ΜySchool: Έκδοση Αποτελεσμάτων και λήξη Σχ. Έτους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διαδικασία Έκδοσης Αποτελεσμάτων στο ΠΣ myschool

 

Με το πέρας του Διδακτικού Έτους στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool, απαιτείται μία σειρά από βήματα για την Προαγωγή και Απόλυση των Μαθητών της Σχολικής σας Μονάδας. Η διαδικασία αναφέρεται ως «Έκδοση Αποτελεσμάτων» και η λειτουργικότητα βρίσκεται στο ομώνυμο υπο-μενού της Καρτέλας ΜΑΘΗΤΕΣ.

Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για όλες τις Σχολικές Μονάδες εκτός από τα Νηπιαγωγεία.

myschool

 

 

 

 

 

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [882.32 KB]

 

Έκδοση Τίτλων Προόδου και Τίτλων Σπουδών:

Στις Αναφορές Μαθητών, κάτω από το μενού «Έντυπα, Βεβαιώσεις, Τίτλοι» θα βρείτε τις Αναφορές «Τίτλος Προόδου» και «Τίτλος Σπουδών» (ΑΝΑΦΟΡΕΣ > Αναφορές μαθητών > Έντυπα, Βεβαιώσεις, Τίτλοι > «Τίτλος Προόδου»/«Τίτλος Σπουδών»).

Πριν συνεχίσουμε, να σας τονίσουμε ότι για την Έκδοση των Τίτλων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της Τελικής Επίδοσης και Ενημέρωσης Αριθμών Πρωτοκόλλου, όπως περιγράφονται παραπάνω.

Αρχικά, να σας επισημάνουμε ότι ΔΕΝ μπορείτε να τροποποιήσετε τις συγκεκριμένες Αναφορές (ΔΕΝ μπορείτε να δημιουργήσετε κάποια δική σας προβολή). Οι Αναφορές έχουν σχεδιαστεί από την Ομάδα Ανάπτυξης myschool σύμφωνα με τα πρότυπα του ΠΔ201/1998 και με έγκριση της Δ/νσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης του ΥΠΑΙΘ ως προς την εμφάνισή τους.

 

Έτσι, για να εκτυπώσετε τους Τίτλους Προόδου (Τάξεις Α-Ε) θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Μεταβαίνετε στη σελίδα της Αναφοράς «Τίτλος Προόδου» (ΑΝΑΦΟΡΕΣ > Αναφορές μαθητών > Έντυπα, Βεβαιώσεις, Τίτλοι > Τίτλος Προόδου).

Επιλέγετε κατάλληλα στα Κριτήρια επιλογής δεδομένων τους Μαθητές για τους οποίους επιθυμείτε να εκδώσετε την Αναφορά.

Στο πεδίο «Κατάλογος Μαθητών» (λίστα των Μαθητών) επιλέγετε (click) πάνω στη φράση «Ανανέωση καταλόγου» (η φράση θα αλλάξει με τη «Έγινε ανανέωση του καταλόγου» και θα εμφανίζεται με πράσινο χρώμα) και επιλέγετε τους Μαθητές (προσφέρεται και το checkbox «Επιλογή όλων» για να επιλεγούν ΟΛΟΙ οι Μαθητές της λίστας).

Επιλέγετε «Προεπισκόπηση» για να προβάλλετε την Αναφορά και να την εκτυπώσετε.

Για να εκτυπώσετε τους Τίτλους Σπουδών (ΣΤ Τάξη) θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Μεταβαίνετε στη σελίδα της Αναφοράς «Τίτλος Σπουδών» (ΑΝΑΦΟΡΕΣ > Αναφορές μαθητών > Έντυπα, Βεβαιώσεις, Τίτλοι > Τίτλος Σπουδών).

Επιλέγετε κατάλληλα στα Κριτήρια επιλογής δεδομένων τους Μαθητές για τους οποίους επιθυμείτε να εκδώσετε την Αναφορά.

Στο πεδίο «Κατάλογος Μαθητών» (λίστα των Μαθητών) επιλέγετε (click) πάνω στη φράση «Ανανέωση καταλόγου» (η φράση θα αλλάξει με τη «Έγινε ανανέωση του καταλόγου» και θα εμφανίζεται με πράσινο χρώμα) και επιλέγετε τους Μαθητές (προσφέρεται και το checkbox «Επιλογή όλων» για να επιλεγούν ΟΛΟΙ οι Μαθητές της λίστας).

Επιλέγετε «Προεπισκόπηση» για να προβάλλετε την Αναφορά και να την εκτυπώσετε. Να υπενθυμίσουμε ότι αναφορά θα εμφανιστεί ΜΟΝΟ για τους Μαθητές για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία Ενημέρωσης Αριθμών Πρωτοκόλλου.

Στο κάτω μέρος της Αναφοράς, οι υπογραφές ενημερώνονται αυτόματα από τις Παραμέτρους Αναφορών για το ονοματεπώνυμο του Διευθυντή (ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ > Παράμετροι Αναφορών Σχολικής Μονάδας),

ενώ η υπογραφή του εκπαιδευτικού ενημερώνεται βάσει του Υπεύθυνου Τμήματος Γενικής Παιδείας, στο οποίο ανήκει ο Μαθητής (ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ > Διαχείριση Τμημάτων > (επεξεργασία Τμήματος) > Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός). Έτσι, αν παρατηρήσετε μη αναμενόμενη εμφάνιση, θα πρέπει να ελέγξετε ότι έχουν συμπληρωθεί ορθά τα προαναφερθέντα πεδία.

Αν επιθυμείτε, μπορείτε να εκδώσετε τις Τίτλους Προόδου και Σπουδών των Μαθητών νωρίτερα, με διαφορετική (μεταγενέστερη) ημερομηνία. Για να ορίσετε την ημερομηνία που επιθυμείτε να αναγράφεται, θα πρέπει να επιλέξετε το πεδίο «Πρόσθετα Κριτήρια» (βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας) και στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί να ορίσετε την τιμή στο πεδίο «Ημερομηνία έκδοσης». Εκεί, θα πρέπει να καταχωρήσετε την ημερομηνία στη μορφή «ΗΗ/ΜΜ/ΕΕΕΕ», για παράδειγμα «15/06/2022».

Αν παρατηρήσετε κάποιο λάθος στην αναγραφή της Περιοχής σας, για παράδειγμα αναφέρει «ΚΕΡΚΥΡΑ15/06/2022» αντί για «ΚΕΡΚΥΡΑ 15/06/2022» (πάνω από τις υπογραφές, αριστερά της ημερομηνίας), τότε θα πρέπει να επεξεργαστείτε το πεδίο «Περιοχή» στα Γενικά Στοιχεία του Φορέα σας (ΦΟΡΕΙΣ > Ο Φορέας μου) – η επεξεργασία απαιτεί Αποσύνδεση από την εφαρμογή και εκ νέου Σύνδεση (logout-login) για να ενημερωθεί η αλλαγή.

 

Επιπλέον, από τα Πρόσθετα Κριτήρια, μπορείτε να ορίσετε, αν το επιθυμείτε, να εκτυπωθεί η αναφορά με ανοιχτό γαλάζιο χρώμα («Σκίαση : Κυανό» – προεπιλεγμένα δεν ορίζεται σκίαση «Διάφανο»).

 

Ομάδα Υποστήριξης myschool

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Δημοφιλή!!  To δράμα των προερχόμενων από την ιδιωτική εκπαίδευση αναπληρωτών – Νέα πρωτοβουλία της ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Παιδείας
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω