κεραμεως1

Κεραμέως στη βουλή: Αύξηση κατά 239 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό για την Παιδεία

Νίκη Κεραμέως «Για το 2023, η στόχευσή μας είναι διπλή: περισσότερα χρήματα με αποτελεσματικότερη απορρόφηση, ποιοτικότερη κατανομή με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην κοινωνία».

Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023, στην Ολομέλειας της Βουλής, δίνοντας έμφαση στην αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία κατά 239 εκατ. ευρώ.

Τα τελευταία τριάμισι χρόνια, παρά τη θλιβερή κατάσταση της οικονομίας και παρά τις πρωτόγνωρες κρίσεις που γνώρισε η ανθρωπότητα, πετύχαμε μία διαρκή αύξηση του προϋπολογισμού της Παιδείας. Αύξηση προϋπολογισμού για την Παιδεία κατά 239 εκατ. ευρώ, αγγίζοντας τα 6.080.504.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, από τον τακτικό προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καλύφθηκαν 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ενώ τα όρια πιστώσεων του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 καλύπτουν, μεταξύ άλλων, σημαντικά έργα υποδομής, ανάμεσα σε άλλα για τα ΑΕΙ.

Διεκδικήσαμε και δεσμεύσαμε για την Παιδεία κονδύλια ύψους 1,3 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που αξιοποιούνται ήδη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Συνεργασία Ζ. Μακρή – Μιχ. Παπαδόπουλου για εκπτώσεις εισιτηρίων ΚΤΕΛ σε εκπαιδευτικούς

Περαιτέρω, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, ο αυξημένος προϋπολογισμός για δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 1,7 δισ. ευρώ κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2022 έχει σχεδόν διπλασιαστεί το ποσοστό απορρόφησης του ΕΣΠΑ, από 46% σε 91%», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.

«Περισσότεροι πόροι, απορρόφηση μεγαλύτερων κονδυλίων, ποιοτικότερη αξιοποίησή τους προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας και εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης στο αγαθό της εκπαίδευσης», είναι σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, «η επένδυση της κυβέρνησης στο παρόν και στο μέλλον της χώρας, για τα παιδιά».

«Η ποιοτική αξιοποίηση των πόρων που διαθέσαμε τα τριάμισι αυτά χρόνια αποφέρει ήδη καρπούς.

-Κάναμε 25.000 μόνιμους διορισμούς, μετά από 12 χρόνια που δεν είχε γίνει ούτε ένας.

-Διατέθηκαν περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ψηφιακού περιεχομένου και τον μετασχηματισμό των συμβατικών Προγραμμάτων Σπουδών, πάνω από 132 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού μέσω voucher και περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής που καταφθάνουν στα δημόσια σχολεία της χώρας μας.

-Επενδύουμε περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού ΕΕΚ στα Εργαστηριακά Κέντρα της χώρας.

-Επενδύουμε 194 εκατ. για τη βελτίωση των ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών υποδομών των ΑΕΙ μας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας και κατέληξε:

«Η παιδεία αλλάζει ανέφερε χαρακτηριστικά

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap