motherhood are you ok E-WALL

“Μετά το «κόψιμο» της εκλογικής άδειας”  | Η ΔΔΕ Κέρκυρας, κόβει τις άδειες άνευ αποδοχών | καταγγελία από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

“Μετά το «κόψιμο» της εκλογικής άδειας”  | Η ΔΔΕ Κέρκυρας, κόβει τις άδειες άνευ αποδοχών καταγγελία από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, η ΔΔΕ Κέρκυρας έχει αρνηθεί να χορηγήσει άδειες άνευ αποδοχών σε εκπαιδευτικούς που τις έχουν αιτηθεί, με την αιτιολογία ότι οι άδειες αυτές θα προκαλέσουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την ΔΔΕ Κέρκυρας για αναλγησία απέναντι στις ανάγκες των νέων οικογενειών. ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

Η άρνηση χορήγησης αδειών άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. ΟΛΜΕ / Για ατομική αξιολόγηση – Ερωταπαντήσεις για απεργία αποχή!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει για μια ακόμα φορά τη Διεύθυνση Β΄ Βαθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, για την τακτική της απέναντι στις άδειες που ζητάνε και δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί.

Μετά το «κόψιμο» της εκλογικής άδειας, την οποία δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διαμένουν σε νησί και σε απόσταση μεγαλύτερη των 400 χλμ και οι συνάδελφοι που τη ζήτησαν ήταν κυρίως αναπληρωτές και νεοδιόριστοι, η ΔΔΕ Εκπαίδευσης Κέρκυρας έβαλε στο στόχαστρο, άλλη μια ευάλωτη ομάδα συναδέλφων, αυτή των νέων γονιών.

Έτσι η ΔΔΕ Κέρκυρας, κόβει τις άδειες άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου, τις οποίες δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί, αδιαφορώντας πλήρως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες οικογένειες, οι οποίες αναγκάζονται να πάρουν απλήρωτη άδεια, προκειμένου να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Η έλλειψη πρόνοιας από το κράτος για στήριξη στις νέες οικογένειες, με βρεφονηπιακούς σταθμούς που θα χωράει όλα τα παιδιά, με βοήθεια οικονομική, με πρόβλεψη στήριξης των νέων οικογενειών, συνεργάζεται άψογα με την αναλγησία μιας Διεύθυνσης, η οποία αδιαφορεί εντελώς για το  τι θα κάνουν οι συνάδελφοι αυτοί και ποιος θα τους κρατάει τα παιδιά. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εκπαιδευτικοί παγαίνουν στο μάθημα μαζί με τα παιδιά τους, ακριβώς γιατί δεν έχουν που να τα αφήσουν.

Το Υπουργείο και οι τοπικοί εντολοδόχοι του, προσπαθούν να καλύψουν τα κενά, τα οποία οι ίδιοι δημιουργούν με τη χρόνια αδιοριστία και τις προσλήψεις αναπληρωτών με το σταγονόμετρο, εις βάρος κάθε δικαιώματος, κάθε οικογενειακού προγραμματισμού, κάθε ανάγκης των εκπαιδευτικών. Παιδαγωγική & Διδακτική Επάρκεια (ΠΔΕ) / Οι 5 αποδεκτοί τρόποι απόκτησής!!

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δικαιούνται άδεια για την ανατροφή τέκνου, χωρίς αποδοχές, μέχρι το παιδί να συμπληρώσει την ηλικία των 8 ετών. Οι πρώτοι 4 μήνες λογίζονται σαν δημόσια υπηρεσία, εκ των οποίων αμείβονται οι 2 πρώτοι μήνες (ΝΟΜΟΣ 4830/2021 – άρθρο 56 -(Κωδικοποιημένος) – ΦΕΚ Α 169/18.09.2021 και νόμος 4808/2021). Η άδεια χορηγείται, είτε συνεχόμενα είτε τμηματικά, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατή η χορήγησή της για διάστημα μικρότερο του ενός (1) μηνός.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί να εγκριθούν ΟΛΕΣ οι άδειες, τις οποίες αιτούνται οι συνάδελφοι για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

 

 

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω