ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 2

Σύμβουλοι / Αφού “τρώνε πόρτα” στα σχολεία – οργανώνουν σύναψη συμβολαίων αξιολόγησης μέσω webex!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με ανακοίνωση του ο “ΣΕΠΕ “Ηρώ Κωνσταντοπούλου” ~ Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή μας ενημέρωσαν για τις πρώτες συναντήσεις του αξιολογητη που θα προχωράει από εδώ και πέρα με νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς για τη σύναψη συμβολαίου αξιολόγησης μέσω Webex.

Για τη σύναψη συμβολαίων αξιολόγησης μέσω webex- Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες, εν κρυπτώ μεθοδεύσεις για την προώθηση της αξιολόγησης

Η αξιολόγηση δεν είναι ατομική υπόθεση κανενός. Είναι υπόθεση του κλάδου. Υπερασπιζόμαστε τα συλλογικά μας δικαιώματα και τις συλλογικές μας αποφάσεις.

 

Τελικά η εκλογική άδεια εγκρίνεται σε όλους ή σε όποιον θέλει η διεύθυνση; Η Α/βαθμια Ηρακλείου απορρίπτει την 3η εκλογική ημέρα σε εκπ/κους!

 

Όπως πληροφορηθήκαμε, ο αξιολογητής των σχολείων Άνω Λιοσίων και Φυλής, Ιωάννης Παπάζογλου, θα προχωράει από εδώ και πέρα στις πρώτες συναντήσεις με νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς για τη σύναψη συμβολαίου αξιολόγησης μέσω Webex. Θα παρακάμπτει δηλαδή τον φυσικό χώρο εργασίας των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση το αυτονόητο δικαίωμα των συλλόγων διδασκόντων να γνωρίζουν αν και πότε προγραμματίζονται αξιολογικές διαδικασίες στο σχολείο τους και να εκφράζουν έμπρακτα την αντίθεσή τους σε αυτές.

Ίσως να φταίει το γεγονός ότι στα σχολεία της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η συντριπτική  πλειοψηφία των εκπαιδευτικών συμμετέχουν στην απεργία- αποχή της ομοσπονδίας. Ίσως να φταίει ότι συνάδελφοι και συναδέλφισσες δήλωσαν επανειλημμένα πως σε περίπτωση που θα επιχειρηθεί αξιολόγηση στο σχολείο τους θα προχωρήσουν  σε στάση εργασίας δηλώνοντας δυναμικά, συλλογικά την αντίθεσή τους σε διαδικασίες που οδηγούν στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Ίσως να φταίει ότι η πρώτη προσπάθεια αξιολόγησης στο 1ο ΔΣ Άνω Λιοσίων έπεσε στο κενό λόγω της μαζικής και επίμονης παρέμβασης του συλλόγου και της επιτροπής αγώνα.

Δημοφιλή!!  Αίτημα για Δίκαιη Κατανομή Διορισμών Φιλολόγων: Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων (ΣΑΦ)

Δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η αξιολόγηση δεν είναι ατομική υπόθεση κανενός, αλλά υπόθεση ολόκληρου του κλάδου. Την ώρα που η αξιολόγηση παραπαίει, μεθοδεύσεις και διαδικασίες εν κρυπτώ δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και  το ΥΠΑΙΘ προσπαθώντας να περισώσουν ό, τι σώζεται από μια διαδικασία που έχει απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εκπαιδευτικών. Τέτοιες πρακτικές απαξιώνουν τους συλλόγους διδασκόντων, αντιστρατεύονται τα συλλογικά μας δικαιώματα και τις ομόφωνες συλλογικές αποφάσεις του κλάδου. Επιδιώκουν τη διάσπαση των εκπαιδευτικών και την απομόνωση των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών, ώστε να τους πιέσουν, να καλλιεργήσουν τη λογική των τετελεσμένων και της «αναγκαστικής» αποδοχής της αξιολόγησης.

Καλούμε για μια ακόμα φορά τους/τις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/ισσες να μην υποκύψουν στον φόβο και τις απειλές των συμβούλων και της Διοίκησης. Τους καλούμε να υπογράψουν την απεργία – αποχή από τη  διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης. Τους καλούμε να συστρατευτούν με τα σωματεία τους και να δώσουμε όλοι και όλες μαζί  ακόμα μια αποφασιστική απάντηση σε πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και απαξιώνουν τον ρόλο μας και τη φωνή μας σε αυτό.

Δημοφιλή!!  Λειτουργικές υπεραριθμίες Ειδικής Αγωγής - Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

Τετάρτη 10/5: Το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης συνεχίζεταιΚανείς μόνος, καμία μόνη απέναντι στους αξιολογητές!

Την Τετάρτη 10/5 θα επιχειρηθεί συνάντηση αξιολογήτριας με νεοδιόριστη συναδέλφισσα που έχει υπογράψει απεργία- αποχή! Καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, αξιοποιώντας τα κενά τους ή τη στάση εργασίας του συλλόγου, να βρεθούν στο 10ο ΔΣ Άνω Λιοσίων στις 9.30 π.μ.

 

Βροχή οι ακυρώσεις των εξετάσεων PISA, παρά τις χθεσινές απειλές, καλά πήγε κι αυτό!

 

Σαν ένα σώμα, μια ψυχή θα σταθούμε μπροστά στις πόρτες των σχολείων μας, στο πλάι των συναδέλφων και συναδελφισσών μας, αντιστεκόμενοι/ες σε μια διαδικασία που ευτελίζει τα χρόνια δουλειάς μας στο δημόσιο σχολείο, τις ανάγκες των παιδιών μας, την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία. Η αξιολόγηση δεν θα περάσει! Το λέμε και το εννοούμε!

Είμαστε πολλοί και πολλές.

Συνεχίζουμε συλλογικά, μαζικά, μαχητικά!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω