ΤΑΞΗ

Αν το υπουργείο Παιδείας ήταν μαθητής στη Λέσβο… θα έμενε στην ίδια τάξη λόγω απουσιών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

138 ώρες “κενών θέσεων” από την έναρξη του σχολικού έτους στη Λέσβο

Οπως γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ stonisi | Αν το υπουργείο Παιδείας ήταν μαθητής στη Λέσβο… θα έμενε στην ίδια τάξη λόγω απουσιών!

Διευθυντές σχολείων, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες αναζητούν με τα κιάλια φιλολόγους, φυσικούς, χημικούς και βιολόγους. Αν και ο αριθμός των διορισμένων εκπαιδευτικών ήταν ο ίδιος με τη σχολική χρονιά , όπως είπαν στο “stonisi” στελέχη της Διεύθυνσης, εικάζουν ότι ζητήθηκαν πολύ περισσότερες άδειες, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη.

Ανάμεσα στα παράδοξα που έχουμε αναδείξει και στο παρελθόν, είναι και ο νόμος Κεραμέως που θεωρητικά και τυπικά υποχρεώνει τους μαθητές των οποίων το σχολείο τελεί υπό κατάληψη να μπαίνουν στον υπολογιστή τους για μάθημα webex! Με άλλα λόγια, το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τους μαθητές που βρίσκονται υπό κατάληψη επειδή δεν έχουν καθηγητές να κάνουν τηλεκπαίδευση, λες και ως δια μαγείας θα βρεθεί ηλεκτρονικός καθηγητής για τα κενά που έχουν εδώ και έξι εβδομάδες! Βασανιστική γραφειοκρατία – διαφάνεια – αντικειμενικότητα / Ανοιχτή επιστολή Καστοριανής εκπαιδευτικού προς τον νέο υπουργό Παιδείας

Δημοφιλή!!  Βροχή Οργανικών Θέσεων - Πληροφορίες από το e-wall

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου αναμένεται να οριστούν αναπληρωτές καθηγητές για να καλύψουν τα κενά στα Γυμνάσια, όπως έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Λέσβου! Γραπτός ΑΣΕΠ: Πώς είναι δυνατό ένας τετράωρος διαγωνισμός να θεωρείται πιο αξιόπιστος από 6, 8 και 10 χρόνια σπουδών;

Εκατσαν πάντως γονείς τις προάλλες και μελέτησαν τα κενά των εκπαιδευτικών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ανήλθαν σε 138 ώρες! Αν σημειωθεί ότι οι μαθητές δεν μπορούν να λείψουν πάνω από 120 ώρες ανά σχολική χρονιά. Με άλλα λόγια, με τόσες απουσίες το υπουργείο Παιδείας μένει μετεξεταστέο…

Σε ό,τι αφορά τα κενά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου διαπιστώνονται 8 κενά δασκάλων, 4 κενά νηπιαγωγών, λιγότερα ειδικοτήτων ενώ παραμένει πρόβλημα η έλλειψη στην παράλληλη στήριξη, το ειδικό βοηθητικό προσωπικό και στους σχολικούς νοσηλευτές. Μαζί με τα νέα αιτήματα τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 60. «Είναι απαράδεκτο το υπουργείο Παιδείας να μιλά για αξιολόγηση σχολικής μονάδας, την ίδια στιγμή που μετά από ενάμιση μήνα που άνοιξαν τα σχολεία παραμένουν τόσα πολλά κενά και τα προβλήματα στην υποδομή των σχολικών μονάδων» σχολίασε ο Κωνσταντίνος Καρατόλιος, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω