Γαλλία: «Μαύρη Πέμπτη» – Οργή λαού για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού!!

Η οργή λαού στη Γαλλία για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού δεν δείχνει να κοπάζει.

Νέα μεγάλη απεργιακή μάχη δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της Γαλλίας, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση που κλιμακώνει η κυβέρνηση Μακρόν για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των γαλλικών μονοπωλίων.

Το απεργιακό κύμα συνεχίζεται, όπως συνεχίζουν και οι δρόμοι στο Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις να θυμίζουν πεδίο μάχης, αλλά και σκουπιδότοπους, αφού οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απέχουν των καθηκόντων τους.

Μεγάλη Βρετανία/Αξιολόγησή: Διευθύντρια δημοτικού σχολείου αυτοκτόνησε μετά την υποβάθμιση του σχολείου της από τους επιθεωρητές!!

Οι διαδηλωτές έχουν βαφτίσει την 23η Μαρτίου «Μαύρη Πέμπτη» κι ετοιμάζονται για νέα κλιμάκωση. Λιμάνια, διυλιστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, μεταφορές και σχολεία βάζουν απεργιακό λουκέτο, καθώς η κίνηση Μακρόν να περάσει τη μεταρρύθμιση με προεδρικό διάταγμα τους εξοργίζει περαιτέρω.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος δεν κάνει βήμα πίσω. Σε συνέντευξή του στη γαλλική τηλεόραση, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η δρομολογημένη αύξηση κατά δύο έτη του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης θα περάσει, ακόμη κι αν αυτό έχει κόστος στη δημοφιλία του.

Παράλληλα, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις κάθε μορφής πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Απολογισμός της επιτροπής LIBE για την Δικαιοσύνη, τον δημοκρατικό έλεγχο, την Ισότητα, το κράτος δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα!!

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo