Πρόσκληση Συμμετοχής στο 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σας ενημερώνουμε ότι το 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί στη Δυτική Ελλάδα το χρονικό διάστημα από Τρίτη 02 Μαΐου έως Παρασκευή 05 Μαΐου 2022, στο Αγρίνιο, στην Πάτρα και στον Πύργο.

Θα υπάρχει και η δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής τόσο για παρουσίαση έργων όσο και για παρακολούθηση. (Ο προγραμματισμός είναι ενδεικτικός και σε περίπτωση αλλαγής θα ενημερωθείτε εγκαίρως)

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Στο 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα υπάρχει δυνατότητα παρουσίασης ψηφιακών έργων τα οποία:

α) θα έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο μαθημάτων των γνωστικών αντικειμένων όλων των βαθμίδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

β) εντάσσονται σε Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικά, Πολιτιστικά, Αγωγής Υγείας κ.ά.),

γ) συνιστούν ψηφιακά έργα διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Δημοφιλή!!  Νέοι Ενεργοί Ευρωπαίοι Πολίτες: Γίνε μέλος της ομάδας - ΚΜΟΠ 

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή. Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού ψηφιακού έργου στο Φεστιβάλ, αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο.

Σε ολιγοθέσια σχολεία που δεν υπηρετεί εκπαιδευτικός Πληροφορικής, μπορεί να οριστεί Συντονιστής/στρια και εκπαιδευτικός άλλης ειδικότητας.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με παρουσίαση έργου, εκπροσωπώντας το σχολείο τους, παρακαλούνται να συμπληρώσουν μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 τη φόρμα συμμετοχής για ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ στο 12ο ΜΦΨΔ

( https://forms.gle/zQrdAKAgRopmZ6jt9 ).

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τα σχολεία που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, ανεξάρτητα εάν παρουσιάζουν έργο ή όχι, μπορούν να συμπληρώσουν μέχρι την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 τη φόρμα συμμετοχής για ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ του Φεστιβάλ

Δημοφιλή!!  ΑΝΙΜΑτρόπιο: Σύγχρονες ταινίες animation από την Ευρώπη για μαθητές 4 έως 12 ετών

( https://forms.gle/Q1RWWvXqcwXFR8fJ8 ).

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:

(α) Σύντομη παρουσίαση μαθητές/ριες και 5΄ λεπτά (μέχρι 7΄ λεπτά αυστηρά ) κάθε εργασίας από τους/τις για ερωτήσεις – συζήτηση.

(β) Δυνατότητα ανάρτησης πολυμεσικού υλικού για τα έργα συμμετοχής στον ιστότοπο του 12ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Δυτικής Ελλάδας (https://12digifestde.blogspot.com) με ευθύνη του συντονιστή εκπαιδευτικού Πληροφορικής.

Η ανάρτηση πραγματοποιείται αυτόματα με την υποβολή της τελικής αίτησης συμμετοχής κατόπιν οδηγιών μας.

Στο ιστολόγιο του 12ου ΜΦΨΔ (https://www.digifest.info/index.php/el/ ) και στην ιστοσελίδα του ιστότοπου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτ. Ελλάδας (https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/3422 ) σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν αναρτημένες η αφίσα του Φεστιβάλ και η έκδοση της αφίσας για τη Δυτική Ελλάδα, τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε.

Δημοφιλή!!  5ο Πανελλήνιο Συνέδριο: Διδακτική των Επιστημών μέσω Σύγχρονων Τεχνολογιών: Ηθική του Δικαίου στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία

 

Επιπλέον όσες/οι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Τοπικές Επιτροπές Αγρινίου, Πάτρας και Πύργου και να υποστηρίξουν την διοργάνωσή του 12ου ΜΦΨΔ, παρακαλούνται να συμπληρώσουν μέχρι Τρίτη 28-02-2023 την φόρμα

( https://forms.gle/Xat5UwY5YzK5rPWL9 )

Για περισσότερες πληροφορίες και αναζήτηση ψηφιακών έργων προηγούμενων ετών μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ:

http://www.digifest.info/index.php/el/

https://11digifestde.blogspot.com/

 

 

Φόρμα συμμετοχής εκδήλωσης Εκπαιδευτικών και Γονέων Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Πλατφόρμα blod για να παρακολουθήσεις δωρεάν 6.000 διαλέξεις διακεκριμένων Ελλήνων

Ελεύθερη η είσοδος για εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς σε Μουσεία – Αρχαιολογικούς χώρους

Εκπαιδευτικό Υλικό από τη Γωνιά μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ταινίες και σειρές που αξίζουν για αυτά τα Χριστούγεννα

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω