pexels pixabay 207636 scaled

Ετοιμάζεται ρύθμιση για την νομική προστασία των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση των καθηκόντων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τα περιστατικά στα οποία καταγγελίες ή και νομικές κινήσεις διάφορων εναντίον εκπαιδευτικών έχουν οδηγήσει σε διώξεις ακόμα και συλλήψεις μέσα στο χώρο του σχολείου είναι  πολλά. Τις περισσότερες φορές οι εν λόγω καταγγελίες είναι στα όρια του αστείου. Ας θυμηθούμε π.χ. την εισαγγελική παρέμβαση μετά από καταγγελία στο μαθητή στο Ρέθυμνο για το ότι οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε απεργία(Εισαγγελία ζητά από την αστυνομία να διερευνήσει γιατί εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε Απεργία – Κινητοποίηση σήμερα έξω από το αστυνομικό τμήμα), ή την περίπτωση όπου συνελήφθη μέσα στο σχολείο εν ώρα λειτουργίας εκπαιδευτικός για καταγγελίες γονέα, ότι δήθεν έβρισε στο μάθημά του, οι οποίες κατηγορίες τελικά και αποσύρθηκαν( Σέρνουν εκπ/κους στα κρατητήρια με απίστευτη ευκολία – Τους αντιμετωπίζουν σαν κοινούς εγκληματίες, ύποπτους φυγής – Η περίπτωση της Κερατέας)

Εξαιτίας όλων αυτών λοιπόν που έχουν οδηγήσει το Έλληνα εκπαιδευτικό να είναι εντελώς ευάλωτος στον οποιανδήποτε θελήσει να τον στοχοποιήσει στο χώρο εργασίας του, υπάρχει το πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος, έτσι όπως έχει εκφραστεί και από ΔΟΕ/ΟΛΜΕ στο υπουργείο παιδείας, για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα παρέχει μια νομική προστασία στους εκπαιδευτικούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Προφανώς δε μιλάμε για κανενός είδους ασυλίας, αλλά δεν είναι δυνατόν για εμφανώς αστείες καταγγελίες να σέρνονται άνθρωποι σε κρατητήρια, δημιουργώντας εντυπώσεις σε ένα ολόκληρο σχολικό περιβάλλον και προκαλώντας τεράστια αναστάτωση.

Δημοφιλή!!  Απάντηση σε Έγγραφο/Καταγγελία της Π.Ο.Σ.Υ.Π. - «Ανάρμοστη και αλαζονική συμπεριφορά του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ανατολικής Αττικής». 

Για το θέμα αυτό λοιπόν φαίνεται πως το υπουργείο έχει σχεδιάσει και θα εισάγει σύντομα ρύθμιση που θα αφορά για τον νομικό συμπαραστάτη του εκπαιδευτικού που θα υπάρχει ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αλλά και εξετάζει τις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει η Δ.Ο.Ε. για την νομική προάσπιση των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να παρέμβει με ρυθμίσει που θα αυξάνει τη νομική προστασία στους εκπαιδευτικούς. Όλα αυτά ειπώθηκαν από πλευράς υπουργείου στην πρόσφατη συνάντησή που είχαν εκπρόσωποί του (ο Γενικός Γραμματέας, ο Δ/ντής του γραφείου του υπουργού, ένας συνεργάτη της Υφυπουργού, δύο νομικοί σύμβουλοι, κι ένας ακόμη συνεργάτης του Υπουργού) με αντιπροσωπεία της ΔΟΕ στα πλαίσια μια άτυπης ομάδας διαλόγου ομοσπονδίας-υπουργείου.

Δημοφιλή!!  Υποψήφιοι που κρίθηκαν κατάλληλοι-ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, των Σχολών του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Μακάρι λοιπόν να αληθεύει η συγκεκριμένη δήλωση προθέσεων και όντως να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω