Η δασκάλα που έκανε τα μαθηματικά ελκυστικά – Νέα διεθνής διάκριση για την Ελληνίδα εκπαιδευτικό

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το βραβείο αφορά την πρωτοποριακή μεθοδολογία που εφαρμόζει στη διδασκαλία των Μαθηματικών, οπτικοποιώντας τις μαθηματικές έννοιες.

Ενα ακόμη βραβείο κέρδισε η Γεωργία Μαραγκού, καθηγήτρια Μαθηματικών σε δημόσιο σχολείο, που τείνει να κάνει θεσμό την κατάκτηση της κορυφής στον τομέα της βιωματικής θεώρησης της εκπαίδευσης. Πρόκειται για ακόμη μία διάκριση για τη χώρα, που, όμως, δεν φαίνεται να συνεγείρει το υπουργείο Παιδείας όπως, ας πούμε, η «απόβαση» των αμερικανικών πανεπιστημίων που ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες και φιέστες.

ΦΕΚ – COVID: Παράταση έως 12/12/2022 – Τι αλλάζει στα Σχολεία

Θα γίνουν διορισμοί και του χρόνου; – Στο Μαντείο του e-wall

Θα γίνουν διορισμοί και του χρόνου; – Στο Μαντείο του e-wall

Η καθηγήτρια που για περισσότερα από 20 χρόνια υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο για τρίτη φορά! Η Γεωργία Μαραγκού κατέκτησε το Global Teacher Award 2022 και είναι η καθηγήτρια που εκπροσώπησε την Ελλάδα και ξεχώρισε μεταξύ χιλιάδων υποψηφιοτήτων από 115 χώρες του κόσμου. Το βραβείο αφορά την πρωτοποριακή μεθοδολογία που εφαρμόζει στη διδασκαλία των Μαθηματικών, οπτικοποιώντας τις μαθηματικές έννοιες, την οποία υλοποιεί στο Μαθηματικό Εργαστήρι που ίδρυσε και λειτουργεί εθελοντικά στο 1ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού από το 2011.

Δημοφιλή!!  Κοινή Τοποθέτηση / Διαμαρτυρία των Γερμανόφωνων Φορέων για τη θέση της Β’ Ξένης Γλώσσας στη Δημόσια Εκπαίδευση

Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο της κ. Μαραγκού αναγνωρίζεται διεθνώς. Το 2018, η γεωμετρική της κατασκευή «Συλλέγοντας καρπούς από το δέντρο του Πυθαγόρα», μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του Πυθαγόρειου Θεωρήματος, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην ετήσια διοργάνωση Μαθηματικών-Εργων Τέχνης («Η δασκάλα που έκανε τα μαθηματικά ελκυστικά», «Εφ.Συν.» 28.8.2018), ενώ το 2021 τής απονεμήθηκε το Médaille de Vermeil από τη Διεθνή Ακαδημία ASL, Socièté Académique Arts-Sciences-Lettres της Γαλλίας («Νέα διεθνής διάκριση για Ελληνίδα εκπαιδευτικό», «Εφ.Συν.» 14.9.2021).

Η Γεωργία Μαραγκού, μαθηματικός του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού, στις "Συνδέσεις" της ΕΡΤ.

Το φετινό βραβείο απένειμε ο διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός AKS Education Awards. Η εκδήλωση της βράβευσης έλαβε χώρα στο Νέο Δελχί (5-6 Νοεμβρίου), ωστόσο η Γεωργία Μαραγκού δεν κατάφερε να παρευρεθεί, αφού ένα ταξίδι στην Ινδία με ίδια έξοδα ήταν σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθεί για μια καθηγήτρια της δημόσιας εκπαίδευσης. Η απουσία της κ. Μαραγκού από την εκδήλωση απονομής είναι ενδεικτική της αδιαφορίας του κράτους και δη του υπουργείου Παιδείας για την πραγματική αριστεία.

Δημοφιλή!!  Αιτήσεις Παραίτησης και Αυτοδίκαιες Αποχωρήσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2024 (μετά τις ανακλήσεις)

«Η ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών που είχαμε έστω και μέσω διαδικτύου με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς με γέμισε ενθουσιασμό. Η διάκριση αυτή αποτελεί κίνητρο να συνεχίσω να προσφέρω στην εκπαίδευση. Μεγαλύτερο κίνητρο, βέβαια, παραμένει το χαμόγελο των μαθητών μου όταν ανοίγω την πόρτα του σχολείου επιστρέφοντας από κάποια βράβευση», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Γεωργία Μαραγκού, η οποία για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε στο όραμά της, την ίδρυση του Ελληνικού Μουσείου Μαθηματικών.

«Δεν θέλω να μαθευτεί η βράβευσή μου από ματαιοδοξία. Αυτό που θέλω είναι να ιδρυθεί επιτέλους το μουσείο. Αν εγώ φύγω, θα μείνουν οι κατασκευές, που στα μάτια ακόμη και των συναδέλφων μου δεν θα είναι τίποτα παραπάνω παρά χαρτόκουτα και παλιοσίδερα», λέει για τα βραβευμένα έργα τέχνης που θέλει να παραχωρήσει στο Ελληνικό Μουσείο Μαθηματικών από βαθιά αγάπη για την επιστήμη της και την εκπαίδευση. Μάλιστα, η κ. Μαραγκού έχει καταθέσει την πρότασή της στην Επιτροπή Greece 2021, στο υπουργείο Παιδείας, μέχρι και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς όμως ανταπόκριση μέχρι στιγμής.

Δημοφιλή!!  Σχολική επιτροπή με χρέος 273.000€ σε ρεύμα και φυσικό αέριο

ΕΦΣΥΝ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω