Πώς η νομοθεσία «κόβει» κενά σε όλους τους κλάδους που έχουν δικαίωμα πρόσληψης σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και συντελεί στην υποστελέχωση των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. οι θέσεις για κάθε κλάδο είναι προκαθορισμένες από τη νομοθεσία (Ν.4823/2021, άρθρο 15, παρ.1) για κάθε κλάδο και δεν αλλάζουν σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε ΚΕΔΑΣΥ σε προσωπικό.

 

Παράδειγμα

Έστω ότι οι προϊστάμενοι των 75 ΚΕΔΑΣΥ της χώρας δήλωσαν όλη τη χρονιά κάποιοι 2 κενά αναπληρωτών ΠΕ02 και κάποιοι 3 κενά αναπληρωτών ΠΕ02 για το ΚΕΔΑΣΥ της ευθύνης τους. Οπότε ας θεωρήσουμε ότι συνολικά όλη τη χρονιά δηλώθηκαν 250 κενά αναπληρωτών ΠΕ02 για ΚΕΔΑΣΥ. Όμως, η παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4823/2021 ορίζει ότι στα ΚΕΔΑΣΥ υπάρχουν 103 θέσεις ΠΕ02 (αυτές οι θέσεις καλύπτονται είτε από μόνιμους είτε από αναπληρωτές). Άρα ενώ υπάρχουν ανάγκες για 250 αναπληρωτές ΠΕ02 στα ΚΕΔΑΣΥ το υπουργείο μπορεί να προσλάβει μόνο μέχρι 103 – αριθμός μονίμων ΠΕ02 στα ΚΕΔΑΣΥ !!!

Δημοφιλή!!  Μόνιμοι διορισμοί και ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης

 

Σχόλιο συναδέλφου στα κοινωνικά δίκτυα: ” Εργάζομαι για πρώτη φορά σε ΚΕΔΑΣΥ μεγάλου αστικού κέντρου και θα ήθελα να παραθέσω ορισμένα πράγματα που έχω διαπιστώσει. Υπάρχουν εκατοντάδες (τουλάχιστον) αιτήματα μαθητών σε κάθε βαθμίδα ξεχωριστά σε αναμονή για να προσέλθουν οι μαθητές για αξιολόγηση. Εννοείται παράλληλα έχουν αρχίσει και έρχονται και φετινά αιτήματα. Έχουμε αιτήματα πχ του 2020 που ακόμα τα παιδιά δεν έχουν έρθει για αξιολόγηση. Για ποιο λόγο δεν διπλασιάζουν τον αριθμό των εκπαιδευτικών και λοιπών ειδικοτήτων στα κεδασυ? Είναι προτιμότερο να περνάνε τα χρόνια και τα παιδιά να μην αξιολογούνται για να εντοπιστούν οι δυσκολίες τους και να δοθεί η κατάλληλη παρέμβαση? “

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω