7a1a5d5e 29fc 4da1 a6d9 0fb7bf69a334

Χρέωσαν κανονική άδεια σε αναπληρωτές σε μέρα αιμοληψίας – Καταργούν σιωπηλά μέχρι και την αιμοδοτική άδεια

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η αιμοδοτική άδεια είναι επί της ουσίας η μοναδική άδεια που δικαιούται ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός η οποία δεν επισύρει κάποιο κόστος.

Σχεδόν όλες οι υπόλοιπες άδειες, όταν χρησιμοποιούνται, επιφέρουν είτε περικοπές στις αποδοχές, είτε απώλεια του επιδόματος αδείας που είναι απολύτως απαραίτητο για τους τραγικά υποαμειβόμενους και περιοδικά απολυόμενους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Για κάθε αιμοδοσία λοιπόν ο εκπαιδευτικός δικαιούται άδεια κατά τη μέρα που θα προσέλθει σε κάποια δομή για να γίνει η αιμοληψία και επιπλέον δύο ημέρες ακόμη αιμοδοτική άδεια.

Σε περίπτωση που για λόγους υγείας δεν παρθεί τελικώς αίμα από τον εκπαιδευτικό κατά τη μέρα αιμοληψίας, χρεώνεται ως αιμοδοτική άδεια η μέρα αυτή και ασφαλώς δεν παίρνει επιπλέον τις δύο ημέρες αδείας. Μόνο που μέχρι και αυτό αμφισβητήθηκε και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην Ανατολική Αττική χρεώθηκαν με κανονική άδεια για την ημέρα που πήγαν να δώσουν αίμα, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εκπαιδευτικών “Σωκράτης”. Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε έπειτα από προφορική οδηγία του υπουργείου!

Φαίνεται πως η απολύτως εχθρική αντιμετώπιση της πολιτείας απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε σταματά πουθενά, ούτε μπροστά στην προστασία μιας ύψιστης κοινωνικής προσφοράς όπως είναι η αιμοδοσία. Αντίθετα το καθεστώς εργασιακής γαλέρας για τους αναπληρωτές συνεχίζει να επεκτείνεται. Δείτε την ανακοίνωση του τοπικού συλλόγου:

Δημοφιλή!!  Αναλυτικός Πίνακας με όσους είναι και στη γενική και στην ειδική αγωγή

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “ο Σωκράτης”

Άλλο ένα δικαίωμα των αναπληρωτών καταστρατηγείται!

Να δοθεί άδεια αιμοληψίας σε όλους τους αναπληρωτές για την ημέρα της αιμοδοσίας χωρίς όρους!

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πρόσφατα ενημερώθηκε ότι δε δόθηκε άδεια αιμοληψίας σε αναπληρωτές συναδέλφους την ημέρα της αιμοδοσίας, επειδή η αιμοληψία δεν κατέστη δυνατή λόγω ιατρικών θεμάτων των συναδέλφων και παρότι επιβεβαιώθηκε γραπτώς. Αντ΄αυτού     “χρεώθηκαν” κανονική άδεια!

Το γεγονός αυτό μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει, αν λάβουμε υπόψη τον ελάχιστο αριθμό αδειών των αναπληρωτών σε σχέση με τους μόνιμους, καθώς και την επικείμενη απόλυσή τους σε λίγες μέρες. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές πολλές φορές αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τις κανονικές τους άδειες, όταν οι ημέρες των αναρρωτικών αδειών δεν «επαρκούν» , γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω μείωση του επιδόματος άδειας. Επιπλέον αποκλείονται από μια διαδικασία  ζωτικής σημασίας για συνανθρώπους μας που τυχόν  βρεθούν σε ανάγκη. Σε παρέμβασή του ο Σύλλογος στη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής ενημερώθηκε ότι η σχετική απόφαση για κατάργηση της άδειας της ημέρας της αιμοληψίας, αν αυτή δεν ολοκληρωθεί ακόμα κι αν δεν υπάρχει υπαιτιότητα του αιμοδότη,  δόθηκε προφορικά από  το Υπουργείο Παιδείας.

Δημοφιλή!!  Η εκπαίδευση αρχίζει από το νηπιαγωγείο: Η αναγκαιότητα άμεσων διορισμών στην προσχολική εκπαίδευση

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει  ευθύνη   διότι δεν ενημέρωσε εγγράφως τις σχολικές μονάδες και τους αναπληρωτές γι’ αυτή την εξέλιξη, ώστε να το γνωρίζουν εκ των προτέρων. Καλούμε τη Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας να δώσουν άμεση λύση για το ζήτημα. Κανείς συμβασιούχος εκπαιδευτικός να μην αποκλείεται από την αιμοδοσία.

Στέρηση μισθού τριών ημερών σε εκπαιδευτικό επειδή δεν έκανε τηλεκπαίδευση σε ημέρα κατάληψης – Ξεπεράστηκε κάθε όριο

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω