gallia

Γαλλία: «Μαύρη Πέμπτη» – Οργή λαού για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η οργή λαού στη Γαλλία για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού δεν δείχνει να κοπάζει.

Νέα μεγάλη απεργιακή μάχη δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της Γαλλίας, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση που κλιμακώνει η κυβέρνηση Μακρόν για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των γαλλικών μονοπωλίων.

Το απεργιακό κύμα συνεχίζεται, όπως συνεχίζουν και οι δρόμοι στο Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις να θυμίζουν πεδίο μάχης, αλλά και σκουπιδότοπους, αφού οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απέχουν των καθηκόντων τους.

Μεγάλη Βρετανία/Αξιολόγησή: Διευθύντρια δημοτικού σχολείου αυτοκτόνησε μετά την υποβάθμιση του σχολείου της από τους επιθεωρητές!!

Οι διαδηλωτές έχουν βαφτίσει την 23η Μαρτίου «Μαύρη Πέμπτη» κι ετοιμάζονται για νέα κλιμάκωση. Λιμάνια, διυλιστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, μεταφορές και σχολεία βάζουν απεργιακό λουκέτο, καθώς η κίνηση Μακρόν να περάσει τη μεταρρύθμιση με προεδρικό διάταγμα τους εξοργίζει περαιτέρω.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος δεν κάνει βήμα πίσω. Σε συνέντευξή του στη γαλλική τηλεόραση, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η δρομολογημένη αύξηση κατά δύο έτη του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης θα περάσει, ακόμη κι αν αυτό έχει κόστος στη δημοφιλία του.

Δημοφιλή!!  Αδιανόητη Εκμετάλλευση Εργαζομένων: Εργοδότρια στην Πάρο Ζήτησε από Μητέρα να Δουλέψει και η Ανήλικη Κόρη της

Παράλληλα, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις κάθε μορφής πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Απολογισμός της επιτροπής LIBE για την Δικαιοσύνη, τον δημοκρατικό έλεγχο, την Ισότητα, το κράτος δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα!!

Γαλλία: «Μαύρη Πέμπτη» με απεργίες και διαδηλώσεις
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω