ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ E-WALL

Επιστολή Διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 για ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ στην 1ΓΕ/2023

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστολή Διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 για ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ στην 1ΓΕ/2023

Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 εκφράζουν την έντονη απογοήτευση και αγανάκτησή τους για την απόρριψη της ορθής προϋπηρεσίας τους στους οριστικούς πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 1ΓΕ/2023. Η απόφαση του ΑΣΕΠ να μην αναγνωρίσει τη νόμιμη προϋπηρεσία τους, καταχωρημένη στον ΟΠΣΥΔ, στερεί το δικαίωμα στην εργασία τους και διαλύει τις ελπίδες τους.

Ζητούν άμεσο επανέλεγχο των αιτήσεων, άντληση της προϋπηρεσίας απευθείας από τον ΟΠΣΥΔ και έκδοση νέων, έγκυρων πινάκων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πριν λίγες ώρες βγήκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών της προκήρυξης 1 ΓΕ/2023 διαψεύδοντας τις ελπίδες μας, καθώς η ορθή προϋπηρεσία μας απορρίφτηκε, το “λάθος” δεν διορθώθηκε.
Ο ΑΣΕΠ, ” σκληρός” κι ” αλύγιστος” επιμένοντας εμμονικά σχεδόν στη θέση του, αποφάσισε να μας “τιμωρήσει”! Αποφάσισε να στερήσει το δικαίωμα μας στη νόμιμη εργασία εκπροσωπώντας ένα θεσμό που δεν “ακούει”, δεν “νιώθει”, δεν “αντιλαμβάνεται”! Πόσο μακριά από μας αυτή του η απόφαση , πόσο μακριά από την αλήθεια που πρεσβεύουμε! Έτη φωτός!
Ήρθε σαν “οδοστρωτήρας”, να ξεριζώσει κάθε ελπίδα, να διαλύσει τις ζωές μας, τις οικογένειές μας, τις ισορροπίες μας! Η πίκρα και η αγανάκτηση μας, ξεχείλισε πια!
Μετατράπηκε σε οργή, σε λύπη, σε οίκτο για ένα αξιοθρήνητο θεσμό, που δεν έχει μάθει δυστυχώς να παρεμβαίνει έγκαιρα και να διευθετεί προβλήματα εύκολα επιλύσιμα.
Η προϋπηρεσία μας μας ανήκει, είναι νόμιμα καταχωρημένη στον ΟΠΣΥΔ μέχρι την τελευταία μερα! Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε. Δεν πρόκειται να τη στερηθούμε, δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από αυτήν για κανέναν ΑΣΕΠ του κόσμου! Εμείς οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν το βάζουμε κάτω! Θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση! Με όλες μας τις δυνάμεις! Με ό,τι μέσο διαθέτουμε!
Η πίκρα και η απογοήτευση θα γίνει αγώνας για ένα αισιόδοξο μέλλον, για ένα κόσμο που τέτοια απλά “λάθη” θα διορθώνονται άμεσα, εύκολα και γρήγορα. Θέλουμε και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο” για μας, τα παιδιά μας αλλά και για όλους τους συναδέλφους που ίσως βρεθούν στο μέλλον σε παρόμοια θέση!
Στον δύσκολο αγώνα μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Δ.Ο.Ε, την ομοσπονδία μας, γιατί στάθηκε και στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας, γιατί μας στήριξε και μας στηρίζει με κάθε τρόπο, γιατί είναι πολύτιμος αρωγός στον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση!
Ζητούμε λοιπόν την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για την επίλυση του δίκαιου αιτήματος μας! Διεκδικούμε τον επανέλεγχο όλων των αιτήσεων, την άντληση της ορθής και κατοχυρωμένης προϋπηρεσίας απευθείας από τον ΟΠΣΥΔ και την κοινοποίηση νέων, έγκυρων και αντικειμενικών αυτή τη φορά, οριστικών πινάκων κατάταξης!
Δηλώνουμε τέλος ότι είμαστε ακόμα εδώ, παρόντες, και πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζομαστε μέχρι την τελική δικαίωση μας! Δεν υποχωρούμε από τα δίκαια αιτήματα μας! Επιμένουμε να ελπίζουμε!!
 Ομάδα εκπαιδευτικών Α/βαθμιας (ΠΕ 60 και ΠΕ 70)
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω