Ενημέρωση για τη συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Ιωάννη Μπουσδούνη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 Ενημέρωση για τη συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Ιωάννη Μπουσδούνη.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 μετά από πρόσκληση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μαζί του.Στην διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Χρήστος Βουλίωτης ,ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Γκούθας ,ο Γενικός Γραμματέας Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας , η Αρμόδια Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Ελένη (Λένα) Τσαγρή και ο Αιρετός ΚΥΣΕΕΠ Βασίλειος Βούγιας .

Τα θέματα που συζητήσαμε ήταν :

  1. Νέες οργανικές ΕΕΠ-ΕΒΠ

Αναφορικά με την σύσταση των νέων οργανικών αναφέρθηκε ότι μετά από τις προτάσεις των ΚΕΔΑΣΥ όπου εστάλησαν μέσω των Περιφερειακών Διευθυντών στο Υπουργείο , το Υπουργείο προχωράει σε όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται για την σύσταση τους . Έγινε αναφορά για την πρόταση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την ίδρυση νέων οργανικών όπου οι απόψεις και των δύο πλευρών  ταυτίζονταν , δηλαδή στα ποιοτικά χαρακτηρίστηκα τους παρόμοια με αυτά της ομοσπονδίας . Ακόμα μας είπε ότι τα νέα οργανικά θα δοθούν στις μεταθέσεις και πιστεύει ότι ο αριθμός των νέων οργανικών θα είναι αρκετά ικανοποιητικός . Από την πλευρά μας τονίστηκε πως θα πρέπει να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα αίτησης μετάθεσης στους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ για την φετινή χρονιά  .

  1. Καθηκοντολόγιο ΕΕΠ-ΕΒΠ
Δημοφιλή!!  Αρνήθηκε ότι έδωσε προφορική εντολή, οι διευθυντές δεν κατάλαβαν καλά - Κοινή ανακοίνωση των συλλόγων εκπαιδευτικών Δ Αθήνας

Θέσαμε το θέμα του καθηκοντολογίου ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί τόσο στις  ΣΜΕΑΕ όσο και στα Γενικά σχολεία . Στις προθέσεις της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής είναι να γίνει αναθεώρηση των καθηκοντολογίων καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από την δημοσίευση τους και ανέφερε ότι θα πρέπει να μην υπάρχουν διαφορετικά καθηκοντολόγια στις ΕΔΥ και στα υπόλοιπα προγράμματα  όπου προσλαμβάνονται κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι , όπου αυτή την στιγμή ανάλογα με το πρόγραμμα που δουλεύουν έχουν και δικό τους καθηκοντολόγιο .

Ακόμα έγινε αναφορά για το καθηκοντολόγιο των Σχολικών Νοσηλευτών στη Γενική Εκπαίδευση όπου μας ανέφερε ότι έχει παραλάβει και έχει δει τις προτάσεις όπου είχε στείλει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τις αλλαγές του καθηκοντολογίου .

Για το παραπάνω θέμα μας είπε ότι θα μας καλέσει όταν θα γίνει η συζήτηση να συμμετέχουμε και εμείς .

  1. ΚΕΔΑΣΥ –ΕΔΥ

Ο Διευθυντής  Ειδικής Αγωγής κ. Ιωάννης Μπουσδούνης μας ενημέρωσε ότι πρόθεση του είναι να επιμορφώσει και να εκπαιδεύσει όλους τους εργαζόμενους των ΚΕΔΑΣΥ.

Επίσης στις προθέσεις του Υπουργείο είναι να έρθει άμεσα σε συμφωνία με την ιδιωτική εταιρεία “ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ”, την εταιρία όπου προμηθεύει τα ψυχομετρικά εργαλεία των ΚΕΔΑΣΥ, για να παρέχει τα αναλώσιμά υλικά κάθε χρόνο. Ακόμα μας ενημέρωσε ότι σχεδιάζει σε όλα τα ΚΕΔΑΣΥ να υπάρχουν κοινές φόρμες συμπλήρωσης εντύπων και προτυποποίηση των διαδικασιών .

Δημοφιλή!!  ΔΟΕ - Στάση εργασίας / Συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου - για την εκδίκαση αγωγής Υπ. Παιδείας.

Αναφορά έγινε και για τα οδοιπορικά των ΕΔΥ , όπου οι συνάδελφοι μετακινούνται σε 5 διαφορετικά σχολεία και οι αποστάσεις είναι πελώριες , μας είπε ότι παλιότερα είχε απορριφθεί το αίτημα , αλλά είναι στις προθέσεις του να το θέσει ξανά , ώστε να δίνονται οδοιπορικά .

Παράλληλα συζητήθηκε και η ανάγκη ίδρυσης νέων ΕΔΥ και η μείωση των σχολείων που υποστηρίζουν . Από μεριάς του συμφώνησε μαζί μας και τόνισε ότι το γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και είναι στις προθέσεις του να γίνουν νέες ΕΔΥ  και να τις εμπλουτίσει και με άλλες ειδικότητες ΕΕΠ-ΕΒΠ .

Για τα ΚΕΔΑΣΥ όσον αφορά τους μόνιμους διορισμούς τόνισε ότι θα εξεταστεί μετά τις εθνικές εκλογές , ώστε να αλλαχθεί το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει .

Στη συζήτηση τέθηκε και τo κτηριακό θέμα των ΣΜΕΑΕ όπου μετά από συζήτηση που είχαμε  μας ενημέρωσε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να ελεγχτούν όλα τα κτήρια και ο έλεγχος έχει ξεκινήσει από την Αττική .

Δημοφιλή!!  ΟΙΕΛΕ - Προσοχή! Μην υπογράφετε νέες συμβάσεις με πρόσχημα το νέο μισθολόγιο!

Τέλος τέθηκε το θέμα για τον Οδηγό του ΕΒΠ στην εκπαίδευση , ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής μας είπε ότι το έχει στο γραφείο του και πρόθεση του είναι να συζητήσει τις αλλαγές που προτίθενται να κάνουν γενικότερα στα καθηκοντολόγια , για όλα αυτά που αναφέρονται στον οδηγό . Μάλιστα επισημάνθηκε ιδιαίτερα από όλες τις πλευρές το πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός του ΕΒΠ και γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες διορθώσεις του καθηκοντολογίου του .

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννη Μπουσδούνη για την αποδοχή της πρόσκλησης και ο ίδιος ανέφερε ότι θα είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την ομοσπονδία για όλα τα θέματα και τις εξελίξεις που έρχονται .

Σαν ομοσπονδία θα συνεχίσουμε μέσα από τον διάλογο και τους συνεχείς αγώνες μας να στηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του ΕΕΠ και ΕΒΠ . 

                                            ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. 

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω