126413bd 1fb5 4748 b41c cf9805736b3d E-WALL

Δικαστική δικαίωση για εκπαιδευτικό: Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακυρώνει παράνομη απόρριψη προσόντων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Άριστοι αξιολογητές / Δικαστική δικαίωση για εκπαιδευτικό: Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακυρώνει παράνομη απόρριψη προσόντων

  • Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι ο Διευθυντής Π.Ε. Β’ Αθήνας παρέβη τον νόμο κατά την αξιολόγηση εκπαιδευτικού.
  • Ο διευθυντής απέκλεισε τον εκπαιδευτικό από τη διαδικασία αξιολόγησης, παρά το ότι ο εκπαιδευτικός είχε τα απαραίτητα τυπικά προσόντα.
  • Το δικαστήριο έκρινε ότι ο διευθυντής όφειλε να ελέγξει τα αρχεία της Διεύθυνσης για να βρει το πιστοποιητικό που έλειπε.
  • Η αυθαίρετη ενέργεια του διευθυντή οδήγησε σε αναταραχή στα σχολεία της Β’ Αθήνας.

Αθάνασιος Γρίβας: Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού που διεκδίκησε το δίκιο του

Η απόφαση 139/2024 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Διευθυντής Π.Ε. Β’ Αθήνας παρέβη τον νόμο στη διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού Αθανάσιου Γρίβα στο στάδιο του ελέγχου των τυπικών προσόντων. Η απόφαση αναφέρει ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας έπρεπε να εκφέρει την τελική κρίση της σχετικά με τα τυπικά προσόντα του εκπαιδευτικού με βάση το πιστοποιητικό που εκδόθηκε από τα αρχεία της ίδιας Διεύθυνσης. Ωστόσο, η Διεύθυνση παρέλειψε να αναζητήσει το πιστοποιητικό αυτό, και αντίθετα απέρριψε την αίτηση του εκπαιδευτικού για έλλειψη του πιστοποιητικού, χωρίς νόμιμη αιτιολογία. Επίσης, η απόφαση καταλήγει ότι ο ισχυρισμός ότι υπήρξε θέμα ισοτιμίας και ίσης μεταχείρισης δεν είναι αβάσιμος. Με βάση αυτά, η αίτηση του εκπαιδευτικού απορρίφθηκε αδίκως, αποκλείοντάς τον έτσι από τη διαδικασία επιλογής.

Δημοφιλή!!  Δικαστική μάχη στα Χανιά για τις μονιμοποιήσεις: Το Δημόσιο ζητά αναβολή, αφήνοντας ερωτήματα αναπάντητα

Το γεγονός αφήνει ερωτήματα για την αξιοπιστία της αξιολόγησης που θέλει να επιβάλει το υπουργείο Παιδείας. Αναδεικνύεται η ανάγκη για διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Τρελές ατάκες στη συνάντηση υφυπουργού Παιδείας – ΔΟΕ – Σουρεάλ Ισχυρισμοί, Απειλές και μαγικές εικόνες

Επιστολή προς τον Πιερρακάκη όπως αναφερεται στην ΕΦΣΥΝ

Στην επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου στον υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη διατυπώνονται τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:

«Με ποια δικαιοδοσία και δικαιοκρισία μπορεί ο κος Διευθυντής Π.Ε. Β’ Αθήνας να προβαίνει σε τέτοιου είδους διευθετήσεις σε βάρος υφισταμένων του μη λαμβάνοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες των σωματείων τους και επιπρόσθετα, όπως τεκμαίρεται και από το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας που ο ίδιος επέλεξε, να επιφέρει βαρύτατα πλήγματα σε βάρος του κύρους της υπηρεσίας διακυβεύοντας το κεκτημένο της χρηστής διοίκησης και της ισοπολιτείας έναντι του νόμου όλων των πολιτών και της εφαρμογής αυτών από δημόσιο λειτουργό;

Δημοφιλή!!  Η Ειδική Εισφορά ΤΠΔΥ 1%: ΤΙ ΑΦΟΡΑ / ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Υπουργό Παιδείας και την Δ/νση Π.Ε. Β’ Αθήνας με ποιον τρόπο δεν θα διασαλευθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας με τυχόν αλλαγές στις Διευθύνσεις των σχολείων στη βάση της εφαρμογής της δικαστικής απόφασης 139/2024 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών;

Ρωτάμε επίσης τον κ. Υπουργό Παιδείας και τη Δ/νση Π.Ε. Β’ Αθήνας ποιοι φέρουν και θα αναλάβουν ευθύνη για τις καταγέλαστες και άθλιες αυτές εξελίξεις και πότε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτές;

Μήπως θα ήταν ασφαλέστερο ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για όλα τα παραπάνω αξιότιμος κ. Διευθυντής Π.Ε. Β’ Αθήνας και Πρόεδρος του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. να απαλλάξει την υπηρεσία από την παρουσία του και τις “υπηρεσίες” που προσφέρει πριν δημιουργηθούν και άλλα τέτοια ευτράπελα;».

Δημοφιλή!!  Αίτηση Επιστροφής 1% ΤΠΔΥ: Οδηγίες Βήμα προς Βήμα για Δημοσίους Υπαλλήλους

Ψάχνετε για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης; Το Toolify.ai σας έχει καλυμμένους!

ΔΟΕ: Κήρυξη νέας Απεργίας/Αποχής – Κατεβάστε τη Δήλωση συμμετοχής

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω