ψηφοφορια

Το συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού ξενοδοχείων Νομού Αττικής – όπου έχει απόλυτη πλειοψηφία το ΠΑΜΕ, κάνει και ηλεκτρονική ψηφοφορία!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού ξενοδοχείων Νομού Αττικής – όπου έχει απόλυτη πλειοψηφία το ΠΑΜΕ, κάνει και ηλεκτρονική ψηφοφορία!

Δείτε την ανακοίνωση:  https://hwu.gr/?p=6570&fbclid=IwAR1YytnFKaQ7fTzADqprD0S6EyWvARZ9DEMmAWUJXDDtj_HmYlkLWEUOIU0

Ββ. Πρόγραμμα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας

Στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου δίνεται και η δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας στα μέλη του Συνδικάτου για όλα τα όργανα διοίκησης και εκπροσώπησης του Συνδικάτου. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα ΖΕΥΣ, της οποίας η χρήση διατίθεται δωρεάν για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως θα υπάρχει την 1 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και την 2 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη από ώρα 11:00 έως 19:00.”

Για το ζήτημα έχει ασκήσει έντονη κριτική με ανάλυσή της η Ντίνας Ρέππα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ. Δείτε: “Πολύ σοβαρή αρνητική εξέλιξη η απόφαση του Συνδικάτου στον Επισιτισμό Τουρισμό -όπου έχει απόλυτη πλειοψηφία το ΠΑΜΕ-, η αποδοχή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Δείτε εδώ την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής του συνδικάτου https://hwu.gr/?p=6570https://hwu.gr/?p=6570
1. Αποτελεί αποδοχή του νόμου Χατζηδάκη αντί κατάργηση στην πράξη όπως έλεγε το ΠΑΜΕ στις ανακοινώσεις του. Αυτό που αποφάσισε το ΠΑΜΕ στον επισιτισμό είναι αποδοχή και στην πράξη του νόμου Χατζηδάκη. Οι δικαιολογίες ότι είναι κολπάκι και θα κάνει ηλεκτρονικές εκλογές μαϊμού, είναι επικίνδυνες δικαιολογίες για πολιτικά ανόητους. Και είναι επικίνδυνες γιατί ισχυρίζονται ότι τα κόλπα και οι κοροϊδίες είναι η ταξική απάντηση απέναντι στη σαφή κι επιθετική γραμμή του συστήματος να μας τα πάρει όλα, ακόμα και τα συνδικάτα!
2. Προετοιμάζει για αντίστοιχες αποφάσεις σε πολλά συνδικάτα σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα. Υποθέτω σκέφτεται να αποδεχτεί συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές και στα υπηρεσιακά συμβούλια στην εκπαίδευση
3. Είναι αποτέλεσμα της γενικότερης γραμμής του ΠΑΜΕ. Υπογραμμίζει στην εκλογική συντήρηση (να έχει σωματεία με πλειοψηφίες) ακόμα και με αποδοχή του πλαισίου που ορίζει το κράτος αντί της ταξικής ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι σε αρμονία με τη γραμμή των συμβολικών διαμαρτυριών για εξαγωγή συμπερασμάτων και κατάθεσής τους σε όλων των λογιών τις κάλπες (αυτός ο στόχος είναι πλέον πρώτης προτεραιότητας για το ΠΑΜΕ) αντί της προσπάθειας ανατροπής της σημερινής κατάστασης με γραμμή ρήξης κι ανατροπής. Εξυπηρετεί μια χαρά την κομματική ενίσχυση αλλά όχι τα ταξικά συμφέροντα των εργαζόμενων και της νεολαίας.
4. Με τον τρόπο αυτό το ΠΑΜΕ ξεπλένει και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και του δίνει το χρήσιμο άλλοθι να πάει παντού με ηλεκτρονικές εκλογές στο όνομα της νομοθεσίας.
5. Να θυμίσω μόνο ότι ο κίνδυνος από τις ηλεκτρονικές εκλογές είναι η δημιουργία σωματείων σφραγίδων, χωρίς αγωνιστικά πυρά, που θα ψηφίζουν (ηλεκτρονικά) πολλοί αλλά δε θα συμμετέχουν πουθενά, που θα έχουν πολλά μέλη στις εκλογικές καταστάσεις αλλά ελάχιστα στις διαδικασίες τους. Αυτό εξυπηρετεί μια χαρά τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που τα πουλάει όλα σε κράτος κι εργοδότες
6. Η στάση αυτή του ΠΑΜΕ πρέπει να γίνει παντού γνωστή, να μπλοκαριστεί παντού, να μην επιτρέψουμε να επεκταθεί
7. Απάντηση σε αυτή τη γραμμή υπονόμευσης της ταξικής ανασυγκρότησης, της υπεράσπισης των συνδικάτων και των διαδικασιών βάσης είναι να ενισχυθούν οι διαδικασίες βάσης στα σωματεία μας, να ενισχυθεί η γραμμή του ταξικού συντονισμού και να υπάρξει αντίπαλο δέος στις γραμμές της ανοιχτής συνεργασίας με την εργοδοσία (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) και στη γραμμή του συμβιβασμού (ΠΑΜΕ)
ΥΓ Τελικά, με τη γλώσσα του φβ κι όχι αυστηρά της πολιτικής, η γραμμή αυτή του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι γραμμή ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πολιτική πριν λίγα χρόνια… κόλπα και ξεγελάσματα απέναντι στην τρόικα και την ΕΕ, μικρές υποσχέσεις και χαμηλά αιτήματα για να πάρουν την κυβερνητική εξουσία, βασική γραμμή η εκλογική άνοδος και ο κυβερνητισμός (ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή και το ΠΑΜΕ στα συνδικάτα)”

Δημοφιλή!!  Διορισμοί & Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Αναλύσεις και Σκέψεις

Τέλος από τον συνάκτη του άρθρου να σημειωθεί ότι: Εκεί όπως αντιλαμβάνονται ολοι θέλουν μεγάλη συμμετοχή για να εκλέξουν αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ και ψηφίζουν ηλεκτρονικά.

Στη ΔΟΕ – ΟΛΜΕ κτλ μάλλον δεν θέλουν συμμέτοχη των συναδέλφων και για αυτό θέλουν μόνο δια ζώσης εκλογές!

Γραπτός ΑΣΕΠ: Πώς είναι δυνατό ένας τετράωρος διαγωνισμός να θεωρείται πιο αξιόπιστος από 6, 8 και 10 χρόνια σπουδών;

Βασανιστική γραφειοκρατία – διαφάνεια – αντικειμενικότητα / Ανοιχτή επιστολή Καστοριανής εκπαιδευτικού προς τον νέο υπουργό Παιδείας

Τα παιδιά δεν χρειάζεται να είναι εξαιρετικά – Aπλά χρειάζεται να είναι ευτυχισμένα!

Μια διάλεξη καθηγητή / Καταπληκτικό μάθημα – στάση ζωής!!!

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Τάσιου

➡️Αναπληρωτής για χρόνια στη γενική αγωγή σαν ΠΕ70. Διορισμένος από το 2021 στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου. ➡️Πτυχιούχος του δημοσίου Πανεπιστημίου Κύπρου (UCY) - Επιστημών της Αγωγής - Δημοτική Εκπαίδευση. ➡️Κάτοχος ΜΑ Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. ➡️Φοιτητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (HMU) - Διοίκηση Επιχειρήσεων (κατεύθυνση στον Τουρισμό).

Κύλιση προς τα επάνω