startup E-WALL

ΙΕΠ / Αποτελεσματικά μοντέλα επιμόρφωσης και υποστήριξης των στελεχών εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών υπό το πρίσμα της ενταξιακής εκπαίδευσης και προοπτικής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επιμορφωτική συνάντηση: «Αποτελεσματικά μοντέλα επιμόρφωσης και υποστήριξης των στελεχών εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών υπό το πρίσμα της ενταξιακής εκπαίδευσης και προοπτικής»

Η επιμορφωτική συνάντηση έχει ως στόχο να παρουσιάσει και να συζητήσει αποτελεσματικά μοντέλα επιμόρφωσης και υποστήριξης των στελεχών εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών υπό το πρίσμα της ενταξιακής εκπαίδευσης.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΑ απευθύνει

πρόσκληση

ΙΕΠ / Επικαιροποιημένος Οδηγός για την Έγκριση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων, Εκπαιδευτικού Υλικού για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και Ερευνών

στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, τους Συμβούλους Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), τους Προϊσταμένους των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) για να συμμετάσχουν στην επιμορφωτική συνάντηση «Αποτελεσματικά μοντέλα επιμόρφωσης και υποστήριξης των στελεχών εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών υπό το πρίσμα της ενταξιακής εκπαίδευσης και προοπτικής», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, 10.00-13.00. ΙΕΠ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δημοφιλή!!  ΙΕΠ \ Παράταση υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων

Στην επιμορφωτική συνάντηση θα συζητηθούν σύγχρονα μοντέλα επαγγελματικής ανάπτυξης στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών με σκοπό τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου δράσης ως προς τις ενταξιακές διαδικασίες και πρακτικές που είναι σημαντικό να ακολουθούνται στο πλαίσιο της υποστήριξης του εκπαιδευτικού τους έργου.

Στο πλαίσιο της επιμορφωτικής συνάντησης, κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Dr Pamela J. Winton Senior Scientist and Affiliate, FPG Child Development Institute, Retired Research Professor, School of Education, University of North Carolina at Chapel Hill, NC Educational consultant, η οποία θα μοιραστεί την πολυετή γνώση και την εμπειρία της από τη δράση της ως Διευθύντρια στο Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικής Ανάπτυξης για την Ένταξη (NPDCI). Την κεντρική ομιλήτρια θα πλαισιώσουν με εισηγήσεις:

  • ο κος Ιωάννης Μπουσδούνης, Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΑ, που θα παρουσιάσει σχέδιο δράσης για την προώθηση της ενταξιακής εκπαίδευσης,
  • η Δρ. Έλενα Σουκάκου, Επίτιμη Επιστημονική Συνεργάτης στο Τμήμα Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Roehampton, Ηνωμένο Βασίλειο, διδάσκουσα στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Εθνικής Αρχής για την Προσβασιμότητα που θα αναπτύξει τους βασικούς άξονες εκπαιδευτικών πρακτικών για την αξιολόγηση του ενταξιακού χαρακτήρα των παρεμβάσεων που υλοποιούνται στα σχολεία και
  • η Δρ. Μαρία Γελαστοπούλου, Σύμβουλος Α΄ του ΙΕΠ και Συντονίστρια της Μονάδας Ειδικής και Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης που θα παρουσιάσει δράσεις του ΙΕΠ με τις οποίες προωθείται η ενταξιακή εκπαίδευση.
Δημοφιλή!!  Παράταση προθεσμίας υποβολής διδακτικών βιβλίων για αξιολόγηση και ένταξη στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων (Μ.Δ.Β.) και Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων (Ψ.Β.Δ.Β.)

Η εν λόγω επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με μεθοδολογία μεικτού τύπου/υβριδική. Οι συμμετέχοντες/ουσες από την Περιφέρεια Αττικής θα παραβρεθούν με φυσική παρουσία στο χώρο του Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, 10672, Αθήνα και όσοι/ες παρακολουθήσουν την επιμόρφωση από τις άλλες περιφέρειες της χώρας θα συμμετάσχουν εξ αποστάσεως.

Για την επιμορφωτική συνάντηση δεν προβλέπεται να δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για να παρακολουθήσετε την επιμορφωτική συνάντηση συνδεθείτε στο κανάλι youtube του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής επιλέγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=LSSw1jjXtCg

 

  • Η πρόσκληση σε μορφή pdf εδώ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω