Ο Αλ. Αυλωνίτης για το Χαμόγελο του Παιδιού στην Κέρκυρα – βίντεο

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Αλ. Αυλωνίτη για το Χαμόγελο του Παιδιού της Κέρκυρας

Ανυποχώρητη εμφανίστηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου για χορήγηση παράτασης στο “Χαμόγελο του Παιδιού” στην Κέρκυρα, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις νέες κτιριακές προδιαγραφές που επιτάσσει η ΚΥΑ 40494/11.5.2022, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη.

Στη συζήτηση που έγινε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής ενημέρωσε την κα. Μιχαηλίδου για το αίτημα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να συνεχίσει η δομή των Μαγουλάδων τη λειτουργία της, τη σύσκεψη που ακολούθησε παρουσία του Προέδρου του “Χαμόγελου του Παιδιού” κ. Γιαννόπουλου και τα αποτελέσματα αυτής, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύνταξη τεχνικής μελέτης από το Παράρτημα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Μια μελέτη που αποδεικνύει ότι το κτίριο που φιλοξενεί το Σπίτι του “Χαμόγελου” στους Μαγουλάδες Κέρκυρας, μπορεί με τεχνικές παρεμβάσεις ύψους περίπου 70.000 ευρώ, να εναρμονιστεί με τις προδιαγραφές που θέτει το νέο νομικό πλαίσιο.

Ο κ. Αυλωνίτης ζήτησε πιεστικά από την Υφυπουργό να συνδράμει το Υπουργείο ή/και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να δοθεί το αναγκαίο ποσό για τις εργασίες και έως την αποπεράτωση των αναγκαίων εργασιών να χορηγηθεί παράταση από την καταληκτική ημερομηνία προσαρμογής στις επιταγές της ως άνω ΚΥΑ.

Ο βουλευτής επιπλέον υπογράμμισε ότι και οι δύο πλευρές, Κυβέρνηση και διοίκηση του “Χαμόγελου του Παιδιού” επιβάλλεται να συνεργαστούν προς όφελος των παιδιών, προκειμένου να διευθετηθούν οι οικονομικοί ή άλλοι λόγοι που σήμερα στερούν από τα παιδιά και την Κέρκυρα, τη βεβαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του σπιτιού αυτού.

Επιπλέον ο κ. Αυλωνίτης, συμφώνησε με τις δηλώσεις της Υφυπουργού για την ανάγκη αποϊδρυματοποίησης των παιδιών που διαμένουν σε δομές παιδικής προστασίας, αλλά επισήμανε ότι οι όποιες αποφάσεις του Υπουργείου δεν μπορούν να ισχύσουν μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου ούτε να δημιουργούν δραματικές μεταβολές στην καθημερινότητα και την ψυχολογία των παιδιών.

Υπογράμμισε ότι ούτε η αιφνίδια ανακοίνωση του κ. Γιαννόπουλου για κλείσιμο της δομής της Κέρκυρας ούτε η ανυποχώρητη στάση της Κυβέρνησης προσφέρει καλές υπηρεσίες στην κατεύθυνση της φροντίδας των παιδιών και υπενθύμισε ότι η δομή αυτή δημιουργήθηκε από τους Κερκυραίους πολίτες που στήριξαν με την παροχή του σπιτιού και με εθελοντική βοήθεια το σκοπό του «Χαμόγελου του Παιδιού» και κατέληξε: “Γνωρίζετε ότι έχουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις με το νομοθέτημά σας, τις οποίες εγκαίρως καταθέσαμε. Η κοινωνία οργανωμένα έδειξε την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο κλεισίματος της δομής της Κέρκυρας. Είμαι εδώ για να ευαισθητοποιήσω το Υπουργείο σας, να μεταφέρω την απαίτηση του κερκυραϊκού λαού και να σας ζητήσω συνεργασία. Γιατί οφείλουμε ως πολιτικό σύστημα στην κοινωνία της Κέρκυρας να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση της συνεργασίας για τη συνέχιση της λειτουργίας του Χαμόγελου στην Κέρκυρα”.

 

Ε.Ε.: Κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς – Aντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού!!

 

 

ΦΕΚ του ΥΠ.ΕΣ για πρόληψη & αντιμετώπιση φαινομένων βίας & παρενόχλησης στην εργασία σε φορείς του Δημοσίου

 

Παλιά και χωρίς αντισεισμικούς ελέγχους πολλά σχολεία στην Ελλάδα – Θέλουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία!! Αυτά είναι τα “αξιολογημένα σχολεία” της κυρίας Κεραμέως…

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo