ergodotes E-WALL

Νέο κρούσμα γονεϊκού εκφοβισμού σε ιδιωτικό σχολείο – Ακούει το Υπουργείο Παιδείας;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νέο κρούσμα γονεϊκού εκφοβισμού σε ιδιωτικό σχολείο – Ακούει το Υπουργείο Παιδείας;

Ένας εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων δέχτηκε υβριστική συμπεριφορά από γονέα. Ο γονέας ήθελε να διεκδικήσει το “δικαίωμα” του παιδιού του στην αναίδεια, μετά από παρατήρηση του εκπαιδευτικού για τη συμπεριφορά του. Η ψύχραιμη στάση του εκπαιδευτικού και η παρέμβαση συναδέλφων απέτρεψαν σωματική βία, αλλά η λεκτική και ψυχολογική βία ήταν έντονη. Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει το περιστατικό και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του γονεϊκού εκφοβισμού.

Οδηγός για εκπαιδευτικούς / Έμφυλη βία στο διαδίκτυο

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

Δημοφιλή!!  Μαθητής συνελήφθη με σουγιά και κάνναβη σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα - Τρεις συλλήψεις

ΟΙΕΛΕ / Aκούει το Υπουργείο Παιδείας;;; Νέο, βίαιο περιστατικό με δράστη γονέα εναντίον εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων

parental E-WALL

Νέο, μέσα σε λίγες ημέρες, περιστατικό bullying γονέα κατά ιδιωτικού εκπαιδευτικού. Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, η νέα υπόθεση άγριου γονεϊκού εκφοβισμού έλαβε χώρα σε ιστορικό ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων.

Ο πολυετούς εμπειρίας και, κατά γενική ομολογία συναδέλφων, κηδεμόνων και μαθητών, αξιοσέβαστος εκπαιδευτικός δέχτηκε την υβριστική συμπεριφορά γονέα που ήρθε στο σχολείο για να διεκδικήσει το «δικαίωμα» του παιδιού του στην αναίδεια. Ο συνάδελφός μας είχε το «θράσος» να ζητήσει από τον ατίθασο μαθητή να βελτιώσει τη συμπεριφορά του. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι γονείς, μόνο και μόνο επειδή πληρώνουν, προτιμούν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να μετατραπούν σε Φαρ Ουέστ, από το να «τολμήσει» κάποιος να παρατηρήσει τα βλαστάρια τους….

Δημοφιλή!!  Live: Η ΔΟΕ αποφασίζει προκήρυξη Απεργίας/Αποχής - Καλυμμένοι ξανά οι εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα

Χάρη στην ψύχραιμη στάση του εκπαιδευτικού και στην παρέμβαση άλλων συναδέλφων αποφεύχθηκε (με ιδιαίτερη δυσκολία) η άσκηση σωματικής βίας σε βάρος του εκπαιδευτικού , όχι όμως και η άσκηση λεκτικής και ψυχολογικής βίας σε αυτόν. Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σε κάποιους χώρους να επιτελούν το λειτούργημά τους με αξιοπρέπεια και με την απαιτούμενη παιδαγωγική αυτονομία υπό τέτοιες συνθήκες;

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα κάθε συνάδελφο που θυματοποιείται στην προσπάθειά του να υπηρετήσει έντιμα και με αξιοπρέπεια το εκπαιδευτικό του έργο και καταγγέλλουμε το απαράδεκτο αυτό περιστατικό. Η ΟΙΕΛΕ θα συνεχίσει να μάχεται τόσο συνδικαλιστικά όσο και με την κατάθεση προτάσεων το εντεινόμενο φαινόμενο του γονεϊκού bullying και θα επιδιώξει τη συνεργασία με τις διοικήσεις των ιδιωτικών σχολείων, ώστε να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ακραία και νοσηρή αυτή κατάσταση.

Δημοφιλή!!  Συνάντηση ΠΟΣΥΠ με Υπουργείο Παιδείας: Αίτημα για λύσεις στα προβλήματα της Διοίκησης Εκπαίδευσης

Άραγε, ακούει ο Υπουργός Παιδείας (στον οποίο έχουμε απευθύνει πρόσκληση συνάντησης για το φλέγον αυτό ζήτημα);;;

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω