Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Κέρκυρας ΕΚΦΕ E-WALL

ΕΚΦΕ Κέρκυρας: Η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης συνεχίζεται

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Παναγιώτης Μουρούζης: “Τελικά οι φόβοι μου δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Κέρκυρας (ΕΚΦΕ) από τα 300m2 στα οποία στεγαζόταν, μετακόμισε στο νεόδμητο κτήριο του 4ου Λυκείου σε χώρο 25m2 !!! αναστέλλοντας έτσι οποιαδήποτε δραστηριότητά του.

Η πρώτη συνέπεια στα εκπαιδευτικά δρώμενα του νησιού ήταν ότι για πρώτη φορά μετά από 13 συναπτά έτη οι μαθητές του νομού στερήθηκαν τη δυνατότητα συμμετοχής τους στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πειραμάτων EUSO-EOES αφού το ΕΚΦΕ ήταν αδύνατο να διοργανώσει τον αντίστοιχο τοπικό διαγωνισμό.

Οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση έχουν ονοματεπώνυμο:
Αλαμάνος Χαρίλαος – Διευθυντής Β/θμιας Εκ/σης
Αγγελόπουλος Πέτρος – Περιφερειακός Διευθυντής Εκ/σης”

 

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

Εκπαιδευτικό Υλικό για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας / Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών, αλλά και των παιδιών προσφύγων

Νέα διαδικτυακή απάτη – Καμπανάκι από CSI Institute GR

Πλατφόρμα blod για να παρακολουθήσεις δωρεάν 6.000 διαλέξεις διακεκριμένων Ελλήνων

Δημοφιλή!!  Τελικοί πίνακες απόσπασης εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2024-2025 και το ημερολογιακό έτος 2025 (Νότιο Ημισφαίριο):

 

Η μεταστέγαση του 4ου Λυκείου σε καινούριο κτίριο, μετά από πάμπολλες καθυστερήσεις έγινε πραγματικότητα φέτος τον Σεπτέμβρη. Κι ενώ το σχολείο λειτουργεί στη νέα του στέγη, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Κέρκυρας, παρέμεινε στο παλιό κτίριο και η τύχη του είναι άγνωστη.

Τελικά τίποτα δεν είναι αυτονόητο, γιατί ενώ όλοι, εκπαιδευτικοί, ο διευθυντής του 4ου Λυκείου και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θεωρούσε ότι η μεταστέγαση του ΕΚΦΕ θα γινόταν και αυτή στο νέο κτίριο, τα έπιπλα, τα όργανα και οι συσκευές του ΕΚΦΕ, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πακετάρονται, με εντολή της Δημάρχου, για να αποθηκευτούν άγνωστο πού και κάτω από ποιες συνθήκες. Το βέβαιο είναι ότι όλος αυτός ο εξοπλισμός κινδυνεύει να καταστραφεί και η λειτουργία του ΕΚΦΕ θα ανασταλεί για άγνωστο χρόνο.

Έχουμε όλοι εμπειρία από τις άθλιες σχολικές υποδομές κι έτσι ξέρουμε όλοι, ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος σχολείου για να φιλοξενήσει το ΕΚΦΕ, ούτε και κάποιος άλλος δημόσιος χώρος έτοιμος. Άρα το ΕΚΦΕ με τον εξοπλισμό του θα «ενταφιαστεί» σε κάποιο υπόγειο και θα ανασταλεί η λειτουργία του. Φτάνει πια η κοροϊδία.

Δημοφιλή!!  Κάλεσμα σε συνάντηση και συντονισμό δράσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Επιστήμης ΠΕ79.01

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι:

  • 24 χρόνια το ΕΚΦΕ λειτουργούσε μέσα στο 4ο Λύκειο, όπως γίνεται σχεδόν με όλα τα ΕΚΦΕ της χώρας. Τι άλλαξε τώρα;
  • Γιατί ενώ υπάρχει λύση, έστω και προσωρινή, η Διοίκηση της Εκπαίδευσης (ΠΔΕ Ιονίων Νήσων και ΔΔΕ Κέρκυρας), Δήμος και Περιφέρεια «σφυρίζουν αδιάφορα και αμήχανα» σχετικά με τη στέγαση του ΕΚΦΕ;
  • Αντιλαμβάνονται τόσο η Διοίκηση της Εκπαίδευσης όσο και η τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι δεν μπορούν να παίζουν με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών;
  • Γιατί δε σχεδιάζουν τη δημιουργία ειδικού χώρου, με όλες τις σύγχρονες υποδομές και τον εξοπλισμό, για να στεγαστεί το ΕΚΦΕ;

Η αναστολή λειτουργίας του ΕΚΦΕ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών όλου του Νομού Κέρκυρας.

Δημοφιλή!!  Αναλυτικό υπόμνημα για τα προβλήματα των νηπιαγωγείων Ζωγράφου

 

Η απάντηση από τους αρμόδιους -Δήμο, Περιφέρεια και Διοίκηση της Εκπαίδευσης-  πρέπει να δοθεί  τώρα.

Σε αντίθετη περίπτωση αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι το ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα της εκπαίδευσης  είναι υποκριτικό. Εκτός και αν άλλα απεργάζονται, χωρίς μάλιστα να λογοδοτούν σε μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς. Σε αυτήν την περίπτωση έχουν την εκπαιδευτική κοινότητα απέναντί τους. Όσο ενδιαφέρεται το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, άλλο τόσο ενδιαφέρεται και η τοπική Διοίκηση, αφήνοντας τις εκπαιδευτικές δομές να ρημάζουν, με απαρχαιωμένο εξοπλισμό, ξοδεύοντας τα κονδύλια σε πιο «επικερδείς» τομείς.

Ζητάμε την άμεση μεταστέγαση του ΕΚΦΕ στο 4ο Λύκειο. Το ίδιο αίτημα θα δοθεί και στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας από την πλευρά της ΕΛΜΕ.

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω