cry scaled

Απελπισία για λάθη των πινάκων ΑΣΕΠ – Περιμένουν δικαίωση, αλλά θα έρθει κατόπιν εορτής – Εκσυγχρονίστε τη διαδικασία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έχουμε γράψει και παλιότερα για το ζήτημα, αλλά ακριβώς τα ίδια προβλήματα παραμένουν και επανέρχονται κάθε χρόνο. Χιλιάδες αναπληρωτές ψάχνουν να δουν στους πίνακες διορισμών αν στάθηκαν τυχεροί και έχουν αν προσμετρηθεί όλα όσα έχουν καταθέσει για μοριοδότηση. Όσοι στάθηκαν άτυχοι, θα κάνουν ένσταση και θα ελπίζουν να γίνει δεκτή, όταν εξεταστούν οι ενστάσεις και όταν βγουν οι οριστικοί πίνακες. Του χρόνου δηλαδή! Εν τω μεταξύ ένα λάθος, πιθανά του ΑΣΕΠ, του ΟΠΣΥΔ, του συστήματος γενικότερα, θα τους έχει στερήσει χρόνο προϋπηρεσίας, την ευκαιρία να δουλέψουν πιο κοντά στον τόπο τους ή ακόμα και την ευκαιρία στην εργασία. Ποιος θα τους αποζημιώσει για αυτά; Κανείς και ποτέ.

Η πρωτοτυπία του να γίνονται προσλήψεις από προσωρινούς πίνακες βλέπετε, δηλαδή λανθασμένους πίνακες σίγουρα, με μοναδικό ερώτημα να είναι το σε πιο βαθμό είναι λανθασμένοι, οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις. Το τι έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες από απελπισμένους σχεδόν, συναδέλφους δε λέγεται. Σε πολλούς έχουν απορρίψει συγκεκριμένα πτυχία Αγγλικών, σε άλλους  κόβεται η προϋπηρεσία, αλλού δεν υπάρχει παιδαγωγική επάρκεια, ενώ το κορυφαίο είναι οι περιπτώσεις όπου συνάδελφοι εμφανίζονται χωρίς ελληνομάθεια, ενώ έχουν επικυρωμένο πτυχίο ελληνικού ΑΕΙ και έχουν ζήσει όλη τη ζωή τους στην Ελλάδα. Πριν 3 χρόνια έγινε χαμός για το παράβολο. Τελικά διορθώθηκε το σύστημα και δεν ξαναέχουμε τα ίδια. Όμως τι έγινε με όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς που έχασαν 3 ευκαιρίες διορισμών; Κυριολεκτικά κόντεψαν να τρελαθούν από την αγωνία τους. Οι περισσότεροι άλλαξαν δουλειά ή δουλεύουν σε ιδιωτικά.  Το ζήτημα είναι επιτέλους να εξανθρωπίσουμε το σύστημα και να μη συμβεί το ίδιο και στους απελπισμένους-αδικημένους του σήμερα.

Δημοφιλή!!  Η εκπαίδευση αρχίζει από το νηπιαγωγείο: Η αναγκαιότητα άμεσων διορισμών στην προσχολική εκπαίδευση

Δεν είναι δυνατόν το 2023 με τεχνητή νοημοσύνη και υπερυπολογιστές να χρειάζεται να περνάμε όλο αυτό. Επιτέλους εκσυγχρονίστε τη διαδικασία! Δεν είναι δυνατόν να ακολουθούμε παρωχημένες ακολουθίες οι οποίες απαιτούν εμπλοκή τόσων ανθρώπων, δηλώσεις από την αρχή όλων των δεδομένων κάθε υποψηφίου στην αίτηση ΑΣΕΠ και αντιπαραβολή των στοιχείων που δηλώνει με όσα έχει ο ΟΠΣΥΔ. Γιατί όλα αυτά; Ο ηλεκτρονικός φάκελος καθενός υπάρχει στον ΟΠΣΥΔ. αρκούσε λοιπόν μόνο μια αίτηση ότι “επιθυμώ να μπω σε πίνακες του κλάδου τάδε, μοριοδοτούμενος με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΟΠΣΥΔ”. Πόσα λάθη και πόσα κλάματα και πόσες εργατοώρες και ενστάσεις θα γλιτώναμε εάν είχε γίνει αυτό; Αυτό είναι μόνο μια πτυχή των διαδικασιών. Πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν και κυρίως να αυτοματοποιηθούν. Το σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται να θέλουμε 1 χρόνο να βγάλουμε προσωρινούς πίνακες και μετά ένα χρόνο για να βγουν οι οριστικοί, τη στιγμή που έχουμε απίστευτες πια τεχνολογικές δυνατότητες και επιλογές. Κάτι δεν κάνουμε καλά στη μηχανοργάνωσή μας και κάπως πρέπει να απλοποιήσουμε τη διαδικασία.

Δημοφιλή!!  Διορισμοί & Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Αναλύσεις και Σκέψεις

Έτσι θα απελευθερωθεί και το ταλαιπωρημένο προσωπικό του ΑΣΕΠ, αλλά δε θα έχουμε και τις απίστευτες αδικίες που περιγράψαμε. Το άμεσο ερώτημα όμως παραμένει, τι θα γίνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους που φωνάζουν ότι θα αδικηθούν, χωρίς δική τους υπαιτιότητα;

Εκκαθαρισμένοι Πίνακες 1ΓΕ

Εκκαθαρισμένοι Πίνακες 2ΓΕ

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω