ΕΠΙΛΟΓΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Σας παραθέτουμε την καταγγελία, όπως ακριβώς στάλθηκε σε εμάς, για τις τοποθετήσεις νεοδιόριστων Λασιθίου, από την εκπαιδευτική παράταξη Ηρακλείου ΕΛΕ.

Διαδικασία τοποθέτησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νεοδιόριστοι για την προσωρινή και τελική τοποθέτηση, τη μονιμοποίηση και τη μετάθεση 

Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων και νεοδιόριστων!

Ακολουθεί η καταγγελία 

“Την Τρίτη 22 Αυγούστου αναρτήθηκε στην σελίδα της ΔΙΠΕ Λασιθίου πίνακας κατάταξης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Αρχικά στην ανάρτηση δεν υπήρχε καμία αναφορά σε περίοδο ενστάσεων επί του πίνακα και προστέθηκε μετέπειτα.

Οι τοποθετήσεις των νεοδιόριστων γίνονται σύμφωνα με το ΠΔ 144/97, άρθρο 2, στο οποίο αναφέρεται ότι προηγούνται τα οικογενειακά κριτήρια και ακολουθεί η συνυπηρέτηση και η εντοπιότητα ,εφόσον υπάρχει ισοβαθμία.

Στον πίνακα που αναρτήθηκε από το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου είχαν προστεθεί τα μόρια της εντοπιότητας και της συνυπηρέτησης στα μόρια οικογενειακής κατάστασης, πράγμα που είναι αντίθετο με την νομοθεσία, καθώς η εντοπιότητά και η συνυπηρέτηση προστίθενται σε συγκεκριμένο Δήμο και όχι στα σχολεία όλου του νομού.

Δημοφιλή!!  Οδηγός Διαδικασίας Τοποθετήσεων από Υπεραριθμίες, Μεταθέσεις και Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών

Όπως μας ανέφεραν νεοδιόριστοι συνάδελφοι του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου, που κατέθεσαν ένσταση επί του πίνακα, η απάντηση που έλαβαν από την ΔΙΠΕ Λασιθίου, και όχι από το ΠΥΣΠΕ που είναι το αρμόδιο τμήμα, ήταν ότι οι συγκεκριμένοι πίνακες είναι << ενημερωτικοί>>!

Η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου για τον έλεγχο των ενστάσεων και τις τοποθετήσεις ήταν καθορισμένη για την Πέμπτη 24, Αυγούστου και ώρα 12:00. Οι συνάδελφοι έλαβαν απάντηση στην ένσταση που είχαν καταθέσει στις 09:00.

Θέλουμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα προς τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου:

1) Τι σημαίνει ενημερωτικοί πίνακες κατάταξης;

2) Εξέτασαν τις ενστάσεις πριν προχωρήσουν στην τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών;

3) Ήταν ενήμεροι για την απάντηση που δόθηκε από την ΔΙΠΕ Λασιθίου στους εκπαιδευτικούς που κατέθεσαν ένσταση ή μήπως ήταν εντολή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου;

Ζητάμε λοιπόν από το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου, καταγγέλοντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, την μοριοδότηση και τοποθέτησή τους όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία.”

Δημοφιλή!!  Διαδικασία Ρύθμισης Λειτουργικών Υπεράριθμων Εκπαιδευτικών και Κριτήρια Καθορισμού

Πάντα δίπλα στους συναδέλφους

Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης, Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

Σάκης Μπιμπισίδης, αν. Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

Τηλέμαχος Παπαδόπουλος, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου

Άννα Στουμπίδη, αν. Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω