43b8104c 3ab9 4086 a09f bd4119bcb532 E-WALL

Νηπιαγωγεία σε κρίση / Άλλο ένα περιστατικό  με το 29ο νηπιαγωγείο Περιστερίου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νηπιαγωγεία σε κρίση / Άλλο ένα περιστατικό  με το 29ο νηπιαγωγείο Περιστερίου

Με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο PeristeriNews.gr παρουσιάστηκε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της ασθένειας μιας νηπιαγωγού στο 29ο νηπιαγωγείο Περιστερίου.

Οι γονείς συγκεκριμένα βρέθηκαν στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση στο Αιγάλεω για να διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα και όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους αντί να ικανοποιηθεί το αυτονόητο αίτημά τους, απειλήθηκαν από τους ιθύνοντες με κλήση στην αστυνομία.

Εργατικό ατύχημα αναπληρώτριας εκπαιδευτικού –  Κατάφωρη αδικία και με περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα σε ένα κράτος που μόνο απαιτήσεις έχει από τους εργαζόμενούς του

Αναλυτικά η ανακοίνωσή:

Είμαστε γονείς στο 29ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου και η δασκάλα μας έχει αρρωστήσει. Λείπει ήδη πολύ καιρό και αναμένεται να λείψει ακόμα περισσότερο. Έτσι μένουμε χωρίς ολοήμερο σχολείο, που σημαίνει ότι αναγκαστικά παίρνουμε τα παιδιά μας στη μία αντί για τις 4. Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουμε να χάσουμε τις δουλειές μας.

Έχουμε πάρει πάνω από 50 τηλέφωνα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας του ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), χωρίς κανείς να λύνει το πρόβλημά μας.

Το πρωί της Πέμπτης 23/11/23 πήραμε την πρωτοβουλία ως γονείς να πάμε στην Πρωτοβάθμια να μας δουν από κοντά. Εκεί, αφού στην αρχή το προσωπικό της Διεύθυνσης μας μετέφερε πως ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Κάππος δεν δέχεται συναντήσεις χωρίς ραντεβού, επιμείναμε κ πετύχαμε να μπούμε στο γραφείο του. Μαζί μας ήταν και εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου.

Δυστυχώς ο κ. Κάππος, καθώς και ο αναπληρωτής Διευθυντής, κ. Σταμούλης Σταμουλόπουλος, δεν γνώριζαν πως οι αναμενόμενοι διορισμοί αναπληρωτών που τόσο καιρό έχει καθυστερήσει η κυβέρνηση, θα αργήσουν και άλλο.

Αφού τον ενημερώσαμε εμείς οι γονείς, μας προέβαλε ως προσωρινή λύση 6 από τα 13 παιδιά που πάνε στο ολοήμερο να μεταφερθούν στο διπλανό συστεγαζόμενο σχολείο, το 26ο. Πετάει δηλαδή το μπαλάκι σε μας να τσακωθούμε μεταξύ για το ποια οικογένεια είναι πιο απεγνωσμένη για να πιάσει μια θέση.

Όσο και αν τον πιέσαμε, μας επαναλάμβανε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για μας. Αρνήθηκε όχι μόνο να πιέσει το Υπουργείο να στείλει δασκάλα (έστω μια αποσπασμένη), αλλά 2 φορές απείλησε να καλέσει το 100 !!

Τη 2η φορά μάλιστα, όταν του είπαμε πως αφού μας αφήνουν χωρίς δασκάλα, θα φέρουμε τα παιδιά μας στην Πρωτοβάθμια να μας τα φυλάνε αυτοί, είπε χαρακτηριστικά πως θα καλέσει την αστυνομία για εγκατάλειψη τέκνου!!

Είναι προφανές πως η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας δεν διατίθεται να μας δώσει ολοκληρωμένη λύση. Οι κύριοι Κάππος και Σταμουλόπουλος δεν έχουν καμιά διάθεση να πιέσουν το Υπουργείο να διορίσει εκπαιδευτικούς.

Μάλιστα, όσες φορές και αν τους ρωτήσαμε, δεν μας αποκάλυπταν πόσες ελλείψεις υπάρχουν στα σχολεία της Δυτικής Αθήνας. Φανταζόμαστε, σε κάθε διαμαρτυρόμενο σχολείο θα λένε τα ίδια. «Είστε πρώτη προτεραιότητα».

Τέλος, ο κ. Κάππος μας ζήτησε να κάνουμε υπομονή, καθώς εκτιμάει πως μέχρι την Τετάρτη 29/11  θα έχει έρθει δασκάλα στο σχολείο μας. Μια εκτίμηση που δεν πατάει πουθενά, μόνο και μόνο για να κερδίσει χρόνο.

Ως γονείς δηλώνουμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο υπομονή. Καλούμε τους υπεύθυνους φορείς να βρουν τώρα λύση στο πρόβλημά μας. Χρειάζονται άμεσα διορισμοί μόνιμων δασκάλων για να καλύπτονται τα κενά, και όχι να ντρέπονται οι δασκάλες να αρρωστήσουν και να πάρουν τη νόμιμή άδειά τους.

Τέλος, τονίζουμε πως πάνω από όλα ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στη δασκάλα μας! Οι δασκάλες κρατούν τα παιδιά μας πολλές ώρες καθημερινά και έχουν την απόλυτη στήριξή μας!

 

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω