20230724 145307 scaled E-WALL

40 μέρες εργασίας απλήρωτος, χωρίς να του έχει γίνει πρόσληψη και δέχθηκε και σωματική βία, όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα του – Ελλάδα 2.0

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου με ανακοίνωσή του μας πληροφορεί για τις απίστευτες συνθήκες στην αγορά εργασίας και καλεί την Τετάρτη 26/7 σε κινητοποίηση στις 08:00 πμ έξω από τα γραφεία συγκεκριμένης εταιρείας στην πλατεία Κορνάρου στο Ηράκλειο. Το συγκεκριμένο ψήφισμα συνυπογράφουν/στηρίζουν και σύλλογοι εκπαιδευτικών και παρακάτω το  παραθέτουμε από το σύλλογο εκπαιδευτικών “ο Αριστοτέλης”.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών “ο Αριστοτέλης”:

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον απολυμένο εργαζόμενο, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου – Εδώ και τώρα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στον απολυμένο συνάδελφο!
Συνυπογράφουμε το ψήφισμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου. Κανένας συνάδελφος μόνος!

Τετάρτη 26/7 κινητοποίηση στις 08:00 πμ έξω από τα γραφεία της

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ Μ. ΙΚΕ στο Ηράκλειο στην πλατεία Κορνάρου

Τα παραμύθια της ανάπτυξης για όλους και των κοινών συμφερόντων με τα οποία μας έχουν φλομώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα καταρρέουν με πάταγο κάθε μέρα σε κάθε χώρο δουλειάς. Μάρτυρας αυτού του παραμυθιού, που όμως τελικά πιο πολύ με ζούγκλα μοιάζει, ήταν και ο συνάδελφος μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών που απολύθηκε από την ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Μ.ΙΚΕ, γνωστή εταιρεία με παραρτήματα στο Ηράκλειο και άλλες πόλεις.

Δημοφιλή!!  Δόθηκε προφορική οδηγία σε διευθυντές στην επαρχία, ότι μπορούν να εισβάλουν απροειδοποίητα σε τάξεις και να αξιολογούν

Η απόλυση έγινε ενώ ο συνάδελφος δούλευε 40 μέρες χωρίς να του έχουν καταβληθεί ποτέ δεδουλευμένα. Σε αυτήν την περίοδο δεν του έγινε πρόσληψηΜάλιστα ο εργοδότης έφτασε στο σημείο να ασκήσει σωματική βία ενάντια στον συνάδελφό μας όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα του και δεν τον άφηνε να ανακτήσει τα προσωπικά του αρχεία. Ο συνάδελφος προχώρησε από κοινού με το σωματείο σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Το σωματείο προσπάθησε επανειλημμένα να έρθει σε επαφή με την εργοδοσία και τηλεφωνική και εκ του σύνεγγυς χωρίς αποτέλεσμα.

Βέβαια κάθε εργοδότης σήμερα έχει πάρει «αέρα» από το νομικό οπλοστάσιο που διαδοχικά έχουν εξοπλίσει την εργοδοσία όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις απέναντι στους εργαζόμενους, από την υποστελέχωση της επιθεώρησης Εργασίας, από την ίδια την εργασιακή ζούγκλα και την ανεργία, το υψηλό κόστος ζωής που σπρώχνουν τους εργαζόμενους να δέχονται υπό ισχυρή πίεση καταστάσεις που δεν είναι προς το συμφέρον τους.

Δημοφιλή!!  Έτσι σέβονται την Παιδεία; Θράσος βουλευτή ΝΔ: Απείλησε καθηγητή ιδιωτικού σχολείου επειδή έβαλε χαμηλό βαθμό στο παιδί του!

Όμως οι εργαζόμενοι έχουν ένα ισχυρό όπλο! Το συλλογικό αγώνα και την ταξική αλληλεγγύη! Τα σωματεία τους και τις διεκδικήσεις τους! Που σε πείσμα πολλών πρόθυμων απολογητών του συστήματος έχουν αποδείξει δεκάδες φορές πως μόνο ο μαζικός οργανωμένος συλλογικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα ώστε να απαντήσουμε στην κάθε λογής επίθεση, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να ζήσουμε καλύτερα. Όπως απέδειξαν οι εργαζόμενοι της COSCO στον Πειραιά, της e-food, της Market in στα Γιάννενα, στην Λαρκο, όπως επέδειξαν οι Οικοδόμοι, και δεκάδες άλλα παραδείγματα. Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Συσπειρωνόμαστε και μαζικοποιούμε το σωματείο μας! Δεν είμαστε μόνοι μας απέναντι στην εργοδοσία! Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να καταγγείλουν στο σωματείο μας κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, κάθε απειλή ή απόπειρα περιορισμού εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν συναινούμε σε καμία απόλυση ή τροποποίηση των όρων εργασίας τους στο ωράριο, στο μισθό, στην άδεια. Παλεύουμε συλλογικά με το σωματείο και τους συναδέλφους μας! Διεκδικούμε υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) που θα λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας κατοχυρώνοντας θεσμικούς όρους και ουσιαστικές αυξήσεις, 5ήμερο -7ωρο -35ωρο, κανονικές προσλήψεις με κατάργηση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.

Δημοφιλή!!  Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών και καλεί για συλλογική δράση

Όλοι την Τετάρτη 26 Ιούλη στις 8πμ στην Πλατεία Κορνάρου στην κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ Μ.ΙΚΕ.

  • Να πληρωθεί εδώ και τώρα ο συνάδελφος τα δεδουλευμένα του!
  • Να αποκατασταθεί η ασφαλιστική του εικόνα στον ΕΦΚΑ!
  • Να του επιστραφούν τα προσωπικά του αρχεία που αφαιρέθηκαν χωρίς την συναίνεσή του.
  • Καμία άλλη εργοδοτική αυθαιρεσία, καμία άλλη απόλυση/βλαπτική μεταβολή σύμβασης.

Κανένας εργαζόμενος μόνος, καμία εργαζόμενη μόνη! Με τους αγώνες μας σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία!

Καλούμε σωματεία και συλλόγους εργαζομένων να στηρίξουν τον αγώνα μας και να δείξουν έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη με ψηφίσματα αλληλεγγύης-καταγγελίας των αντεργατικών πρακτικών της εταιρείας

 

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω