school E-WALL

Ξεσηκωμός ενάντια στην αξιολόγηση στα Βρετανικά σχολεία μετά την αυτοκτονία διευθύντριας – Που οδηγεί το χρηματιστήριο των σχολείων;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κύμα οργής έχει ξεσπάσει στους κόλπους των εκπαιδευτικών στη Βρετανία μετά την αυτοκτονία διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου που δεν άντεξε την υποβάθμιση του σχολείου της στην κατώτατη βαθμίδα, μετά από αρνητική αξιολόγηση.

Η υπόθεση που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και συγκίνηση για την εκπαιδευτικό έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών που στρέφονται κατά του κρατικού φορέα που διενεργεί τις αξιολογήσεις των σχολικών μονάδων στη Βρετανία. Με το σύνθημα “RIP Ruth” εκπαιδευτικοί διοργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από τη έδρα του φορέα. Πρόκειται για τον κρατικό φορέα Ofsted οι επιθεωρητές του οποίου έχουν, με τις αξιολογήσεις τους, τη δύναμη να διαμορφώνουν τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας και να ανεβάζουν και να κατεβάζουν σχολικές μονάδες στο λεγόμενο “χρηματιστήριο” των σχολείων που ανάλογα με τις αξιολογήσεις τους λαμβάνουν και αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις.

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι “η Ρουθ ήταν εξαιρετικός χαρακτήρας και εξαιρετική εκπαιδευτικός” ενώ για τη λειτουργία του φορέα αξιολογήσεων και την ισχύ που έχουν αποκτήσει οι επιθεωρητές λένε ότι “το σύστημα του Ofstef πρέπει να αλλάξει. Κάνει τη ζωή των εκπαιδευτικών κόλαση, το στρες που βιώνουμε είναι αβάσταχτο”.

Τι οδήγησε στην κατεδαφιστική αξιολόγηση που έκανε τη Ρουθ Πέρι να φτάσει στην αυτοχειρία

Η 53χρονη Ρουθ Πέρι ήταν διευθύντρια στο Caversham Primary School στην πόλη Ρέντινγκ τα τελευταία 13 χρόνια. Το περιστατικό που βάρυνε ιδιαίτερα στην αρνητική αξιολόγηση που έλαβε το σχολείο της ήταν η δημοσιοποίηση βίντεο με μαθητή που χόρευε αυτό που αποκαλείται flossing dance. Το συμβάν αυτό θεωρήθηκε από τον αρμόδιο φορέα για τη διεξαγωγή των αξιολογήσεων ότι συντείνει στην “πρώιμη σεξουαλικοποίηση” των παιδιών. Η Ρουθ Πέρι αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιανουάριο λίγο πριν δημοσιοποιηθεί η έκθεση αξιολόγησης καθώς είχε ενημερωθεί ότι το σχολείο είχε κατρακυλήσει στη χαμηλότερη βαθμίδα ως “ανεπαρκές”.

Δημοφιλή!!  Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στα Ειδικά Σχολεία της Π.Ε. Θεσσαλονίκης: Απαιτούνται άμεσες λύσεις!

Το flossing dance, που θεωρήθηκε ακατάλληλος χορός για έναν μαθητή, είναι χορευτικές κινήσεις που παραπέμπουν στην κίνηση που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα.

Πρόκειται για δημοφιλή τρόπο χορού στα παιδιά που συχνά αναρτούν βίντεο με τις φιγούρες που κάνουν στο TikTok. Εκτός από το επίδικο βίντεο με τον χορό, οι επιθεωρητές είχαν εκτιμήσει ότι στη σχολική μονάδα υπήρχε περιστατικό σχολικού εκφοβισμού (μπούλινγκ) κάτι που όπως αποδείχθηκε βάσει μαρτυριών που αναφέρονται σε δημοσίευμα των Times του Λονδίνου ήταν απλώς ένας τσακωμός 8χρονων στο διάλειμμα.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω