κερ

Επέκταση του Επιδόματος Μητρότητας και σε Νέες Κατηγορίες Εργαζόμενων Μητέρων: Ξέχασαν πάλι τις αναπληρώτριες μητέρες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επέκταση του Επιδόματος Μητρότητας και σε Νέες Κατηγορίες Εργαζόμενων Μητέρων: Ανακοινώσεις από την Υπουργό Νίκη Κεραμέως

Συνεχίζουν να ξεχνάνε τις μητέρες αναπληρώτριες από την κυβέρνηση και ειδικά από το ΥΠΑΙΘΑ όπως είπε η πρώην υπουργός κ Κεραμέως, που είναι υπεύθυνο για το συγκεκριμένο θέμα. Είχαν διαρρεύσει πριν λίγους μήνες οτι θα προσπαθούσαν να το επιλύσουν. Ξανα με διαρρεύσεις όπως κινούνται συνήθως στο συγκεκριμένο υπουργείο έλεγαν θα το δουν από την νέα χρονιά 2025.

Αναπληρώτριες διεκδικούν ίσα δικαιώματα μητρότητας: “Γιατί να είμαστε μητέρες 2 ταχυτήτων;” 

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε την επέκταση του επιδόματος μητρότητας και σε νέες κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων, όπως αυτές σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αναδρομική ισχύ από το Νοέμβριο του 2022. Η επέκταση αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης για ενίσχυση της προστασίας της μητρότητας και της συμφιλίωσης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Πού είναι τα ίσα δικαιώματα για ΟΛΕΣ τις μητέρες εργαζόμενες; Οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δεν είναι μητέρες; Δεν είναι εργαζόμενες; Για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς ; Αυτές δεν είναι μητέρες ; Οι 3,5 μήνες είναι αρκετοί ; Ή μήπως δεν χρειάζονται ΚΑΘΟΛΟΥ άδειες ; Απαράδεκτο να μη μας καλύπτει πουθενά ο νόμος.

Η κα Κεραμέως επίσης διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της πενθήμερης εργασίας και επεσήμανε τη σημασία της Επιθεώρησης Εργασίας για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Τόνισε, τέλος, την αξία της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας και έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε διάφορους κλάδους.

Ο Κόσμος Εφαρμόζει την Τετραήμερη Εργασία, ενώ η Ελλάδα Προωθεί την Εξαήμερη, Γράφουν οι New York Times

ΥΠΕΚΑ Νίκη Κεραμέως στο OPEN: Επεκτείνουμε το επίδομα μητρότητας και σε νέες κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω