jessica gale c8Ig9Xka5iM unsplash 1 scaled

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ – ΟΔΗΓΟΣ – προκηρύξεις ΕΑΕ του Βασίλη Χριστινάκη

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι κάνω όταν κάτι δεν πήγε καλά με την αίτηση μου στον ΑΣΕΠ (1ΕΑ-2ΕΑ κλπ)

Προϋποθέσεις

έχουμε διαβάσει πολλές φορές την προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Όλες είναι εδώ. Η πρόσκληση με τις οδηγίες για το ΟΠΣΥΔ των 1ΕΑ και 2ΕΑ είναι εδώ.

έχουμε την οριστική αίτηση μας στον ΑΣΕΠ ή την βλέπουμε μέσα από τον ΑΣΕΠ από εδώ επιλέγοντας εκεί που λέει αίτηση.

έχουμε τον προσωρινό πίνακα και αν χρειάζεται τον πίνακα απορριφθέντων. Όλοι οι πίνακες της 2ΕΑ/2022 είναι εδώ και της 1ΕΑ/2022 είναι εδώ.

έχουμε πρόσβαση στο λογαριασμό μας στο ΟΠΣΥΔ από εδώ.

 

Σημείωση: καλό είναι να τα βλέπουμε σε υπολογιστή παρά σε κινητή συσκευή

 

Υπάρχουν 2 περιπτώσεις

 

η αίτηση μου έγινε δεκτή και είμαι στους προσωρινούς πίνακες 

 

2ο η αίτηση μου ΔΕΝ έγινε δεκτή και δεν με βρήκα στους προσωρινούς πίνακες

 

  • Στην 1η περίπτωση κάτι δεν έχει μετρηθεί σωστά ή δεν έχει μετρηθεί καθόλου από αυτά που έχω δηλώσει οπότε πηγαίνουμε στο 1ο Βήμα παρακάτω.
  • Στην 2η περίπτωση πηγαίνουμε στο αρχείο με τους  απορριπτέους και ψάχνουμε μέσα του με μία αναζήτηση να βρούμε τον “Αριθμό Μητρώου Υποψηφίου” μας (ο αριθμός αυτός είναι στην αίτηση μας στον ΑΣΕΠ).
    Όταν τον βρούμε διαβάζουμε ποια είναι η αιτία απόρριψης (προσοχή οι ΕΒΠ και ΠΕ21 είχαν 2 διαφορετικούς κωδικούς και αν έβαλαν τον λάθος στην αίτηση τους στο ΑΣΕΠ τότε τους απορρίπτει γιατί δεν βρίσκει τον αντίστοιχο τίτλο στο ΟΠΣΥΔ). Σε κάθε περίπτωση ξεκινάμε με τα παρακάτω βήματα για να διαπιστώσουμε εάν ισχύει αυτό που ισχυρίζεται το ΑΣΕΠ.

 

Βήμα 1ο Βλέπω την αίτηση μου στον ΑΣΕΠ και την συγκρίνω με τα στοιχεία στο ΟΠΣΥΔ, εάν κάτι είναι μετρήσιμο και έχει άλλο νούμερο στο ΟΠΣΥΔ από αυτό που δήλωσα στον ΑΣΕΠ τότε μετράει αυτό που δήλωσα στον ΑΣΕΠ αρκεί να είναι μικρότερο ή ίσο από αυτό που δήλωσα στο ΟΠΣΥΔ. Οπότε εάν δήλωσα 2 παιδιά στο ΟΠΣΥΔ αλλά 1 παιδί στον ΑΣΕΠ τότε θα πάρω τα μόρια μόνο για το 1 παιδί. Δυστυχώς είναι δικό μου λάθος. Εάν είχα δηλώσει 3 παιδιά τότε θα μέτραγε του ΟΠΣΥΔ που είχε 2.

Δημοφιλή!!  Μόνιμοι διορισμοί και ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης

 

Βήμα 2ο Σε περίπτωση που λείπει κάτι, δεν έχει μετρηθεί καθόλου ή λιγότερο παρόλο που στο ΑΣΕΠ το δήλωσα σωστά, πάω στο ΟΠΣΥΔ και βλέπω με την σειρά όλα τα στοιχεία 1-2-3-4-5-6 (εικόνα 1) και κοιτάω εάν όσα θεωρώ ότι έχω σωστά είναι 1ον καταχωρημένα και δεύτερον έχουν το πράσινο τικ που λέει επικυρωμένο (εικόνα 2 και 3). Εάν κάτι λείπει ή δεν είναι επικυρωμένο τότε πάμε στην “Επικαιροποίηση φακέλου” και στο επόμενο βήμα.  Εάν όλα είναι σωστά, ξαναβλέπω και κάνω το 3ο Βήμα έτσι και αλλιώς για να είμαι σίγουρος. 

 

Βήμα 3ο Επιλέγω στο ΟΠΣΥΔ την “Επικαιροποίηση φακέλου” εκεί είχαμε ή έπρεπε να είχαμε ανεβάσει τα απαραίτητα από την προκήρυξη στοιχεία. Αυτά που μπορούσαμε να ανεβάσουμε σύμφωνα με την πρόσκληση ήταν τα παρακάτω (Εικόνα 5).

 

 

Οπότε σε αυτά που ανέβασα, πηγαίνω σε ένα ένα από αυτά τα στοιχεία που είτε λείπουν ή δεν είναι επικυρωμένα και τέρμα δεξιά τους, στις Ενέργειες, πατάμε τον μεγεθυντικό φακό (Εικόνα 4).

 

Ανοίγουν επιπλέον πεδία με πληροφορίες όπου βλέπουμε και το αρχείο που ανεβάσατε στο πράσινο πλαίσιο (αν δεν είναι εκεί ή αν είναι και όταν το κατεβάσουμε δεν ανοίγει ή είναι κενό έχουμε πρόβλημα) και κοιτάμε την απάντηση που έδωσε ο υπάλληλος της Διεύθυνσης που διεκπεραίωσε το αίτημα (εικόνα 5). Εάν υπάρχει πρόβλημα με αυτό που αιτηθήκατε τότε θα σας γράφει εκεί ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα. 

Δημοφιλή!!  Είναι η Ειδική Αγωγή προτεραιότητα; Διεκδικήσεις και προτάσεις για την Ειδική Αγωγή από τη Δ.Ο.Ε.

 

 

Βήμα 5ο Μετά από την παραπάνω διαδικασία το πιθανότερο είναι να έχουμε καταλάβει τι πήγε λάθος. Εάν κάποιο έγγραφο δεν ανέβηκε ή δεν ανέβηκε σωστά ή δεν έγινε δεκτό ή είναι ελλειπές ή εκπρόθεσμο θα το γνωρίζουμε. Σε περίπτωση όμως που θεωρούμε ότι όλα είναι σωστά, τότε κάνουμε ένσταση. 

 

Βήμα 6ο Για την περίπτωση του παράβολου τα πράγματα είναι σχετικά απλά, πηγαίνουμε στο

https://www.aade.gr/polites/e-parabolo/e-parabolo-me-kodikoys-taxisnet 

κάνουμε είσοδο στην εφαρμογή και βάζουμε τους κωδικούς μας στο taxisnet επιλέγουμε “Τα παράβολά μου” και βλέπουμε το παράβολο που βάλαμε σε αυτό τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που κάναμε αίτηση εάν είναι δεσμευμένο (πριν δεσμευτεί θα λέει πληρωμένο). Εάν είναι δεσμευμένο σημαίνει ότι όλα είναι καλά. Υποθέτουμε πάντα ότι έχουμε βάλει τον κωδικό σωστά στην αίτηση του ΑΣΕΠ και όχι και σε άλλη αίτηση του ΑΣΕΠ για άλλο διαγωνισμό. 

 

Προθεσμίες ενστάσεων 

  1. για 1ΕΑ εδώ
  2. για 2ΕΑ εδώ

Διαδικασία ένστασης (οδηγίες)

 

ΠΗΓΗ + ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Οδηγός για Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς στη Γ.Ε.

Αρχικοί/Ακαθάριστοι Πίνακες ΑΣΕΠ (όλες οι προκηρύξεις)

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ψηφιοποίηση των πιστοποιητικών ποσοστού αναπηρίας εκτός ΚΕΠΑ

Θα έχουμε μόνιμους διορισμούς το 23.. Ανάλυση δεδομένων και πληροφορίες Πατρεα/pde

Εκπαιδευτικό Υλικό για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας / Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών, αλλά και των παιδιών προσφύγων

Δημοφιλή!!  Ετήσια Έκθεση EDF 2023: Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω