Η Ν. Κεραμέως για την αξιολόγηση – ελληνική PISA στον ΣΚΑΪ 100,3 (Ηχητικό)!! Αξιολογούνται όλοι, ακόμα και οι διευθυντές

Στην εκπομπή του Ά. Πορτοσάλτε “γνωστές οι απόψεις του για την δημοσιά εκπαίδευση και γενικά για το δημόσιο” στον ΣΚΑΪ 100,3 φιλοξενήθηκε (πάλι!! Τον επισκέπτεται αρκετά συχνά τώρα τελευταία) η υπουργός Παιδείας, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για την αξιολόγηση που έχει ξεκινήσει στα σχολεία (αναμένουμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα εμείς να “ξυπνήσουν” και να πάρουν αποφάσεις). Η Ν Κεραμέως συνεχίζει να εμφανίζεται σε εκπομπές που την αντιμετωπίζουν με το “γάντι” και της λένε όχι μόνο, ότι όλα τα κάνει σωστά στο ΥΠΑΙΘ, (ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτοί που τα λένε αυτά δεν έχουν καμία επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα) αλλά ότι η κοινωνία θέλει πιο σκληρά μετρά απέναντι στους εκπαιδευτικούς (αυτοί μάλλον δεν είδαν τα πλημμυρισμένα σχολεία πριν 3 μέρες)

 

«Στόχος της αξιολόγησης είναι η βελτίωση – Για την μονιμοποίηση είναι υποχρεωτική πλέον η αξιολόγηση» τόνισε η υπουργός παιδείας

Αναφέρουμε επιγραμματικά οσα ανέφερε και επισυνάπτουμε στο τέλος το ηχητικο

Η υπουργός τόνισε ότι «εποπτεύουμε συνολικά τα σχολεία της χώρας. Η αξιολόγηση όπως την έχουμε ορίσει, είναι σε τρία επίπεδα:

1) Η αξιολόγηση σχολικής μονάδας. Ξεκίνησε πριν 1,5 χρόνο με σφοδρότατες αντιδράσεις. Κινηθήκαμε νομικά γιατί κήρυξαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις αποχή διαρκείας, σαν να λένε «δεν μας αρέσει ο νόμος, δεν τον εφαρμόζουμε», αλλά αυτή η κυβέρνηση διακρίνεται γιατί ψηφίζει νόμους και τους εφαρμόζει. Φέτος είναι η 2η χρονιά.

2) Αξιολόγηση εκπαιδευτικού συστήματος. Σαράντα χρόνια στη χώρα, χαράσσουμε εκπαιδευτική πολιτική χωρίς να ξέρουμε που πάμε καλά και που δεν πάμε καλά. Χωρίς να έχουμε δεδομένα. Είναι σαν να πηγαίνεις στον γιατρό και να του λες δε νιώθω καλά και να σου λέει θα σου γράψω φάρμακα. Θα σου γράψει φάρμακα χωρίς να σου κάνει την εξέταση; Πλέον κάθε χρόνο αξιολογούμε το σύστημα και βλέπουμε που τα πάμε καλά και που όχι. Και όπου δεν τα πάμε καλά επικεντρώνουμε για να υπάρξει βελτίωση. Και σε αυτό το επίπεδο το μέτρο εφαρμόζεται για 2ο χρόνο. Στο δημοτικό τα πάμε πολύ καλύτερα και στο γυμνάσιο έχουμε μια κάμψη. Άρα πρέπει να επικεντρώσουμε εκεί. Υπάρχει πρόβλημα και στην κατανόηση κειμένου, και στα μαθηματικά και στην ορθογραφία.

3) Αξιολόγηση εκπαιδευτικών. Είχα πει ότι θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Έχει να γίνει από 1982, δηλαδή 41 ολόκληρα χρόνια. Από τότε έγιναν προσπάθειες αλλά με οριζόντιο τρόπο δεν ξεκίνησε. Τι αξιολογούμε; Σε δύο βασικούς άξονες:

Α) Το επιστημονικό κομμάτι. Δηλαδή για να το εξηγήσω απλά. Τα μαθηματικά που διδάσκω είναι σωστά; Είναι πλήρη; Φτάνει αυτό; Όχι.

Β) Μεταδοτικότητα. Μπορεί να είμαι το καλύτερο μυαλό αλλά να υπολίπομαι σε μεταδοτικότητα, να μην μπορώ να μεταλαμπαδεύσω γνώσεις και δεξιότητες. Γιατί ένας δάσκαλος πρέπει να τα κάνει και τα δύο.

Αν κάποιος αξιολογηθεί θετικά παίρνει μόρια και μπορεί να ανέβει στη βαθμίδα, να γίνει διευθυντής σχολείου, διευθυντής εκπαίδευσης κλπ που σημαίνει και μισθολογική άνοδο. Αν κάποιος δεν αξιολογηθεί σωστά, προβλέπεται υποχρεωτική επιμόρφωση.

Κεραμέως για (Προεκλογικές) Αυξήσεις Μισθών- Αξιολόγηση – Πίνακες ΑΣΕΠ – Φάση Αναπληρωτών – Εκλογές

Πηγή: skai.gr
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo