ΖΕΣΤΗ E-WALL

Συστάσεις Υπουργείου Παιδείας για Κλείσιμο Σχολείων ΠΕ στις περιοχές Αττικής, Ανατολικής Στερεάς και Ανατολικής Πελοποννήσου λόγω Καύσωνα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συστάσεις Υπουργείου Παιδείας για Κλείσιμο Σχολείων ΠΕ στις περιοχές Αττικής, Ανατολικής Στερεάς και Ανατολικής Πελοποννήσου λόγω Καύσωνα

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, λόγω του καύσωνα, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις περιοχές Αττικής, Ανατολικής Στερεάς και Ανατολικής Πελοποννήσου, όπου με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται ένταση των φαινομένων, καλούνται:

Κύρια Σημεία της Εγκυκλίου:

 1. Συντονισμός Ενεργειών: Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Δήμους, καλούνται να συντονίσουν τις ενέργειές τους για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας των μαθητών.
 2. Απόφαση για Κλείσιμο Σχολείων: Σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλές, οι Δήμαρχοι μπορούν να αποφασίσουν το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για την προστασία των μαθητών από τις ακραίες θερμοκρασίες.
 3. Μέτρα Προστασίας: Σε περίπτωση που τα σχολεία παραμείνουν ανοιχτά, συστήνεται η λήψη μέτρων όπως:
  • Επαρκής κλιματισμός των αιθουσών διδασκαλίας.
  • Παροχή άφθονου νερού στους μαθητές.
  • Περιορισμός της φυσικής δραστηριότητας κατά τις ώρες αιχμής θερμοκρασίας.
  • Ενημέρωση των γονέων για την ανάγκη εφαρμογής μέτρων προστασίας.

ΥΠΑΙΘΑ / Μέτρα προστασίας των μαθητών/μαθητριών από τον καύσωνα

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ 

 

Κλειστά Σχολεία και Τροποποιήσεις Λειτουργίας λόγω Καύσωνα

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω