crowd sourcing gbfda82e00 1280 E-WALL

Σύμβουλος αξιολόγησε δασκάλα γενικής ως παράλληλη στήριξη, βγάζοντας την από την τάξη μαζί με το παιδί

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πραγματικά θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα το περιστατικό που περιγράφεται στην καταγγελία του συλλόγου εκπαιδευτικών “ο Περικλής”. Όσο και να ψάξει κανείς κάτι νόμιμο σε όλα αυτά που αναγράφονται, δεν πρόκειται να βρει. Όλα λάθος και σε εντυπωσιακό βαθμό. Είναι λες και το τερμάτισαν, αν διαβάσουμε όλα αυτά που λέγεται πως έγιναν. Λογικά δε θα βρεθεί κάποιος  που θα σκεφτεί κάτι πιο παράνομο και πιο ευφάνταστο από αυτό που θα δούμε παρακάτω.

Όπως λοιπόν διαβάζουμε στην καταγγελία του συλλόγου “0 Περικλής”: … νεοδιόριστη εκπαιδευτικός της Γενικής Αγωγής που έχει διοριστεί στη Γενική Αγωγή έχει αναλάβει παράλληλη στήριξη μαθητή, δηλαδή το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής, για όλο το διδακτικό της ωράριο. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αυτό απαγορεύεται….Ο αξιολογητής προχώρησε στην ατομική αξιολόγηση της εκπαιδευτικού της Γενικής Αγωγής στη βάση της τετράβαθμης κλίμακας για την παροχή εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου στην Ειδική Αγωγή, ενώ η εκπαιδευτικός δεν έχει προσληφθεί σε αυτήν. Σύμφωνα με τις οδηγίες του αξιολογητή, η εκπαιδευτικός μαζί με τον μαθητή με τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες βγήκαν εκτός τάξης (!) – πράγμα που απαγορεύεται εκτός ειδικών περιπτώσεων, προκειμένου να διεξαχθεί η διαδικασία αξιολόγησης της εκπαιδευτικού.  

Δημοφιλή!!  AI | Αξιοποίηση Τεχνολογιών Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη: Παρουσίαση για Εκπαιδευτικούς

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του συλλόγου:

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
[email protected]

Αγία Παρασκευή, 29/05/2023
Αρ. Πρωτ. :  73 Προς: Τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας, ΔΟΕ, 2ο ΠΕΚΕΣ, Συλλόγους Εκπ/κών  

Καταγγελία για ενέργειες αξιολογητή επιχείρησης επιβολής της ατομικής αξιολόγησης

 Συναδέλφισσες, οι

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα, στην Αττική και στον σύλλογό μας δεν συμμετέχει, δηλώνοντας απεργία – αποχή από την επιχείρηση  της κυβέρνησης να επιβάλει  μια εξαιρετικά σοβαρή τομή στην εκπαίδευση και στην εργασία με στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη μετατροπή τους σε σχολεία της αγοράς και ο δάσκαλος να είναι υποταγμένος με σκυμμένο το κεφάλι. Στην προσπάθειά του, το ΥΠΑΙΘ να δώσει έστω και ελάχιστους παραπάνω αριθμούς αξιολογούμενων  καταφεύγει σε ακραίες και απίστευτες ενέργειες με κωμικοτραγικά χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμαστε σε Δημοτικό Σχολείο του Συλλόγου μας “Ο Περικλής” στην Αγία Παρασκευή, όπου ο αξιολογητής-σχολικός σύμβουλος , Σταμούλης Ευθύμιος προχώρησε στην αξιολόγηση εκπαιδευτικού με ενέργειες που βρίσκονται έξω ακόμα και από τα πλαίσια που ορίζει το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα: 

Στο εν λόγω σχολείο νεοδιόριστη εκπαιδευτικός της Γενικής Αγωγής που έχει προσληφθεί στη Γενική Αγωγή έχει αναλάβει παράλληλη στήριξη μαθητή, δηλαδή το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής, για όλο το διδακτικό της ωράριο. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αυτό απαγορεύεται και παρ’ όλα αυτά έγινε με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης και με ό,τι αυτό συνεπάγεται γαι την παροχή του αναγκαίου υποστηρικτικού έργου στον μαθητή.

Ο αξιολογητής προχώρησε στην ατομική αξιολόγηση της εκπαιδευτικού της Γενικής Αγωγής στη βάση της τετράβαθμης κλίμακας για την παροχή εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου στην Ειδική Αγωγή, ενώ η εκπαιδευτικός δεν έχει προσληφθεί σε αυτήν.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του αξιολογητή, η εκπαιδευτικός μαζί με τον μαθητή με τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες βγήκαν εκτός τάξης (!) – πράγμα που απαγορεύεται εκτός ειδικών περιπτώσεων που χρειάζεται να αποφορτιστεί ο μαθητής, προκειμένου να διεξαχθεί η διαδικασία αξιολόγησης της εκπαιδευτικού.

Αποδεικνύεται ότι οι ισχυρισμοί του υπουργείου Παιδείας για μια αξιολόγηση θα οδηγήσει στη βελτίωση του παιδαγωγικού έργου, όχι μόνο δεν ισχύουν αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. 

  • Αξιολογείται ένας εκπαιδευτικός στην ειδική αγωγή, ενώ δεν έχει προσληφθεί σε αυτή.
  • Η διαδικασία της αξιολόγησης γίνεται με μία κατάπτυστη αντιπαιδαγωγική διαδικασία εις βάρος του συγκεκριμένου μαθητή, του εκπαιδευτικού και βέβαια του παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου.

 Μια λέξη τους ταιριάζει: Ντροπή!

Συναδέλφισσες, οι,

Ο αγώνας μας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται αταλάντευτα με τη συμμετοχή όλων μας στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ  και τη χρήση των στάσεων εργασίας  σε όποια φάση της διαδικασίας  απαιτηθεί.

Υπερασπιζόμαστε το παιδαγωγικό μας  έργο, την εργασία μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και το δημόσιο σχολείο.

Διευθυντής κλείδωσε εκπαιδευτικούς στο σχολείο, ενώ είχε μπει κρυφά σύμβουλος για αξιολόγηση

Οι σύμβουλοι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τα σχολεία για τις επισκέψεις τους, όχι να μπαίνουν ξημερώματα από την πίσω πόρτα

Εκπαιδευτικός αξιολογήθηκε, βγήκε από την τάξη και ξέσπασε σε κλάματα

 

 

Δημοφιλή!!  Η Έξοδος του Μεσολογγίου για παιδιά: Μια ιστορία για μικρούς ήρωες (animation)

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω