Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Μείωση οργανικής!!

 

📌Εδώ και αρκετό καιρό νεοδιορισμένοι συνάδελφοι έχουν ξεκινήσει μια δράση – κίνηση για μείωση της οργανικής από 2 έτη σε 1. 

📍Μια κίνηση που θα έπρεπε να είχε γίνει από τους διορισμούς ειδικής αγωγής το 2020, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. 

Ειδικά όταν συνάδελφοι εργάζονταν και αναπλήρωναν τους εαυτούς τους για δεκαετίες, έχουν εκπληρώσει και υπηρετήσει πολλαπλές φορές τις οργανικές τους.

📎Αυτός ο νόμος πρέπει να αλλάξει και μάλιστα άμεσα, διότι δεν εξυπηρετεί κανέναν με τα κενά που υπάρχουν πανελλαδικά, αλλά καταδικάζουν συναδέλφους και τις οικογένειές τους να ζουν μακριά, ειδικά σε μια περίοδο με πάρα πολλά προβλήματα για την κοινωνά μας και κατ’ επέκταση στους συναδέλφους μας.

✏️Ελπίζουμε, έστω και την ύστατη στιγμή οι υπεύθυνοι του υπουργείου να κάνουν το αυτονόητο και να διορθώσουν αυτό το λάθος.

➡️Παρακάτω αναφέρεται η επιστολή που συντάχθηκε από τους νεοδιορισμένους συναδέλφους🙏!!

 

Προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως,

Προς την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή,

Προς τον Γενικό Γραμματέα κ. Κόπτση,

Προς τους αρμοδίους του Τμήματος Διορισμών και Προσλήψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χανιαλίδη και κ. Γώρου

 

Κοινοποίηση: 

Βουλευτές όλων των κομμάτων

Εκπαιδευτικά sites

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, Σωματεία Εκπαιδευτικών (ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ)

 

Αξιότιμες/οι κυρίες/οι,

Η παρούσα επιστολή συντάσσεται και υπογράφεται από νεοδιόριστους εκπαιδευτικών όλων των κλάδων. 

Ο πολυπόθητος διορισμός μας βρίσκει σε συνθήκες δύσκολες και για αυτό σας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το σημείο της υπουργικής απόφασηςμε αριθμ. 93395/Ε1/28-7-2021 (ΦΕΚ 41/τ. ΑΣΕΠ/29.7.2021, ΑΔΑ: 6ΖΖ946ΜΤΛΗ-ΟΗΞ) στην οποία αναφέρεται το εξής:

«Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) και υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄ 177).».

Θεωρώντας μάλιστα ως δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας έχει κενά για όλες τις ειδικότητες,αιτούμαστε την μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην θέση τοποθέτησης από δύο (2) σχολικά έτη σε ένα (1), όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Ελπίζουμε ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά και η ευαισθησία και ότι θα εισακουστεί το δίκαιο αίτημά μας από την ηγεσία του Υπουργείου.

 

Με εκτίμηση,

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo