shane rounce

Παιδία Πρόσφυγες στο Ελληνικό Σχολείο: Φορείς και Εργαλεία για την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Παιδία Πρόσφυγες στο Ελληνικό Σχολείο: Φορείς και Εργαλεία για την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας

Πότε: Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 14:00 – 18:00

Που: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα) – Αίθουσα Αντώνης Τρίτσης

Εγκαίνια: Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ / Εκπαιδευτικές επισκέψεις για παιδιά όλων των ηλικιών (PIC-VID)

Το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ΑCCMR) και το ΚέντροΈνταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων** σας προσκαλούν σε μια συνάντηση ενημέρωσης και διασύνδεσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 14:00 – 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία ένταξης των παιδιών με προσφυγικό/μεταναστευτικό υπόβαθρο στη σχολική πραγματικότητα, και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα αλλά και οι οικογένειες των παιδιών, στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για το υποστηρικτικό πλαίσιο που υπάρχει από φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, των Δήμων και της Κοινωνίας Πολιτών για την ενίσχυση της ομαλής ενταξιακής πορείας παιδιών προσφύγων/μεταναστών στο ελληνικό σχολείο. 70 δωρεάν εικονογραφημένα e-books για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τον Τάσο Ανθούλια!

Δημοφιλή!!  Αύριο Τετάρτη 17/7 στις 12πμ η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο παιδείας - Μεγάλη συμμετοχή ακόμα και μέσα στον καύσωνα

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της Αττικής, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους γενικώνειδικών σχολείων και ΚΕΔΑΣΥΣυμβούλους Εκπαίδευσης, καθώς και σε επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται σε πολλαπλά πεδία εφαρμογής της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει αφορμή για τη γνωριμία και την ουσιαστική διασύνδεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, χρησιμοποιώντας τη φόρμαΕΔΩ: https://forms.gle/b5AikWq7G9H5G98x9.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ

Preview attachment Poster_Παιδιά Πρόσφυγες στο ελληνικό Σχολείο_b.png

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω