126413bd 1fb5 4748 b41c cf9805736b3d E-WALL

Αρνήθηκε ότι έδωσε προφορική εντολή, οι διευθυντές δεν κατάλαβαν καλά – Κοινή ανακοίνωση των συλλόγων εκπαιδευτικών Δ Αθήνας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πραγματοποιήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένη η κοινή παράσταση διαμαρτυρίας όλων των συλλόγων εκπαιδευτικών της περιοχής της Δ Αθήνας στην τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης. Βασικό ζήτημα ήταν οι προφορικές εντολές που καταγγέλλουν οι σύλλογοι, με τις οποίες οι διευθυντές σχολείων ενημερώνονταν ότι δεν αναγνωρίζεται η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση(!) και πρέπει να δηλώνονται αποκλειστικά στάσεις εργασίας, κάτι που φυσικά είναι παντελώς εκτός πραγματικότητας. Θυμηθείτε: Κοινή καταγγελία συλλόγων εκπαιδευτικών κατά του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ Αθήνας . Σύμφωνα με το κοινό δελτίου τύπου των συλλόγων λοιπόν κατά την κινητοποίηση υπήρξε άρνηση από πλευρά διοίκησης ότι δόθηκαν τέτοιες εντολές, απλά ειπώθηκε ότι  παρανόησαν οι διευθυντές. Αυτό είναι καλό να το θυμούνται όσοι διευθυντές σχολείων, είτε άλλα στελέχη εκτελούν προφορικές εντολές. Να ξέρουν ότι εκτελώντας τες η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά αυτούς. Είναι σαν να είναι δικές τους αποφάσεις και είναι παντελώς εκτεθειμένοι, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξουν ότι όντως κάποιος τους έδωσε προφορικές οδηγίες. Η δημόσια διοίκηση ασκείται επισήμως και γραπτά.

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΕΠΕ Δ’ ΑΘΗΝΑΣ

Αργυρούπολης-Αλίμου-Ελληνικού «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Καλλιθέας-Μοσχάτου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», Νέας Σμύρνης «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», Παλαιού Φαλήρου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ Δ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΙΣ 20/2/2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών Σωματείων Αργυρούπολης-Αλίμου-Ελληνικού «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Καλλιθέας-Μοσχάτου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», Νέας Σμύρνης «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», Π. Φαλήρου και παριστάμενων συναδέλφων, παρουσία μέλους της ΔΟΕ, με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ’ Διεύθυνσης Π.Ε. κ. Κουμέντο.

Δημοφιλή!!  Η ΔΗΛΩΣΗ για την Απεργία-αποχή και οι στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε με αφορμή τις απαράδεκτες οδηγίες προς διευθυντές/ντριες Δημοτικών Σχολείων της Δ’ Αθήνας να δηλώνουν Στάσεις Εργασίας σε νεοδιόριστους/ες συναδέλφους, που συσπειρωμένοι στα Σωματεία και την Ομοσπονδία, δηλώνουν την συμμετοχή τους στην προκηρυγμένη Απεργία/Αποχή της ΔΟΕ, όταν καλούνται, στο πλαίσιο της Α2 φάσης της ατομικής αξιολόγησης, στη συνάντηση για προγραμματισμό της διαδικασίας.

Ο κ. Κουμέντος, αν και υπέρμαχος, όπως ανέφερε πολλάκις, της αξιολόγησης, αρνήθηκε ότι έδωσε σε διευθυντές/ντριες οποιαδήποτε ανάλογη προφορική εντολή, δηλώνοντας ότι υπήρξε παρανόηση εκ μέρους αυτών που έσπευσαν να δηλώσουν στάση εργασίας για τις/τους εκπαιδευτικούς που, στο εξωδιδακτικό τους ωράριο, δεν προσήλθαν στη συνάντηση του προγραμματισμού της Α2 φάσης της ατομικής αξιολόγησης. Δεσμεύτηκε μάλιστα, μετά από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Συλλόγων, πως δεν θα παρακρατηθούν χρήματα συναδέλφων για τη μη πραγματοποίηση της πρώτης συνάντησης με τους/τις διευθυντές/ντριες.

Καταγγέλθηκε επίσης, από τις/τους εκπροσώπους των Συλλόγων, ως άσκηση τρομοκρατίας, η συνεχής επίκληση, από τον ίδιο αλλά και από στελέχη εκπαίδευσης, των υποτιθέμενων κυρώσεων, καθώς, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να αμφισβητείται από την διοίκηση το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της Απεργίας και αποτελεί στοιχειώδη γνώση, ότι οποιαδήποτε δικαστική απόφαση δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ! Συνεπώς, οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία/Αποχή είναι απολύτως νόμιμοι!

Δημοφιλή!!  Μεγάλη η συμμετοχή στην Απεργία/Αποχή, παρά την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με αστεία νούμερα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εφιστούμε την προσοχή σας για την ΑΜΕΣΗ ενημέρωση του Σωματείου σας, σε περίπτωση που σας γίνει παρακράτηση μισθού λόγω δηλωμένης Στάσης Εργασίας από τους/τις διευθυντές/ντριές σας. Τονίζουμε ότι δε μπορεί κανείς να δηλώσει ερήμην σας στάση εργασίας ή απεργία για εσάς. Στη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων θέσαμε για πολλοστή φορά όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τους/τις συναδέλφους στην καθημερινότητα εντός και εκτός της σχολικής τάξης και την ανύπαρκτη υποστήριξη της δουλειάς μας από τους Σχολικούς Συμβούλους που πλέον έχουν μετατραπεί σε Αξιολογητές και δεν ευκαιρούν να ασχοληθούν με τα υπαρκτά προβλήματα των Σχολείων. Καταγγέλθηκαν επίσης από τις/τους εκπροσώπους των Συλλόγων οι αδιαφανείς διαδικασίες και η αυθαίρετη επίκληση και ερμηνεία εγκυκλίων που ακολουθεί συνολικά η ΔΙΠΕ Δ’ Αθήνας από την έναρξη του σχολικού έτους.

Η διοίκηση, αντί να υποστηρίζει το εκπαιδευτικό μας έργο, συνεχίζει την πολιτική της αδιαφάνειας σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές, τη συγχώνευση Νηπιαγωγείων, την κατάργηση τμημάτων ακόμα και στο μέσο του σχολικού έτους, την ανυπαρξία αναπλήρωσης στις περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί χρειάζεται να απουσιάζουν και την απαράδεκτη τακτική με προφορική πάντα οδηγία να «αξιοποιούνται» οι συνάδελφοι της Παράλληλης Στήριξης ως εκπαιδευτικοί τάξεων. Προφανώς, για τη Διεύθυνση δεν υφίσταται το δικαίωμα των μαθητ(ρι)ών, που χρειάζονται Παράλληλή Στήριξη και φυσικά, καταστρατηγείται και κάθε εργασιακό δικαίωμα των συναδέλφων αναπληρωτ(ρι)ών.

Δημοφιλή!!  Τα μπλοκαρίσματα της αξιολόγησης συνεχίζονται κανονικά

Τέλος, τονίσαμε την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά της Διοίκησης σχετικά με τα σοβαρότατα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά Σχολεία της Δ’ Διεύθυνσης. Τόσο η στάση και τα λεγόμενα του Διευθυντή Εκπαίδευσης στη σημερινή συνάντηση, όσο και η επιστολή-απάντηση που απέστειλε (στις 20/2) στα σχολεία της Δ’ Διεύθυνσης, αποτελούν ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία των Εκπαιδευτικών Σωματείων και άκρως αντισυνδικαλιστική πρακτική που παραβιάζει κατάφωρα τις διατάξεις του Νόμου 1264. Ο Κλάδος μας – το εκπαιδευτικό κίνημα, η ΔΟΕ και οι τοπικοί Σύλλογοι- δίνουμε έναν μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και την προσπάθεια κατηγοριοποίησης των Σχολείων, των εκπαιδευτικών, των μαθητ(ρι)ών.. Στις συνειδήσεις όλων πρόκειται για μια ευτελισμένη διαδικασία που, ακόμα και οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες, δρουν υπό το καθεστώς του εκβιασμού και της ανασφάλειας. Τρία χρόνια τώρα έχουμε καταφέρει μια σημαντική νίκη: να βάλουν φραγμό στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση ,αγνοώντας τους εκβιασμούς και τις πιέσεις του ΥΠΑΙΘΑ και των διευθύνσεων.

Συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας συνεχίζουμε! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Στις 28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και κλείνουμε τα Σχολεία μας!

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω