ergodotes E-WALL

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν | Οι εκπαιδευτικοί ως θύματα: Μια πραγματικότητα που πρέπει να αλλάξει

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν | Οι εκπαιδευτικοί ως θύματα: Μια πραγματικότητα που πρέπει να αλλάξει

Φτάνοντας φτάνοντας στο τέλος της φετινής χρονιάς ,παρατηρούμε ότι τα προβλήματα στην εκπαίδευση, εξακολουθούν να υπάρχουν και να γίνονται εντονότερα.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ένα πλήθος περιστατικών τραυματισμών εκπαιδευτικών ,είτε μέσα σε τάξεις από επιθέσεις  μαθητών , είτε από πτώσεις σοβάδων από ταβάνια , σήμερα τραυματισμός απο πτώση πίνακα, απόρροια όλων αυτών της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής την οποία πολλές φορές έχουμε τονίσει ότι στα ελληνικά σχολεία δεν είναι αυτή η οποία θα έπρεπε να είναι.
Η υλικοτεχνική υποδομή είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα του ελληνικού σχολείου καθότι παραμένει ίδια εδώ και αρκετές δεκάδες ετών Χωρίς καμία αναβάθμιση και χωρίς επισκευή των υπαρχουσών δομών .

Υπάρχει ακόμη ένα είδος βίας Τον τελευταίο καιρό εναντίον εκπαιδευτικών είτε από μαθητές είτε από τους γονείς  μαθητών ,αυτό είναι σαν αποτέλεσμα της απαξίωσης του ρόλου των εκπαιδευτικών τόσο από τους γονείς, και εν συνεχεία από τους ίδιους τους μαθητές ,έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να εξακολουθούν να νιώθουν απροστάτευτοι απέναντι σε οποιοδήποτε γονέα προκαλεί οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά στο χώρο του σχολείου. Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Σαν συμπλήρωμα όλων αυτών θα ανοίξει η πλατφόρμα ανώνυμων καταγγελιών εναντίον των εκπαιδευτικών του σχολείου έτσι ο εκπαιδευτικός να βλέπει ότι βάλλεται από όλες τις πλευρές από επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες

Αναρωτιόμαστε λοιπόν με πόση όρεξη ο εκπαιδευτικός θα κληθεί να εκτελέσει τα παιδαγωγικά του καθήκοντα .
Ένα άλλο νέο των τελευταίων ημερών είναι η πρόσληψη εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή ειδικά στο τμήμα των παράλληλων στηρίξεων. Και ω του θαύματος ,το Υπουργείο ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να βρει στη λίστα τοναριθμό των εκπαιδευτικών οι οποίοι του είναι απαραίτητοι. Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Κανείς δεν ερμηνεύει το γεγονός ότι όταν γίνονται πρόσκληση εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής Δεκέμβριο μήνα των οποίων η σύμβαση θα λήξει μέσα σε έξι μήνες πολλοί από τους εκπαιδευτικούς ήδη έχουν βρει δουλειά, κάνουν διάφορες  άλλες εργασίες, αφού θα πρέπει για ένα χρονικό διάστημα μόλις πέντε με έξι μηνών να μετακινηθούν από περιοχή σε περιοχή, να νοικιάσουν σπίτι ,να αφήσουν τις οικογένειές τους, να ανατρέψουν τον προγραμματισμό τους ,μόνο και μόνο επειδή κανείς δεν προγραμμάτισε σωστά για την σωστή επαγγελματική τους σταδιοδρομία από την αρχή της σχολικής χρονιάς δηλαδή από τις αρχές του Σεπτεμβρίου παρά φτάνουμε αρχές Δεκέμβρη ,θα φτάσουμε και Απρίλη, Όπως κάθε χρόνο να ζητάμε την πρόσληψη εκπαιδευτικών για δομές ειδικότερα της ειδικής αγωγής του πυλώνα της εκπαίδευσης ο οποίος θέλουμε να υποστηρίζουμε ότι είναι ο πιο δυναμικός και αυτός ο οποίος πρέπει να περιβάλλεται με μεγαλύτερη προστασία

Και προχωράμε παρακάτω. Κάθε μέρα οι διευθυντές των σχολείων δέχονται πληθώρα μηνυμάτων από τις Διευθύνσεις για εκτελέσεις εντολών, που τους στερεί τη δυνατότητα ελέγχου του, εκπαιδευτικού έργου που συντελείται στην σχολική τους μονάδα και τους μετατρέπει σε μια  γραφειοκρατική δομή αποστειρωμένη απο τα ουσιαστικά αντικείμενα τους, ταν παιδαγωγικό συντονισμό.

Αν πάμε τώρα στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής όπως ονομάζεται ,εκεί θα δούμε παράπονα από τα ειδικά σχολεία για ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή  και πλήθος γονέων να περιμένουν έως και 2 χρόνια  για μια γνωμάτευση  από τ στελεχωμένα ΚΕΔΑΣΥ ,για τα παιδιά τους,

ΤΡΑΓΙΚΟ    γιατί  κατά τα άλλα η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών γιαυτό και σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε  για την ισότητα των ευκαιριών.

Δεν ξέρει κανείς τι άλλο να γράψει…ειδικά όταν ακούει βαρύγδουπες  εξαγγελίες, για στρατηγικούς προγραμματισμούς , όταν δεν έχουμε προγραμματίσει τα θέματα  του μήνα.
Είναι απογοητευτικό κάθε χρόνο, να επισημαίνουμε τα ίδια και τα ίδια και να μην γίνεται κάτι.

Είναι θλιβερό κάποιοι να κάνουν ότι δεν ακούν, ελπίζοντας ότι όλα θα πέσουν στη λήθη.

Για το  καλό μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας όλων   να  συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Ίσως  αλλάξουμε   και το  γνωστό  τραγούδι….όλα τριγύρω  αλλάζουνε  και όλα τα ίδια  μένουν

 

ΓΡΙΒΑΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   π Δ/ΝΤΗΣ   18ο  Δ.Σ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ    ΣΤΑ  ΚΕΔΑΣΥ  Β   ΑΘΗΝΑΣ

 

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω