KYRIAKOS PIERRAKAKIS scaled E-WALL

Πιερρακάκης στο real fm: Η αλλαγή σε γραπτό ΑΣΕΠ δε θα γίνει άμεσα, αλλά σε βάθος τετραετίας – Ενιαία Προσχολική Αγωγή

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πιερρακάκης σε real fm: Η αλλαγή συστήματος σε γραπτό ΑΣΕΠ δε θα γίνει άμεσα, αλλά σε βάθος τετραετίας, με συζήτηση με όλους τους ενδιαφερομένους – αναπληρωτές που κράτησαν το σχολείο όρθιο τα μνημονιακά χρόνια.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στόχος τους είναι το 2026 να τρέξει το νέο σύστημα με γραπτό ΑΣΕΠ. Ο γραπτός θέλουν να περιλαμβάνει ένα ποσοστό γύρω στο 25%.

Ωστόσο ο υπουργός Παιδείας δήλωσε: “θα υπάρξει διάλογος για τον γραπτό.” (Σχόλιο: Μην ελπίζετε, ούτε καν). Ωστόσο ειπώθηκε ότι όποιο σύστημα τελικά θεσπιστεί, θα προέλθει από διάλογο και πως δεν το λέει έτσι για να το πει. “Διάλογος θα πει συζητάω και ακούω. Οι εκπαιδευτικοί έχουν πλούσιο βιογραφικό και δεν θα το ακυρώσει, ούτε την στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια που κράτησαν όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα θα ακυρώσει.” Επίσης αυτό θα γίνει σε βάθος τετραετίας, οι προγραμματικές δηλώσεις δεν σημαίνουν ότι θα γίνουν αύριο. Είναι στόχοι σε βάθος τετραετίας.

Δημοφιλή!!  ΑΣΕΠ 5Κ/2023 - 79 ΘΕΣΕΩΝ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Για την ενιαία προσχολική αγωγή είπε ότι οι παιδικοί φεύγουν από το Υπουργείο Εργασίας και θα πάνε στο Παιδείας με πρόγραμμα συγκεκριμένο για τους στόχους που θέλουν να πετύχουν για τις ηλικίες αυτές. Ωστόσο το e-wall σας έχει πει από την 1η στιγμή και με στοιχεία τι εννοεί “ο ποιητής”, όταν λέει “αναμόρφωση της προσχολικής αγωγής” και μάλιστα το αναλύσαμε και το προβλέψαμε πριν καν κάνει δηλώσεις περί προσχολικής αγωγής. Δείτε: Να δεις τι σου ‘χω για μετά – Το ΝΕΟ υπουργείο παιδείας, ένα Think Tank και το μέλλον της εκπαίδευσης

Αν ρωτάτε τη γνώμη μας για τις νέες αυτές δηλώσεις Πιερρακάκη. Καμία αξία δεν αξίζει να δοθεί δυστυχώς, κανένας εφησυχασμός και καμία θετική είδηση δεν υπάρχει. Κανένας πραγματικός διάλογος δεν πρόκειται να γίνει. Είναι γνωστό το πως αντιλαμβάνονται και τι εννοούν όταν λένε τη λέξη “διάλογο” από τον περίφημο “εθνικό διάλογο για την παιδεία” του 2015. Δηλαδή κατεβάζουν μια ατζέντα-μπετόν που δεν αλλάζει με ότι έχουν προαποφασίσει, “στήνουν” και αν “στήσουν” προσχηματικές συζητήσεις, ακόμα και σε events και μετά λένε ότι υπάρχει και συναίνεση. Δηλαδή το πολύ πολύ να κάτσουν να ακούσουν τη διαφωνία σου, να την υποβαθμίσουν και να σου πουν ότι είσαι μειοψηφία, ασχέτως αν είσαι απόλυτη πλειοψηφία, Εν ολίγης κανέναν διάλογο δεν πρόκειται να κάνουν, παρά μόνον εάν αναγκαστούν υπό την πίεση του εκπαιδευτικού κόσμου και κινήματος. Διαφορετικά μη θρέφει κανένας αυταπάτες.

Δημοφιλή!!  ΑΣΕΠ: 1ΥΓ/2024 / Ποσοστό συμμετοχής στη γραπτή ηλεκτρονική εξέταση Υπηρεσιακών Γραμματέων

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω