ΟΔΗΓΙΕΣ

Προκήρυξη ΑΣΕΠ Γενικής Αγωγής – Τι θα γίνει με τους διορισμούς – Ίδρυση νέων Τ.Ε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ενημέρωση που έχουμε για την ίδρυση των νέων τμημάτων ένταξης είναι ότι πάει η ανακοίνωση τους για Φεβρουάριο, σίγουρα μετά τις γιορτές, βέβαια παρόλες τις πληροφορίες, εμείς κρατάμε μια επιφύλαξη, καθώς επί 3 χρόνια το υπουργείο αφήνει εκατοντάδες τμήματα ένταξης κάθε χρόνο κλειστά, χωρίς να κάνει προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ η ίδρυση νέων έχει γίνει σίριαλ επίσης εδώ και 3 έτη.

 

Σε ότι αφορά την προκήρυξη γενικής αγωγής και αυτή προφανώς πάει για μετά τις γιορτές, στα τέλη Φεβρουαρίου, αν βγουν τα χρονοδιαγράμματα που έχει ορίσει το ΥΠΑΙΘ, ίσως και λίγο αργότερα. Το διάστημα των αιτήσεων θα είναι γύρω στις 3 βδομάδες.

Διορισμούς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε κανονικά και φέτος, πράγμα που πιστεύουμε και έχουμε ήδη γράψει, καθώς υπάρχουν όλοι εκείνοι οι παράγοντες που υπήρχαν και τα 2-3 προηγούμενα χρόνια (πολλές συνταξιοδοτήσεις, αξιοποίηση ΕΣΠΑ σε άλλα έργα παράλληλη/ΖΕΠ/κτλ, δημοσιονομική κατάσταση χώρας, μηδαμινή επιβάρυνση προϋπολογισμού), ωστόσο τελικές αποφάσεις, νούμερα κτλ θα εξαρτηθούν από τη νέα ηγεσία του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης που θα προκύψουν μετά τις εκλογές.

Δημοφιλή!!  Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Υποψηφίων Διευθυντών ΣΔΕ

 

Πάντως δε βλέπουμε να ισχύει ο φόβος πολλών που λένε ότι αφού θα έχουν γίνει εκλογές, πάνε και οι διορισμοί, καθώς ούτε οι διορισμοί του 2020-2021 ήταν προεκλογικοί, αλλά και γενικότερα οι διορισμοί στην εκπαίδευση δεν είναι «δωράκι», αλλά υποχρέωση και έτσι το αντιλαμβάνεται και ο κόσμος της εκπαίδευσης και η κοινωνία.

 

Ο αριθμός διορισμών των εκπαιδευτικών τώρα, θα είναι ανάλογος των κενών που θα εμφανιστούν ανά κλάδο, μετά και τον υπολογισμό των συνταξιοδοτήσεων (Μάρτιο), χωρίς να περιμένουμε μαξιμαλιστικά νούμερα φυσικά, μιας και έχουν προηγηθεί ήδη οι προηγούμενες χρονιές διορισμών.

Οι διορισμοί φυσικά θα γίνουν από τους οριστικούς πίνακες του 2019. Οτιδήποτε ακούγεται για κόλλημα σε διορισμούς αν υπάρχει προεκλογική περίοδος ή εκλογές, ότι δήθεν παγώνουν οι προσλήψεις κτλ. ΔΕΝ ισχύει πλέον.

Έχουν τελειώσει αυτά, οι διορισμοί γίνονται μέσω ΑΣΕΠ που είναι ανεξάρτητη αρχή και είναι παντελώς ανεπηρέαστες διαδικαστικά από τις εκλογές, μπορούν να γίνουν ακόμα και σε προεκλογική περίοδο πια, αν και δε θα είμαστε σε τέτοια τον Αύγουστο.

Δημοφιλή!!  Κατανομή, Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ, Προσλήψεις Αναπληρωτών, Άδειες Εγκυμοσύνης κ.α.: Συνάντηση ΣΑΦ με το ΥΠΑΙΘΑ

Το σημαντικό είναι να εγγραφούν διορισμοί στον προϋπολογισμό, αλλά και πέρσι έχουμε πει ότι ο προϋπολογισμός είναι πολύπλοκο κείμενο και τα κονδύλια του μπορούν να ανακατανεμηθούν σε πολλούς σκοπούς, με αποτέλεσμα διαβάζοντας τον να μη φαίνεται ξεκάθαρα κονδύλιο για διορισμούς εκπαιδευτικών, όπως έγινε και πέρσι.

 

Ψηφιακή Πλατφόρμα Δωρεάν Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία

Σε κάθε περίπτωση για όλους όσους αδημονούν να πούμε υπομονή και θετική σκέψη!

 

ΑΣΕΠ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω