κατερινη1

Στον επόμενο τόνο οι επιθεωρητές θα μείνουν έξω από τα σχολεία – Σήμερα τοποθετούνται οι επιθεωρητές Αττικής μετά από 41 χρόνια

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

41 χρόνια χωρίς επιθεωρητές έγραφε ένα πανό! Ούτε σε 41 χρόνια φώναζαν κάπου. Γράφουμε “επιθεωρητές” επειδή αυτή είναι η σωστή λέξη, μιας και όταν βασικό καθήκον σου είναι να κάνεις επιθεώρηση, τότε δεν είσαι “σύμβουλος” , σύμβουλος είναι κάτι άλλο που δεν προϋποθέτει ούτε επιθεώρηση, ούτε βαθμολόγηση. Αυτό για να μιλάμε σωστά, χωρίς παραπλανητικές λέξεις. Η ελεύθερη  εκπαίδευση εδώ και μήνες, παρόλα αυτά αντιστέκεται στην επιβολή του νεκραναστημένου αυτού θεσμού. Αρνείται να επιστρέψει στο 1982. Τα σχολεία παραμένουν παιδαγωγικά ελεύθερα. Από άκρη ως άκρη της χώρας η αξιολόγηση παραπαίει με ελάχιστο ποσοστό από τους “εγκαλούμενους” να έχουν δεχθεί να αξιολογηθούν.  Πλέον στην αρένα μπαίνει και η Αττική. Η συντριπτική πλειοψηφία νέων συναδέλφων αντιλαμβάνεται πως ο επιθεωρητισμός δεν οδηγεί σε μονιμότητα, αλλά ακριβώς στο αντίθετο. Εξάλλου ακόμα και το 5-10% που θα δεχθεί να “αξιολογηθεί” σύμφωνα με την κυβερνητική συλλογιστική, πάλι ΔΕΝ πρόκειται να μονιμοποιηθεί καθώς:

Στον ν. 4823/21 άρθρο 67 είναι σαφής, η αξιολόγηση έχει τρία πεδία: Α) το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο του εκπαιδευτικού, το οποίο εξειδικεύεται σε Α1) γενική και ειδική διδακτική του γνωστικού αντικειμένου και Α2) παιδαγωγικό κλίμα και διαχείριση της τάξης και Β) υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια του εκπαιδευτικού. Αλλά αποκαλύπτεται η κοροϊδία, καθώς ακόμα και όποιος/α μπει στην αξιολόγηση, ΔΕΝ πρόκειται να μονιμοποιηθεί, γιατί αυτή θα είναι μόνο η πρώτη φάση αξιολόγησης! Χαρακτηριστικά αναφέρει η “εγκύκλιος Κόπτση”: Προτάσσεται η διαδικασία της αξιολόγησης που αφορά στο πεδίο Α 1! ΥΠΑΙΘ και Κυβέρνηση γνωρίζουν ότι όσο συνδέουν την αξιολόγηση με τη μονιμοποίηση, ακόμα κι αυτό το 5% που δέχτηκε να αξιολογηθεί ΔΕ ΘΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ γιατί η αξιολόγησή του δεν ολοκληρώνεται με το Α1 πεδίο.

Δημοφιλή!!  Διαδικασία Ρύθμισης Λειτουργικών Υπεράριθμων Εκπαιδευτικών και Κριτήρια Καθορισμού

Τέλος Θυμίζουμε:

  • Όταν οι νεοεισερχόμενοι συνάδελφοι λαμβάνουν μισθό ντροπής 738 €
  • Η κυβέρνηση επιδοτεί τον επιθεωρητισμό ακόμα και με 400€ αποζημίωση στους αξιολογητές για κάθε μετάβασή τους στον τόπο αξιολόγησης ακόμη και για έναν εκπαιδευτικό!

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Κ. Σωτηρίου:

“Μέντορες” ζητούν να παρακολουθήσουν διδασκαλίες “νέων” και να γράψουν και σε πρακτικό τι είδαν – Κλείνουμε την πόρτα στους “Πυγμαλίωνες” της συμφοράς!!

Σοκ! Ελλάδα 2023: Πόσα σχολεία είναι ακόμη γεμάτα καρκινογόνο αμίαντο;

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω