nijwam swargiary FPNnKfjcbNU unsplash scaled

Ανέθεσαν έρευνα αξιολόγησης των δομών Ειδικής Αγωγής σε ιδιωτική εταιρεία Human Resources

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει γνωστό ότι το υπουργείο παιδείας έχει αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, τη διεξαγωγή έρευνας για την αξιολόγηση όλων των δομών ειδικής αγωγής που υπάρχουν στην εκπαίδευση. Η ιδιωτική εταιρία δηλαδή μέσα από ερωτηματολόγια που θα σταλούν σχεδόν στους πάντες, από εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, μέχρι προϊσταμένους ΚΕΔΑΣΥ και γονείς μαθητών που εμπλέκονται με δομές ΕΑΕ, θα αξιολογήσει την επίδοση ή την αποτελεσματικότητα κάθε δομής ειδικής αγωγής στη χώρα. Δείτε το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ .

Με λίγα λόγια μια μεγάλη ερευνητική εργασία η οποία αξιολογεί τη λειτουργία όλης της ειδικής αγωγής στη χώρα, ανατέθηκε από το υπουργείο παιδείας, σε μια ιδιωτική εταιρεία που αφενός θα εισπράξει χιλιάδες ευρώ και αφετέρου δεν έχει σχέση με την εκπαίδευση. Αλήθεια δεν υπάρχουν ελληνικά πανεπιστήμια με ερευνητικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο; Μήπως ένα παιδαγωγικό τμήμα με το πανεπιστημιακό κύρος του και φυσικά με την μοναδική επιστημονική εξειδίκευσή του στο αντικείμενο, θα ήταν καταλληλότερη επιλογή από μία ιδιωτική εταιρία που ασχολείται μάλιστα και με άλλο αντικείμενο; Αυτές τις απορίες διαβάζουμε στην ανακοίνωσή του συλλόγου εκπαιδευτικών Αμαρουσίου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 Θέμα: «Σχετικά με την συμπλήρωση ερωτηματολογίων έρευνας των Δράσεων Ειδικής Αγωγής η διεξαγωγή της οποίας έχει ανατεθεί από το ΥΠΑΙΘ στην ιδιωτική εταιρεία ICAP ADVISORY». 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ενημερώθηκε από μέλη του σωματείου μας για την αποστολή από το ΥΠΑΙΘ του υπ. αριθμ. πρ. 52067/Δ3 εγγράφου του ΥΠΑΙΘ με θέμα: « Γνωστοποίηση διαδικασιών Έρευνας των Δράσεων Ειδικής Αγωγής», το οποίο απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της χώρας από το σχ. έτος 2014-15 και εντεύθεν και με έκπληξη είδαμε ότι η διαδικασία της διεξαγωγής της έρευνας έχει ανατεθεί με σύμβαση που έχει συναφθεί από το ΥΠΑΙΘ στην  ιδιωτική εταιρεία ICAP ADVISORY.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση ανοίγουν τις πύλες του Δημόσιου Σχολείου στα ιδιωτικά συμφέροντα, άλλωστε η εκπεφρασμένη πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ είναι η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης μέσω της εμπλοκής ιδιωτών και ιδιωτικών εταιρειών στη λειτουργία της.

Αναρωτιόμαστε αν την ίδια έρευνα και με σαφώς ποιοτικότερα χαρακτηριστικά δεν θα μπορούσαν να την διεξάγουν τα τμήματα Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής των Δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας μας χωρίς την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία και την πληρωμή της από τα χρήματα του Δημοσίου;

Επίσης, αναρωτιόμαστε , πώς αποτρέπεται  η έμμεση ταυτοποίηση από την ιδιωτική εταιρεία  και πώς διασφαλίζονται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των μαθητών μας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όταν κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας από τους γονείς/κηδεμόνες απαιτείται μεταξύ άλλων η καταγραφή του φύλου του ωφελούμενου μαθητή, της ηλικίας , της ονομασίας της σχολικής μονάδας, των σχολικών ετών  συμμετοχής στις υποστηρικτικές δράσεις;

Εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αγανάκτηση και οργή των συναδέλφων μας και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις πολιτικές αυτές που πλήττουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και ιδιωτικοποιούν τις λειτουργίες της καλούμε το ΥΠΑΙΘ να διακόψει την συνεργασία του με την εν λόγω εταιρεία και να αναθέσει την διεξαγωγή των όποιων ερευνών διεξάγει αποκλειστικά και μόνο σε δημόσιους επιστημονικούς φορείς. Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του παραπάνω θέματος. 

Αποκάλυψη: Στον αέρα η αξιολόγηση – Δεν έχουν συσταθεί διοικητικά οι δομές των συμβούλων εκπαίδευσης και ΔΕΝ έχουν καν δικαίωμα υπογραφής

Ποιος ξέρει, ίσως για κάποιους είναι προτιμότερο να δοθούν τα χρήματα του έργου σε ιδιώτες, παρά σε κάποιο δημόσιο πανεπιστήμιο. Κερασάκι στην τούρτα τέλος, είναι ότι τα συγκεκριμένα ερωτηματολόγια παρουσιάστηκαν από ορισμένους διευθυντές σχολείων σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ ως υποχρεωτικά προς συμπλήρωση και μάλιστα ειπώθηκε από συγκεκριμένους ότι από αυτά θα εξαρτηθεί η επαναπρόσληψη αναπληρωτών την επόμενη σχολική χρονιά! Αν είναι δυνατόν πραγματικά, πολλές φορές είναι να απορεί κανείς με το τι ακούγεται στα σχολεία. Πως είναι δυνατόν να σκαρφίζονται κάποιοι τέτοιες ασυνάρτητες απειλές και να τις “πετάνε” σε νέους συναδέλφους; Η πραγματικότητα είναι ότι από κανένα έγγραφο δεν προκύπτει υποχρεωτικότητα στη συμμετοχή σε αυτή την έρευνα και σίγουρα δεν εξαρτάται η επαναπρόσληψη κανενός από αυτήν την διαδικασία. Και μόνο σαν ισχυρισμός είναι αστείος..

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap