20230708 025935 scaled E-WALL

Εκατοντάδες Εκπαιδευτικοί, εν μέσω καύσωνα, στην κινητοποίηση στον Πειραιά, στο πλευρό των συναδέλφων τους – Μαζική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ 7 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και εργαζόμενοι από σωματεία του ιδιωτικού τομέα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυνε η ΕΛΜΕ Πειραιά, με αφορμή την άσκηση διώξεων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε 7 εκπαιδευτικούς με αιτιολογία την… “ανάρμοστη συμπεριφορά”. Η συγκέντρωση στη ΔΔΕ Πειραιά μαζικοποιήθηκε από νωρίς, ενώ στις 11 ξεκίνησαν οι ομιλίες εκπροσώπων φορέων και παρατάξεων, αλλά και των ίδιων των διωκόμενων. Δεκάδες ήταν τα ψηφίσματα συμπαράστασης από ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ, την ΟΙΕΛΕ και την ΟΕΝΓΕ.

Peiraias 0707 04 E-WALL

Δυναμική πορεία στους δρόμους του κέντρου του Πειραιά πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης. Κυριάρχησαν συνθήματα καταδίκης της τρομοκρατίας, ενάντια στις διώξεις και την καταστολή, αλλά και αυτά που αναδεικνύουν την ανάγκη της οργάνωσης των εργαζομένων, του συντονισμού και της κοινής δράσης πλατιών κομματιών της κοινωνίας για να αντιμετωπιστεί η επίθεση στα δικαιώματά τους. Ενδεικτικά, ορισμένα από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν είναι: “Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ενάντια στις διώξεις και τις απειλές”, “Ούτε βήμα πίσω, καμιά υποταγή, στον δρόμο θα τσακίσουμε την καταστολή”, “Κάτω τα χέρια από την απεργία, τους λαϊκούς αγώνες και τα σωματεία”!

Δημοφιλή!!  Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο η προσφυγή νεοδιόριστων για ακύρωση μονιμοποιήσεων, αλλά η προσφυγή του υπουργείου αναβλήθηκε για μόλις 8 ημέρες

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ χαιρετίζει τους συναδέλφους, τις συναδέλφισσες, αλλά και όλο τον εργαζόμενο κόσμο που, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα του ζητήματος των διώξεων, τους βαθιά αντιδραστικούς δρόμους που ανοίγει η κυβέρνηση προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική και την έκταση της επίθεσης στα εργασιακά και πολιτικά δικαιώματά του, βγήκε δυναμικά σήμερα στους δρόμους, με παλμό και διεκδικητική διάθεση, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Χαιρόμαστε που η σταθερή επιμονή μας να απαντηθεί το ζήτημα των διώξεων μαζικά στον δρόμο συνέβαλε στο να πραγματοποιηθεί αυτή η πολύ επιτυχημένη κινητοποίηση σήμερα!

Παραπάνω  από ένα μήνα, τόσο στο Δ.Σ., όσο και με συνεχή απεύθυνση στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στον Πειραιά, αλλά και σε άλλα σωματεία, προσπαθήσαμε να έχουμε το θέμα των διώξεων στην ημερήσια διάταξη της δράσης μας. Στην αρχή με επισκέψεις στα σχολεία, στη συνέχεια με μαζική παρουσία στις συγκεντρώσεις και ταυτόχρονα με τις αλλεπάλληλες και επίμονες προτάσεις μας στο Δ.Σ. για άμεση κινηματική απάντηση στο κύμα των διώξεων, αποδεικνύοντας ότι μόνο ο δρόμος και η αγωνιστική κινητοποίηση από τα κάτω αποτελούν απάντηση στη διοίκηση, την κυβέρνηση και το κράτος. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η επίσης επιτυχημένη συγκέντρωσης που οργανώσαμε την Παρασκευή 30/6, ως μια πρώτη, άμεση απάντηση στις κλήσεις για παραπομπή στο πειθαρχικό. Τέλος, τις προηγούμενες μέρες, προχωρήσαμε σε αφισοκόλληση στις γειτονιές του Πειραιά, ώστε να ενημερώσουμε τον λαό της πόλης, αλλά και να προπαγανδίσουμε τη σημερινή κινητοποίηση.

Δημοφιλή!!  Ιδέες για δραστηριότητες στην τάξη την ημερά του Αγίου Βαλεντίνου

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ενίσχυσης του μετώπου αντίστασης στην πολιτική των διώξεων και της καταστολής. Θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση της πλατιάς απεύθυνσης στην κοινωνία, τη μόνη προοπτική απάντησης στην επίθεση του συστήματος, για την ανατροπή της στους δρόμους του αγώνα!

 

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης Β/βάθμιας Πειραία: “Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής”

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω