dd68fe1a dee4 4bb7 81c1 b80629f687c6

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι δικαίωμα των παιδιών και υποχρέωση της Πολιτείας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι ένα δικαίωμα των παιδιών και υποχρέωση της Πολιτείας, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης και της προστασίας των παιδιών.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι υποχρέωση της Πολιτείας, καθώς:

  • Αναγνωρίζεται ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (άρθρο 24).
  • Είναι απαραίτητη για την υλοποίηση άλλων δικαιωμάτων των παιδιών, όπως το δικαίωμα στην υγεία, την εκπαίδευση και την προστασία από τη βία.

Ήδη το γεγονός ότι το 2023 δεν υπάρχει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία δείχνει πόσο ξεπερασμένη είναι η εκπαίδευση που παρέχεται σήμερα! Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Ακολουθεί η δήλωση στη βουλη της Υφυπουργού Παιδείας

Αναλυτικά η Υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διαδικασία συζήτησης για το θέμα στη βουλη: “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία στο πλαίσιο της διδακτικής ενότητας “Εργαστήριο Δεξιοτήτων”.

Δημοφιλή!!  Έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ)

Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε, “αν δεν λάβουμε υπόψη μας ότι η συζήτηση μεταξύ φίλων για τη σεξουαλική συμπεριφορά αναπαράγει πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικός γίνεται ο ρόλος του διαδικτύου σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα που αφορά την υγεία, τη συναισθηματική ωριμότητα και την κοινωνικότητακάθε ανθρώπου”

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Δ.Μιχαηλίδου: "Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι δικαίωμα των παιδιών και υποχρέωση της Πολιτείας"

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω