ΜΙΣΘΟΣ E-WALL

Άνθρακες ο θησαυρός – “Κοροϊδία” οι αυξήσεις στο Δημόσιο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Άνθρακες ο θησαυρός – “Κοροϊδία” οι αυξήσεις στο Δημόσιο

Ακρίβεια: Οι εργαζόμενοι ζουν για να επιβιώνουν

Η ακρίβεια έχει εκτοξευτεί σε πρωτοφανή επίπεδα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες. Ένας εργαζόμενος  στην Ελλάδα ξοδεύει περίπου 1.500 ευρώ τον μήνα για να επιβιώσει και να πάει στη δουλειά του.

Τα έξοδα για ενοίκιο, ρεύμα, θέρμανση, βενζίνη, τηλέφωνο, internet, ασφάλεια και service αυτοκινήτου, καθώς και για τα βασικά είδη διατροφής, αθροίζονται σε περίπου 1.450 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος δεν έχει χρήματα για τίποτα άλλο, όπως για να ντυθεί, να διασκεδάσει, να πάει γιατρό ή να κάνει διακοπές. Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη για οικογένειες με παιδιά ή κατοικίδια, καθώς και για όσους έχουν προβλήματα υγείας ή άλλα έξοδα.

Η δύσκολη καθημερινότητα των εργαζομένων στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΟ / Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, θα ανέλθουν σε έως και 14,12%. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο έλαβε καθαρή αύξηση περίπου 40 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως η καθαρή ετήσια ωφέλεια αγγίζει τα 470 με 480 ευρώ μεσοσταθμικά.

Επιπλέον, οι αυξήσεις αυτές εξανεμίζονται από την ακρίβεια του κόστους ζωής και τον πληθωρισμό. Επιπλέον, δε σημειώνεται πουθενά ότι στο Δημόσιο οι μισθοί των εργαζομένων περικόπηκαν δραματικά κατά 30-40% την περίοδο 2011-4 λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων, ενώ το 2012-3 καταργήθηκε ο 13ο και 14ος μισθός.

Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων – νεοδιόριστων και αναπληρωτών!

Οι αυξήσεις στο Δημόσιο εξανεμίζονται από την ακρίβεια

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γεώργιου Μακράκη, προέδρου του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου “Θεοτοκόπουλος” και μέλος της ΑΔΕΔΥ

Περί των αυξήσεων στο Δημόσιο – Η πολιτική της αδιαφορίας

Η κοροϊδία της κοινωνίας “πάει σύννεφο”
Όλο αυτό το διάστημα στα ΜΜΕ αναφέρουν:
◇”…Το μέσο ετήσιο όφελος που θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι φθάνει τα 1.476 ευρώ, δηλαδή θα κερδίσουν πάνω από έναν επιπλέον μισθό το χρόνο.”
◇ “…Αυξήσεις έως 14,12% στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων”.
◇ “…ο κάθε δημόσιος υπάλληλος θα έχει μεσοσταθμικά ετήσια καθαρή ωφέλεια της τάξεως των 1.440 ευρώ, δηλαδή πάνω από έναν επιπλέον μισθό κατ’ έτος”.
Η πραγματικότητα:
Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο, άρα και στην Εκπαίδευση, έλαβε καθαρή αύξηση περίπου 40 ευρώ στη μισθολογική ωρίμανση (εξαιρούνται επιδόματα θέσης ευθύνης και τέκνα). Αυτό σημαίνει πως η καθαρή ετήσια ωφέλεια αγγίζει τα 470 με 480 ευρώ μεσοσταθμικά. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει όφελος πάνω από ένα μισθό και πλέον, όπως ισχυρίζονται τα ΜΜΕ.
Επιπλέον, δεν αναφέρεται πουθενά ότι οι πενιχρές αυξήσεις εξανεμίζονται από την ακρίβεια του κόστους ζωής και τον πληθωρισμό.
Επίσης, δε σημειώνεται πουθενά ότι στο Δημόσιο οι μισθοί των εργαζομένων περικόπηκαν δραματικά κατά 30-40% την περίοδο 2011-4 λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων, ενώ το 2012-3 καταργήθηκε ο 13ο και 14ος μισθός.
Για παράδειγμα ένας εκπαιδευτικός που διορίστηκε το 2009 πήρε πρώτο μισθό 1.053 ευρώ και τη δεύτερη χρονιά 1.200 ευρώ.
Ο ίδιος εκπαιδευτικός με 15 χρόνια προϋπηρεσίας, με την αύξηση, το 2024 λαμβάνει 1.150 ευρώ. Δηλαδή, δεν έχει φτάσει καν τα χρήματα που έπαιρνε πριν τις περικοπές των μνημονίων,χωρίς 13ο και 14ο μισθό και με το κόστος διαβίωσης να έχει ανέβει δραστικά.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω