Σύλλογος “ο Αριστοτέλης”: Αλληλεγγύη και Στήριξη στην οικογένειας της 12χρονης απ’τον Κολωνό

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το ποσό των 3.085 ευρώ έχει ήδη συγκεντρωθεί για τη στήριξη της οικογενείας της 12χρονης από τον Κολωνό, 2.150ευρώ από προσφορές σωματείων και 935ευρώ από μεμονωμένες δωρεές! Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Α Αθήνας “ο Αριστοτέλης” καλεί ξανά τους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ πανελλαδικά, τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, σωματεία και συνδικάτα, αλλά και όλους να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν.

Κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό του Συλλόγου Αριστοτέλη στην τράπεζα Πειραιώς με την αιτιολογία οικονομική ενίσχυση της 12χρονης από τον Κολωνό και τα ανήλικα αδέρφια της:

GR58 0171 0110 0060 1104 0030 321

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου:

αριστοτελης 300x54 1 E-WALL

Αριστοτέλης: Μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και στήριξης της οικογένειας της 12χρονης από τον Κολωνό και τα ψέματα της υφυπουργού εργασίας! Αναλυτικά στοιχεία καταθέσεων

Αριστοτέλης: Μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και στήριξης της οικογένειας της 12χρονης από τον Κολωνό και τα ψέματα της υφυπουργού εργασίας! Αναλυτικά στοιχεία καταθέσεων

Μεγάλο το κύμα αλληλεγγύης και στήριξης της οικογένειας της 12χρονης από τον Κολωνό. Πολλά σωματεία και συλλογικότητες ανταποκρίθηκαν στο επείγον κάλεσμα του σωματείου μας για οικονομική στήριξη της οικογένειας καθώς και πολλοί μεμονωμένοι άνθρωποι. Μέχρι την Παρασκευή 20/1/2023 είχαν καταθέσει τα παρακάτω σωματεία και συλλογικότητες:

Σύλλογος Εργαζομένων Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ 100 ευρώ, ΣΕΠΕ Δυτικής Αττικής Κ. Βάρναλης 100 ευρώ, ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου 100 ευρώ, Α’ Σύλλογος Αθηνών 100 ευρώ, ΣΕΠΕ Ν. Ευρυτανίας 50 ευρώ, ΣΕΠΕ Αθηνά 200 ευρώ, ΣΕΠΕ Κερατσίνι-Πέραμα Πλουμπίδης 100 ευρώ, ΣΕΠΕ Αλ. Δελμούζος 200 ευρώ, ΣΕΠΕ Λιόσια Ζεφύρι Φυλή Ηρώ Κωνσταντοπούλου 300 ευρώ, ΣΕΠΕ Πιερίας 300 ευρώ Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 100 ευρώ, Ζ’ ΕΛΜΕ 200 ευρώ, Πρόταση Προοπτικής ΕΤΕ 300 ευρώ Σύνολο 2.150 ευρώ. Επίσης, έχουν κατατεθεί από μεμονωμένους ανθρώπους συνολικά 935 ευρώΣύνολο καταθέσεων 3.085 ευρώ. Υπάρχουν ακόμα σωματεία, συλλογικότητες, πολίτες που έχουν καταθέσει αλλά δεν έχουν εμφανιστεί στον λογαριασμό του Αριστοτέλη. Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους! Η ενημέρωση από το σωματείο μας θα είναι εβδομαδιαία, αναλυτική και δημόσια. 

Την Παρασκευή 20/1/2023 κατατέθηκαν τα πρώτα 2.000 ευρώ, στον κοινό λογαριασμό της γιαγιάς και της θείας (που έχουν αναλάβει με απόφαση της εισαγγελίας πρωτοδικών την επιμέλεια της 12χρονης και των άλλων ανηλίκων παιδιών της οικογένειας). Ο Αριστοτέλης, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, τα σωματεία, οι αλληλέγγυες συλλογικότητες ακόμα και μεμονωμένοι άνθρωποι έκαναν αυτό που ορίζει η ανθρωπιά, η ταξική αλληλεγγύη, βρέθηκαν κοντά από την πρώτη στιγμή έμπρακτα και όχι με δηλώσεις για τα κανάλια.

Αντίθετα, η υφυπουργός Δόμνας Μιχαηλίδου έδωσε σκόπιμα στη δημοσιότητα τον τόπο κατοικίας και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της 12χρονης. Μια ενέργεια που στοχοποιεί την ανήλικη και ολόκληρη την οικογένεια. Και σα να μην έφτανε αυτό προχώρησε σε πλήθος ψευδών.

ΨΕΜΑ 1ο: Ισχυρίστηκε η κα υφυπουργός ότι «η 12χρονη ήδη έχει μπει σε πρόγραμμα κατοίκον διδασκαλίας». Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει πολλές αιτήσεις και κανείς δεν έχει ανταποκριθεί ως σήμερα, όπως κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας.

ΨΕΜΑ 2ο: «Έχουν ήδη ξεκινήσει τακτικές επισκέψεις της θείας και της 12χρονης στο πλησιέστερο Κέντρο Ψυχικής Υγείας». Έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα επισκέψεις της 12χρονης στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας σε μια απόσταση 60 χιλιομέτρων, από μια πόλη σε άλλη. Δεν αναρωτήθηκε η κα υφυπουργός πώς θα καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες και με τέτοια έξοδα με τη θεία άνεργη;

ΨΕΜΑ 3ο: «Με παρέμβαση της κοινωνικής υπηρεσίας η θεία των ανηλίκων εντάχθηκε σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης». Εντάχθηκε σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ενός μηνός. Τι μπορεί να καλύψει αυτό το πρόγραμμα. Υπάρχει ανάγκη μόνιμης οικονομικής στήριξης. Οι 2 οικογένειες που έχουν αναλάβει τα παιδιά και ο πατέρας έχουν ανάγκη από μια σταθερή εργασία που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα.

ΨΕΜΑ 4ο: Ισχυρίζεται ότι η οικογένεια έχει μπει σε πρόγραμμα ενίσχυσης από διάφορους κρατικούς φορείς. Το μόνο που παίρνουν μέσω του Κόμβου του δήμου Αθηναίων είναι 2 πακέτα ρύζι, 2 πακέτα φακές, 3 κουτάκια γάλα, 1,5 λίτρο λάδι για ένα μήνα.

Η υφυπουργός και η κυβέρνηση πιέζονται πολύ από το κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται και αγκαλιάζει όλο και περισσότερο κόσμο, πιέζονται πολύ από την δημιουργία της επιτροπής αλληλεγγύης με τη συμμετοχή δεκάδων συλλογικοτήτων και φορέων εκτός Κολωνού. Περίμεναν η υπόθεση να «θαφτεί», να ξεχαστεί και να συνθλιφθεί η οικογένεια από την απομόνωση, την ανέχεια, την ψυχολογική πίεση. Οι αποκαλύψεις για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι μια ακόμα θλιβερή απόδειξη ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένες ακραίες ατομικές συμπεριφορές. Υπάρχει ένα βαθύτερο σάπιο οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο, πάνω στο οποίο φυτρώνουν η αποθέωση του κέρδους, του ανθρώπινου σώματος ως εμπόρευμα, του ατομισμού, ο ανταγωνισμός, η ατομική αλαζονεία, η υποτίμηση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, ακόμα και της ζωής του. Αυτές οι σάπιες αξίες αναπαράγονται στην «αρένα» της καπιταλιστικής κοινωνίας.

Σε αυτόν τον βούρκο της εκμεταλλευτικής κοινωνίας θεριεύουν τα «επίσημα» και «ανεπίσημα» κυκλώματα της πορνείας, ακόμα και παιδιών, το οργανωμένο έγκλημα. Στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους υποτάσσονται όλες οι εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής, εμπορευματοποιείται ακόμα και η σεξουαλικότητα, αποφέροντας αμύθητα κέρδη σε «νόμιμες» επιχειρήσεις και σε κυκλώματα πορνείας, σε κάθε κράτος. Δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να απαιτούμε από το κράτος όσα μας ανήκουν, να διεκδικούμε ένα κόσμο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση. Υποσχόμαστε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανήλικη και την οικογένειά της, στον αγώνα τους για να αποκαλυφθούν και να καταδικαστούν οι ένοχοι, για να μην συντρίβουν από τα κυκλώματα που επιδιώκουν Ομερτά. Απαιτούμε πλήρη στήριξη και κάλυψη των αναγκών της οικογένειας από το κράτος και τους φορείς του, δήμο, ΥΠΑΙΘ κλπ. Αιτούμαστε και καλούμε ξανά τους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ πανελλαδικά, τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, σωματεία και συνδικάτα αλλά και όλους να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν.

Προσφυγή με στήριξη συλλόγου εκπ/κων, σε διοικητικά δικαστήρια, για ακύρωση απόφασης ΠΥΣΠΕ!

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω