maxresdefault 1 e1684220663675

Τι είναι τα Οδοιπορικά & εκτός έδρας εκπαιδευτικών και ποιοι τα δικαιούνται..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ποιες περιπτώσεις δικαιούται ο εκπαιδευτικός αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων και εξόδων εκτός έδρας

 

Την αποζημίωση ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ δικαιούται ο εκπαιδευτικός που μετακινείται από το σχολείο της οργανικής του θέσης ( ή το σχολείο τοποθέτησης του, αν πρόκειται για αναπληρωτή ), για εντεταλμένη υπηρεσία.

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

1. Για την αποζημίωση των ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΘΕΣΗΣ, λαμβάνονται υπ’ όψη οι ημέρες μετακίνησης και η χιλιομετρική απόσταση. Στην μετακίνηση ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ο εκπαιδευτικός ΔΕΝ δικαιούται αποζημίωση εκτός έδρας ανεξαρτήτως αποστάσεως.

2. Για την αποζημίωση των ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ( σε μετακίνηση πλην της διάθεσης ), λαμβάνονται υπ’ όψη οι ημέρες μετακίνησης, η χιλιομετρική απόσταση και αντίτιμο διοδίων ( εάν υπάρχουν ). Αν ή χιλιομετρική απόσταση είναι μεγαλύτερη των τριάντα εννιά ( 39 ) χιλιομέτρων, τότε ο εκπαιδευτικός δικαιούται και αποζημίωση ΕΞΟΔΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ η οποία ισούται με το της ημερήσια αποζημίωσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν στη μετακίνηση ο εκπαιδευτικός συναντά ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΟΔΙΩΝ τότε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ καταθέτει και τις αποδείξεις διοδίων, διαφορετικά θεωρείται ότι η μετακίνηση έγινε με λεωφορείο και η αποζημίωση είναι το αντίτιμο των εισιτηρίων.

3. Για την αποζημίωση των ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ λαμβάνονται υπ’ όψη οι ημέρες μετακίνησης, η χιλιομετρική απόσταση, το αντίτιμο των διοδίων, το ποσό που δαπανήθηκε σε ξενοδοχείο και η καταβολή της συμμετοχής σε συνέδριο ή σεμινάριο.

 

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Αποζημίωση 0,15 € ανά χιλιόμετρο – Καταβάλλεται ανεξαρτήτως απόστασης.

Αποζημίωση 29,35 € ανά ημέρα – Καταβάλλεται όταν η μετακίνηση είναι πέραν της μίας ( 1 ) ημέρας και για όσες μέρες αναφέρει η απόφαση μετακίνησης πλην της ημέρας επιστροφής.

Αποζημίωση 9,78 € ανά ημέρα – Καταβάλλεται όταν η επιστροφή είναι αυθημερόν και η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγαλύτερη των 39 χιλιομέτρων. Επίσης καταβάλλεται σαν αποζημίωση για την τελευταία μέρα μετακίνησης, όταν η επιστροφή δεν είναι αυθημερόν.

Αποζημίωση διανυκτέρευσης – Καταβάλλεται όταν η μετακίνηση είναι πέραν της μίας ( 1 ) ημέρας και ο εκπαιδευτικός προσκομίσει απόδειξη από ξενοδοχείο.
Το ποσό δαπάνης για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο δεν πρέπει να υπερβαίνει το προβλεπόμενο ημερήσιο ποσό, το οποίο είναι :
– για Σχολικό Σύμβουλο, Διευθυντή Εκπαίδευσης, Προϊστάμενο Γραφείου και Διευθυντή Σχολικής μονάδας, 44,02 €
– για εκπαιδευτικό 35,22 €
Αν η απόδειξη του ξενοδοχείου αναφέρει μεγαλύτερο ποσό, τότε σαν δαπάνη διανυκτέρευσης θεωρείται το προβλεπόμενο ποσό. Αν το ποσό είναι μικρότερο, τότε η αποζημίω-ση της δαπάνης διανυκτέρευσης είναι το αναγραφόμενο ποσό στην απόδειξη του ξενοδοχείου. Η απόδειξη ξενοδοχείου ΠΡΕΠΕΙ να είναι ονομαστική και να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού και ο Α. Φ. Μ.

Αποζημίωση διοδίων – Το αντίτιμο διοδίων εφόσον οι ημερομηνίες στις αποδείξεις των διοδίων συμφωνούν με την μετακίνηση. Αν ή μετακίνηση είναι αυθημερόν, οι ημερομηνίες ΠΡΕΠΕΙ να είναι της ίδιας ημέρας με την μετακίνηση. Αν η μετακίνηση είναι για περισσότε-ρες ημέρες, τότε η ημερομηνία αναχώρησης ΠΡΕΠΕΙ να είναι της ημέρας μετακίνησης ( ή της προηγούμενης ) και η ημερομηνία επιστροφής η τελευταία ημέρα μετακίνησης ( ή την επόμενη ). Σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται ότι η μετακίνηση έγινε με υπεραστικό ΚΤΕΛ και δεν καταβάλλεται αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων αλλά το αντίτιμο των εισιτηρίων ΚΤΕΛ. Σε αυτή την περίπτωση επισυνάπτετε βεβαίωση αντιτίμου του εισητηρίου της διαδρομής.

Αποζημίωση συμμετοχής σε συνέδριο ή σεμινάριο – Το ποσό καταβολής συμμετοχής σε συνέδριο ή σεμινάριο που αναγράφεται στην απόδειξη.


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Μόνο στο ποσό της αποζημίωσης εκτός έδρας υπάρχει κράτηση υπέρ Μ. Τ. Π. Υ. 2 %

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:


ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

1. Απόφαση ΠΥΣΔΕ της διάθεσης όπου θα αναγράφονται και οι ημέρες μετακίνησης.
2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του βιβλίου πράξεων του σχολείου με την πράξη ανάληψης υπηρεσίας
3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βεβαίωσης χιλιομετρικής απόστασης από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
4. Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86 στην οποία αναφέρεται ο αρ. κυκλοφορίας του Ι. Χ., ο αριθμός διπλώματος οδήγησης και η μόνιμη κατοικία
5. Καταστάσεις πληρωμής σε τρία ( 3 ) αντίτυπα

“Grooming” / Ο αντίκτυπος της διαδικτυακής αποπλάνησης !

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
1. Απόφαση μετακίνησης. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ το πρωτότυπο.
2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βεβαίωσης χιλιομετρικής απόστασης από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
3. Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86 στην οποία αναφέρεται ο αρ. κυκλοφορίας του Ι. Χ., ο αριθμός διπλώματος οδήγησης και η μόνιμη κατοικία
4. ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ του εκπαιδευτικού. Η βεβαίωση ΠΡΕΠΕΙ να είναι πρωτότυπη.
5. Το έγγραφο πρόσκλησης του φορέα που οργανώνει το σεμινάριο ή το συνέδριο. ( εάν υπάρχει )
6. Καταστάσεις πληρωμής σε τρία ( 3 ) αντίτυπα
7. Αποδείξεις διοδίων ( όπου υπάρχουν ). Η ημερομηνίες πρέπει να είναι των ημερών της μετακίνησης.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αν οι αποδείξεις διοδίων δεν υπάρχουν ή δεν συμφωνούν με τις ημερομηνίες μετακίνησης, θεωρείται ότι η μετακίνηση έγινε με συγκοινωνία και απαιτείται βεβαίωση αντιτίμου εισιτηρίου.
Αν η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε με συγκοινωνιακό μέσο, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ τα αποκόμματα εισιτηρίων

Δημοφιλή!!  ΠΕ11: Αναλογία διορισμών 1:1 - Πιθανή σύσταση νέων οργανικών θέσεων και αύξηση κατά 1 Ώρα στα ωρολόγια προγράμματα / Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ

Νεοδιόριστοι 2023 / Πότε ξεκινά η μισθοδοσία & πότε η προϋπηρεσία!

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ
1. Απόφαση μετακίνησης. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ το πρωτότυπο.
2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βεβαίωσης χιλιομετρικής απόστασης από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
3. Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86 στην οποία αναφέρεται ο αρ. κυκλοφορίας του Ι. Χ., ο αριθμός διπλώματος οδήγησης και η μόνιμη κατοικία
4. ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ του εκπαιδευτικού ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ. Η βεβαίωση ΠΡΕΠΕΙ να είναι πρωτότυπη.
5. Το έγγραφο πρόσκλησης του φορέα που οργανώνει το συνέδριο ή το σεμινάριο.
6. Καταστάσεις πληρωμής σε τρία ( 3 ) αντίτυπα
7. Αποδείξεις διοδίων ( όπου υπάρχουν ). Η ημερομηνίες πρέπει να είναι των ημερών της μετακίνησης.


ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
 Αν οι αποδείξεις διοδίων δεν υπάρχουν ή δεν συμφωνούν με τις ημερομηνίες μετακίνησης, θεωρείται ότι η μετακίνηση έγινε με συγκοινωνία και απαιτείται βεβαίωση αντιτίμου εισιτηρίου.
Αν η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε με συγκοινωνιακό μέσο, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ τα αποκόμματα εισιτηρίων

8. Απόδειξη ξενοδοχείου. Υποχρεωτικά απαιτείται ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ και ΑΤΟΜΙΚΗ, με το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου και τον Α. Φ. Μ. Αν δεν υπάρχει απόδειξη από ξενοδοχείο, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ υπεύθυνη δήλωση διανυκτέρευσης σε φιλικό σπίτι, όπου θα αναγράφεται η ακριβής διεύθυνση και το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη.
9. Πρωτότυπη απόδειξη ποσού συμμετοχής σε σεμινάριο ή συνέδριο.

Νεοδιόριστοι: Διευκρινήσεις για την αλλαγή ασφαλιστικού καθεστώτος από ΙΚΑ σε πρώην Δημόσιο

Στοιχεία Που Απαιτούν Συμπλήρωση Στην Κατάσταση Πληρωμής
Τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσετε είναι :
• Το Γραφείο στο οποίο υπάγετε το σχολείο. Αν το σχολείο υπάγετε στην Διεύθυνση, διαγράφετε την αντίστοιχη γραμμή.
• Την Δ. Ο. Υ. πληρωμής
• Το χρονικό διάστημα για το οποίο υποβάλλετε η κατάσταση ( ΑΠΟ…. ΕΩΣ ΚΑΙ )
• Το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού
• Τον Α.Φ.Μ. του εκπαιδευτικού
• Το Σχολείο οργανικής θέσης του εκπαιδευτικού
• Τον τόπο αναχώρησης και τον τόπο μετάβασης του εκπαιδευτικού.
• Τις ημέρες μετακίνησης του εκπαιδευτικού
• Την χιλιομετρική απόσταση
• Το αντίτιμο των διοδίων ( όπου υπάρχει )
• Το ποσό συμμετοχής σε συνέδριο ή σεμινάριο ( όπου υπάρχει )
• Την πόλη, την ημερομηνία υποβολής και το ονοματεπώνυμο του Διευθυντή / Διευθύντριας

Μοριοδότηση για τους εκπαιδευτικούς – Χαρτογράφηση μόνιμων και εποχικών προσλήψεων για το 2023 στο ΔημόσιοΠανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός 2023 – Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου

ΠΗΓΗ : Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας

 

  • Oι αναπληρωτές που είναι τακτικού προϋπολογισμού κάνουν τα χαρτιά κάθε μήνα.
  • Εκτός αν είσαι ΕΣΠΑ τότε τέλος Ιουνίου.
  • Τα οδοιπορικά πληρώνονται και αναδρομικά θα πρέπει να εχει περάσει 2ετια για να τα χάσει κάποιος και να μη τα δικαιούται

 

ΘΕΜΑ: «Οδοιπορικά έξοδα εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου»

Στο αριθμ. πρωτ. 2/41412/0022/24-9-2012 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Γενική Διεύθυνση Μισθών που αφορά στο υπόψη θέμα, αναφέρεται ότι «στους εκπαιδευτικούς που διατίθενται για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε σχολείο που δεν βρίσκεται στην έδρα της οργανικής τους θέσης (άρθρο 2 Ν.2685/1999) ή της κατοικίας τους, καταβάλλονται μόνο τα οδοιπορικά έξοδα στα οποία υποβάλλονται κατά τις μετακινήσεις τους, καθ΄ όσον, από 1-11-2011 έχει καταργηθεί η αποζημίωση για κάθε ώρα διδασκαλίας εκτός έδρας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30 του Ν.4024/2011».

Δημοφιλή!!  Προτεινόμενες Διατάξεις για το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΑΙΘΑ "Ρυθμίσεις για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο"

Κατ΄ εφαρμογή της παραπάνω οδηγίας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 15 και 21 του Ν.1566/1985, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα :

Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, προσωρινούς αναπληρωτές και εκπαιδευτικούς με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι διατίθενται για τη συμπλήρωση μέρους του υποχρεωτικού τους ωραρίου διδασκαλίας σε σχολική μονάδα εκτός έδρας της οργανικής τους θέσης ή της προσωρινής τοποθέτησής τους, καταβάλλονται οδοιπορικά έξοδα στις ακόλουθες περιπτώσεις :

  • Στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που διατίθενται για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε σχολεία της ίδιας βαθμίδας.
  • Στους εκπαιδευτικούς που διατίθενται για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους από την μία βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη. Στην περίπτωση αυτή τα οδοιπορικά έξοδα θα καταβληθούν από το σχολείο της βαθμίδας στην οποία ανήκουν οι εκπαιδευτικοί.
  • Στους εκπαιδευτικούς που διατίθενται εξ΄ ολοκλήρου από την μια βαθμίδα στην άλλη, αλλά για να συμπληρώσουν μέρος του ωραρίου τους μετακινούνται σε περισσότερα τους ενός σχολεία της βαθμίδας στην οποία διατέθηκαν. Στην περίπτωση αυτή τα οδοιπορικά έξοδα θα καταβληθούν από το σχολείο της βαθμίδας στην οποία έχουν διατεθεί.

Ως έδρα νοείται η σχολική μονάδα που υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή με προσωρινή τοποθέτηση και καταβάλλονται τα οδοιπορικά έξοδα εφόσον διατίθενται σε σχολεία άλλης πόλης, κωμόπολης ή χωριού (σύμφωνα και με το αριθμ. πρωτ. 2/91480/0022/19-2-2013 έγγραφο της 22ης Δ/νσης του Γ.Λ.Κ.) για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους.

 

Δεν δικαιούνται των οδοιπορικών εξόδων:

  • οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται για συμπλήρωση ωραρίου σε σχολεία που βρίσκονται στο τόπο κατοικία τους,
  • οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται εξ΄ολοκλήρου από την μια στην άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης και συμπληρώνουν το ωράριο τους σε ένα σχολείο τοποθέτησης.
  • οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται στα σχολεία που λειτουργούν στην περιφέρεια της τέως διοίκησης της πρωτεύουσας και του τέως δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς θεωρούνται ότι λειτουργούν στην ίδια πόλη (παρ. 15 του άρθρου 14 του Ν. 1566/1985).

Η ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ

 

ΘΕΜΑ: «Συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών και οδοιπορικά έξοδα».

Με αφορμή ερωτήματα που υποβάλλονται στην υπηρεσία μας, αναφορικό με το αντικείμενο το θέματος σας πληροφορούμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 15 και του άρθρου 18 παρ. 2 του ν. 1565/1985, οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε σχολείο άλλης πόλης ή κωμόπολης λαμβάνουν:
α) οδοιπορικά έξοδα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (ν.2685/99) και
β) αποζημίωση για κάθε ώρα διδασκαλίας εκτός έδρας, οριζόμενη στο ήμισυ της προβλεπόμενης από την παρ.19 του ίδιου άρθρου και νόμου.

Δεν παίρνουν τα παραπάvω οδοιπορικά έξοδα και αποζημιωση όσοι συμπληρώνουν τα υποχρεωτικό ωράριο σε σχολεία πόλης ή κωμόπολης στην οποία κατοικούν.

Τα σχολεία που λειτουργούν στην περιφέρεια της τέως διοίκησης της πρωτεύουσας και του-τέως δήμου Θεσσαλονίκης θεωρούνται ότι λειτουργούν στην ίδια πόλη.

Στους εκπαιδευτικούς που καταβάλλονται οδοιπορικά έξοδα (χιλιομετρική αποζημίωση) δεν καταβάλλεται ταυτόχρονα και το 1/3 της ημερήσιας αποζημίωσης, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ 2Γ του ν.2685/99 και τούτο διότι, οι προαναφερόμενοι εκπαιδευτικοί δεν μετακινούνται με τις διατάξεις του ν.2685/99, αλλά με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν.1566/85.

Επίσης, σύμφωνα με την αριθ. 456/1999 Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υφυπουργό Οικονομικών για να καταβληθούν στους εκπαιδευτικούς που διατίθενται σε άλλα σχολεία προς συμπλήρωση του ωραρίου τους, τα οδοιπορικά έξοδα και η αποζημίωση για κάθε ώρα διδασκαλiας εκτός έδρας, θα. πρέπει το σχολείο που καθένας έχει διατεθεί να μη βρίσκεται ούτε στην πόλη ή τηv κωμόπολη όπου είναι η οργανική του θέση αλλά και ούτε στην πόλη ή κωμόπολη όπου κατοικεί αυτός.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για να επεκταθεί το επίδομα των 600ευρω σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς

Εξάλλου, από 1-11-2011 σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ 1, του άρθρου 30 του ν.4024/2011 πέραν των επιδομάτων και παροχών του παρόντος Κεφαλαίου, όλα το λοιπά επιδόματα, αμοιβές και αποζημιώσεις, που καταβάλλονται στους υπαλλήλους που εμπiπτουν στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου, μέχρι την έναρξη της ισχύος του, με οποιαδήποτε ονομασία, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων κίνησης, εφόσον το έξοδα αυτά προβλέπεται με τις ισχύουσες μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάξεις να καταβάλλονται ανεξαρτήτως της μετακίνησης του υπαλλήλου, καταργούνται εφόσον δεν προβλέπεται ρητά η χορήγηση τους από τις διατάξεις του Κεφαλαίου αυτού.

Δημοφιλή!!  Συμπληρωματικές μεταθέσεις | Προδιαγραφόμενη αδικία με μακροχρόνιες συνέπειες από την ίδρυση των νέων οργανικών στην Πρωτοβάθμια

Επιπλέον, από την ίδια ημερομηνία (1-11-2011 ), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 32 του ν.4024/2011, καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη κατά το μέρος που ρυθμίζει θέματα που διέπονται από τις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου και συνεπώς η αποζημίωση για κάθε ώρα διδασκαλίας εκτός έδρας έχει καταργηθεί σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις.

Με το ν.3852/2010 καθιερώνεται η Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Διοίκησης του Κράτους –
Πρόγραμμα Καλλικράτης, με τον οποίο μεταρρυθμίστηκε η διοικητική διαίρεση της Ελλάδας και επανακαθορίστηκαν τα όρια των αυτοδιοικητικών μονάδων. Κατά την άποψη της Υπηρεσίας μας, οι δραστικές συνενώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που προέκυψαν από τις διατάξεις του ν.3582/2010, άλλαξαν το Διοικητικό χαρακτήρα της Χώρας. Συνεπώς, η συγκρότηση των Δήμων σε πληθυσμιακά και χωρικά μεγαλύτερες γεωγραφικές μονάδες, δεν λειτουργεί ως αντικίνητρο εφαρμογής των διατάξεως του άρθρου 14 του ν.1566/1985, καθόσον ο νομοθέτης της διάταξης αυτής ορίζει ρητά τους όρους και προϋποθέσεις καταβολής της αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων, στους εκπαιδευτικούς που διατίθενται για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε άλλο σχολείο.

Κατόπιν των ανωτέρω, στους εκπαιδευτικούς που διατίθενται για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε σχολείο που δεν βρίσκεται στην έδρα της οργανικής τους θέσης (άρθρο 2 ν.2685/1999) ή τnς κατοικίας τους, καταβάλλονται μόνο τα οδοιπορικά έξοδα στα οποία υποβάλλονται κατά τις μετακινήσεις τους, καθ όσον, από 1-11-2011 έχει καταργηθεί η αποζημίωση για κάθε ώρα διδασκαλίας εκτός έδρας, σύμφωνα με πς διατάξεις του άρθρου 30 του ν.4024/2011.

Η Δ/νση Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, προς την οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται να ενημερώσει όλες τις Δ/νσεις Α/θμίας και Β/θμιας Εκπ/σης, προς αποφυγή άσκοπης αλληλογραφίας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΤΑΝΟΣ

ΠΗΓΗ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω