ΤΑΞΗ 1

Εκπαιδευτικός με αναπηρία δέχθηκε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς την ημέρα των ατόμων με αναπηρία | Χαρακτηρίζοντας την  εμφάνισή του ως «ατημέλητη»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εκπαιδευτικός με αναπηρία δέχθηκε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς την ημέρα των ατόμων με αναπηρία | Χαρακτηρίζοντας την  εμφάνισή του ως «ατημέλητη»

 Το γεγονός που συνέβη στις 3 Δεκεμβρίου σε σχολείο του Πύργου είναι ιδιαίτερα θλιβερό και αποδεικνύει ότι η κοινωνία μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρία με προκατάληψη και αποκλεισμό.

Η συμπεριφορά του διευθυντή/ντριας του σχολείου είναι απαράδεκτη και αποτελεί έκφραση βαθιάς άγνοιας και ρατσισμού. Το να ζητήσει από έναν εκπαιδευτικό με σοβαρή αναπηρία να καλύψει το ανύπαρκτο μέλος του, ώστε «να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι μαθητές», είναι προσβλητικό και υποτιμητικό.

Η εμφάνισή ενός ατόμου με αναπηρία δεν αποτελεί λόγος για να νιώσει κάποιος ντροπή ή άβολα. Τα άτομα με αναπηρία είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας και έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

 Είναι σημαντικό να υπάρξουν αντιδράσεις σε τέτοια γεγονότα, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα αποδοχής και σεβασμού για τα άτομα με αναπηρία.

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Δημοφιλή!!  Επέκταση του Επιδόματος Μητρότητας και σε Νέες Κατηγορίες Εργαζόμενων Μητέρων: Ξέχασαν πάλι τις αναπληρώτριες μητέρες

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Οπως αναφέρεται σε άρθρο της ΠΑΤΡΙΣ/ΗΛΕΙΑΣ 

Ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός συνέβη στις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα των ατόμων με αναπηρία, σε σχολείο του Πύργου.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, επισκέφτηκε το σχολείο για να παραβρεθεί σε εκδήλωση λόγω της ημέρας, εκπαιδευτικός, που και ο ίδιος έχει σοβαρή αναπηρία, προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά γι’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Όμως όπως μαθαίνουμε, ο/η διευθυντής/ντρια κάλεσε τον εκπαιδευτικό στο γραφείο και του ζήτησε να καλύψει το… ανύπαρκτο μέλος του, ώστε «να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι μαθητές» όπως χαρακτηριστικά του είπε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εμφάνισή του ως «ατημέλητη»…

Ο εκπαιδευτικός σοκαρίστηκε, δεν απάντησε, ούτε σχολίασε κάτι, παρέμεινε, μίλησε στα παιδιά και μετά αποχώρησε. Ήταν όμως σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και υπό την υποστήριξη Ψυχολόγων, αφού το σοκ που υπέστη ήταν πολύ μεγάλο.

Δημοφιλή!!  Μόνιμοι διορισμοί και ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης

 

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αναπηρία δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να κρύβουμε ή να αποκρύπτουμε. Είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και αποδοχή.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω