umbridgedp E-WALL

Λίγο καρότο και πολύ μαστίγιο: Η οργή των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Λίγο καρότο και πολύ μαστίγιο: Η οργή των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο / του Μιχαήλ Βολκίδη

Κάνουν πως δεν είδαν, κάνουν πως δεν άκουσαν τι έγινε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Άρνηση της πραγματικότητας και αλαζονεία που νομίζουν ότι τους επιτρέπει να προχωρήσουν τον νόμο που ουσιαστικά παρακάμπτει το άρθρο 16.

Εξαιρετικά λίγο καρότο για να χρυσώσουν το χάπι είναι η επικείμενη δυνατότητα διορισμών στα ΚΕΔΑΣΥ. Κατά τα άλλα η πολύπαθη ίδρυση των οργανικών θέσεων που θα καλύψουν μέρος των πραγματικών αναγκών παραμένουν στην σφαίρα της φαντασίας μιας και δεν αποτυπώνονται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο και οι εικασίες για διορισμούς (που θα προκύψουν από έκτακτο κονδύλι Απρίλη-Μάη, ζήσε Μάη μου…) είναι σε χαμηλά 3.000-4.000 θέσεων. Και όλα αυτά ενώ οι πραγματικές ανάγκες της φετινής χρονιάς καλύπτονται από 50.000+ αναπληρωτές, χωρίς ομολογουμένως να έχουν καλυφθεί ούτε καν όλα τα οργανικά κενά (Ε.Δ.Υ, Ζ.Ε.Π., ειδικότητες κλπ).

Ταυτόχρονα τα χρόνια προβλήματα των υποδομών επιδεινώνονται και προστίθενται νέες απορρυθμίσεις στο πλαίσιο της αέναης αξιολόγησης και συλλογής προσόντων (προετοιμασία γραπτής δοκιμασίας). Η πραγματική μείωση των μισθολογικών απολαβών συνδυαζόμενη με την εκτίναξη των τιμών συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Φοιτητές και αγρότες σε δρόμους, μπλόκα και καταλήψεις δείχνουν τον δρόμο και η πρώτη νευρική υποχώρηση της κυβέρνησης έρχεται με την αποδοχή του ρυθμιστικού μηχανισμού των πανελληνίων για εισαγωγή στα μη κρατικά (ιδιωτικά) πανεπιστημιακά ιδρύματα. Εν ολίγοις η κοινωνία και ο μικρόκοσμος της που αποτελεί το σχολείο βράζει ενώ η Μαρία Αντουανέτα αναρωτιέται γιατί δεν τρώνε το καρότο και προτείνει και λίγο παντεσπάνι.

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Μήπως ήρθε η ώρα και είναι και η πιο κατάλληλη στιγμή όλη η εκπαιδευτική κοινότητα (και όχι μόνο) να ξυπνήσει από τον λήθαργο και να συνταχθεί δυναμικά με όσους σέρνουν τον χορό των κινητοποιήσεων; Μήπως τώρα πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά σε στάσεις, απεργίες και διαδηλώσεις; Μήπως πάντα και ειδικά τώρα όσοι δεν το έχουμε κάνει ακόμα, πρέπει να βάλουμε πλάτη στους φοιτητές που ζητούν δημόσια και δωρεάν παιδεία και στους αγρότες, θέτοντας ταυτόχρονα στο τραπέζι τα δίκαια αιτήματα μας;

 

Εικόνα1 E-WALL

 

Η απάντηση είναι ότι δεν υπήρξε πιο κατάλληλη στιγμή από αυτή σε όλη την πενταετή διακυβέρνηση της ΝΔ.

 

-Απόσυρση όλων των αναφορών στην ίδρυση μη κερδοσκοπικών (ιδιωτικών) πανεπιστήμιων!!

-Άμεση ίδρυση όλων των οργανικών θέσεων που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες!!

-Κάλυψη με μόνιμους διορισμούς όλων των θέσεων που αποτελούν πραγματικές ανάγκες!!

-Απόσυρση όλων των απορρυθμίσεων της αέναης, άσκοπης και δυσλειτουργικής αξιολογικής διαδικασίας και ούτε σκέψη για γραπτή δοκιμασία.

-Αυξήσεις μισθών στο ύψος του συνολικού πληθωρισμού των τελευταίων ετών.

-Δημιουργία ειδικού μηχανισμού στο Υπουργείο Παιδείας που θα ασχολείται με τα ζητήματα των υποδομών των σχολικών μονάδων και άμεση επίλυση με σαφές χρονοδιάγραμμα.

-15 μαθητές ανά τμήμα

-Κάλυψη κάθε σχολικής μονάδας με διεπιστημονικό υποστηρικτικό προσωπικό. Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και σχολικοί νοσηλευτές σε κάθε σχολική μονάδα. -Κάλυψη της πρωτοβάθμιας και προσχολικής με λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ΕΒΠ και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για την συμπερίληψη ΑμεΑ μαθητών.

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

Συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες να προτείνουν από τώρα ένα πλαίσιο συνεχών κινητοποιήσεων όχι έως τον Ιούνη (ευρωεκλογές) αλλά έως την νίκη!!

Γραπτός ΑΣΕΠ: Πώς είναι δυνατό ένας τετράωρος διαγωνισμός να θεωρείται πιο αξιόπιστος από 6, 8 και 10 χρόνια σπουδών;

Μιχαήλ Βολκίδης ΠΕ 30 Κοινωνικών Λειτουργών

τ. Οργανωτικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής

τ. Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής

Βασανιστική γραφειοκρατία – διαφάνεια – αντικειμενικότητα / Ανοιχτή επιστολή Καστοριανής εκπαιδευτικού προς τον νέο υπουργό Παιδείας

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω