ΠΕΝΑΦΑ E-WALL

Αγνοημένες οι προτάσεις των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής για τη βελτίωση της σχολικής φυσικής αγωγής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αγνοημένες οι προτάσεις των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής για τη βελτίωση της σχολικής φυσικής αγωγής

  • Το 2021, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής από 20 ΠΕΚΕΣ κατέθεσαν τεκμηριωμένες προτάσεις για τη βελτίωση της σχολικής φυσικής αγωγής.
  • Οι προτάσεις αφορούσαν ζητήματα όπως η αύξηση των ωρών διδασκαλίας, οι όμιλοι σχολικού αθλητισμού, το αθλητικό υλικό, οι σχολικοί αγώνες, η κολύμβηση, η εισαγωγή της φυσικής αγωγής στην προσχολική εκπαίδευση, και η στήριξη μαθητών με αναπηρίες.
  • Το Υπουργείο Παιδείας υλοποίησε μόνο 2 από τις 17 προτάσεις: την άρση της ανισότητας στα 200μ στα Πανελλαδικά και την εισαγωγή σχολικών αγώνων στα Γυμνάσια (από την επόμενη χρονιά).
  • Οι εκπρόσωποι των αναπληρωτών καθηγητών Φυσικής Αγωγής ζητούν από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου να υιοθετήσει στο σύνολό τους τις προτάσεις των Συντονιστών.

Μαγνητοσκοπημένα Σεμινάρια για Διαδραστικούς Πίνακες LG & Samsung: Μάθετε πώς να τους αξιοποιήσετε στην τάξη (VIDEO)!

Δημοφιλή!!  Αίτηση Επιστροφής 1% ΤΠΔΥ: Οδηγίες Βήμα προς Βήμα για Δημοσίους Υπαλλήλους

Η Εισήγηση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής από 19/2/2021

Η Εισήγηση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής από 19/2/2021 Σύμφωνα με το Συνημμένο έγγραφο, στις 19 Φεβρουαρίου 2021 απεστάλη στην τότε Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η εισήγηση των Συντονιστών/στριών Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής, από είκοσι (20) Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.) της Επικράτειας. Στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, οι Συντονιστές/στριες συνεργάστηκαν και κατέθεσαν τεκμηριωμένες προτάσεις για μια σειρά θεμάτων που αφορούν και απασχολούν διαχρονικά, τη Σχολική Φυσική Αγωγή.

Η εισαγωγή της Έκθεσης, ολοκληρωνόταν με την τυπική παράκληση για τις απαιτούμενες «ενέργειες» εκ μέρους σας. Εκ των πραγμάτων, αποδείχθηκε μετά λύπης μας, ότι η παράκληση των έμπειρων συναδέλφων μας και Στελεχών της Εκπαίδευσης, δε λήφθηκε σοβαρά υπόψη…

Η Έκθεση περιελάμβανε οκτώ ζητήματα, αναφορικά με την αύξηση των διδακτικών ωρών της Φ.Α., τους Ομίλους Σχολικού Αθλητισμού, το αθλητικό υλικό, τους σχολικούς αγώνες, τις Επιτροπές Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας, το μάθημα της Κολύμβησης, την εισαγωγή της Φ.Α. στην Προσχολική Εκπαίδευση και θέματα που αφορούν τους Υπεύθυνους Φ.Α. και Σχολικού Αθλητισμού. Εκτός από τα προαναφερθέντα, αναφέρονταν και σε άλλα επιμέρους ζητήματα, όπως της αναγκαιότητας ύπαρξης Καθηγητή Ειδικής Φυσικής Αγωγής ως παράλληλη στήριξη και στην πρόταση για συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα Νηπιαγωγεία για την ορθότερη εφαρμογή του προγράμματος «Το νηπιαγωγείο πάει θάλασσα» κ.α..

Δημοφιλή!!  Απάντηση στην Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Ζέττα Μακρή, για το ζήτημα της αποκατάστασης των εκπαιδευτικών επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008

Αποδεδειγμένα, το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. μετά την αλλαγή Ηγεσίας, διεκπεραίωσε μόλις 2 υποζητήματα, όσον αφορά στην άρση της ανισότητας στο αγώνισμα των διακοσίων (200) μέτρων με την ανάλογη προσαρμογή στις επιδόσεις των αγοριών στα αγωνίσματα των Πανελληνίων Εξετάσων, καθώς και την εισαγωγή των Σχολικών Αγώνων στα Γυμνάσια, που θα εφαρμοστεί όμως από την επόμενη σχολική χρονιά.

Από τις δεκαεπτά σελίδες των Συντονιστών με τα φλέγοντα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Φυσικής Αγωγής σε όλα τα σχολεία της Επικράτειας, αλλά και το μέλλον του αθλητισμού που διαπερνά τη σχολική ζωή, αλήθεια θεωρείτε ότι δεν θα πρέπει να υλοποιηθούν στο ακέραιο, οι προτάσεις – εισηγήσεις τους; Το κίνητρό τους δεν είναι συνδικαλιστικό, αλλά εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα κακώς κείμενα στα σχολεία, καταθέτοντας αντικειμενικά τις προτάσεις τους σχετικά με τη Σχολική Φυσική Αγωγή.

Δημοφιλή!!  Σχολικός Εκφοβισμός - Μαχαίρια και Ανιχνευτές Μετάλλων | Πώς οι ΗΠΑ Απέτυχαν στην Αντιμετώπιση του Bullying & Κριτική στην Αυστηροποίηση Ποινών του ΥΠΑΙΘΑ!!

Ως εκπρόσωποι των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής στα σχολεία, που νιώθουμε καθημερινά τις αγωνίες των μαθητών και των κηδεμόνων τους, παρακαλούμε τη νέα Ηγεσία του Υπουργείου να υιοθετήσει, όχι αποσπασματικά και επιλεκτικά, αλλά στο σύνολό τους, τις προτάσεις των Συντονιστών/στριών, από τη στιγμή που είναι τα ορισμένα από την Πολιτεία και εξειδικευμένα αρμόδια όργανα να καταθέσουν προτάσεις βελτίωσης.

Η Εισήγηση των Συντονιστών

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω