Εκπαιδεύοντας ψηφιακά την «3η e–λικία»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

https://youtu.be/uFG4JRIaz0k

 

Το πιλοτικό πρόγραμμα “3η e-λικία” στοχεύει στην ψηφιακή ενδυνάμωση ατόμων άνω των 65 ετών», σημειώνει στην ανάρτησή του και επισημαίνει: «Με σχέδιο επιχειρείται η υποστήριξη για ενέργειες όπως: διενέργεια ηλεκτρονικών πληρωμών, δυνατότητα πλοήγησης, έκδοση εξουσιοδότησης & υπεύθυνης δήλωσης, χρήση πιστοποιητικών.

 

Το πρόγραμμα «3η e-λικία» Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχεδίασε και υλοποιεί την πρωτοβουλία «3η e-λικία» σε συνεργασία με τους δήμους, μέσω της υπογραφής Προγραμματικών Συμβάσεων.

 

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται και εξελίσσεται σε τρείς φάσεις: Α) Η πρώτη πιλοτική λειτουργία της δράσης ξεκίνησε σε συνεργασία με τους δήμους Καβάλας και Φλώρινας στις 1 Ιουνίου έχει διάρκεια έξι μήνες και ολοκληρώνεται τέλος Νοεμβρίου. Ο σκοπός του προγράμματος είναι υποστηρικτικός και στηρίζεται στην εξατομικευμένη καθοδήγηση και υποστήριξη των ηλικιωμένων που παρέχεται από ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους, τους Ψηφιακούς Βοηθούς ενώ παράλληλα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτοτελώς τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Δημοφιλή!!  Νέες μη αναστρέψιμες παθήσεις – Τέλος στην επαναξιολόγηση από το ΚΕ.Π.Α.

 

Μέχρι σήμερα στους δύο δήμους Καβάλας και Φλώρινας έχουν ολοκληρωθεί 1.500 εξατομικευμένες συναντήσεις-συνεδρίες όπου το ποσοστό των γυναικών που συμμετέχουν είναι περίπου διπλάσιο από τους άντρες. Β) Η επόμενη πιλοτική εφαρμογή αναφερόμενη ως «Λειτουργία Ψηφιακών Γωνιών για την ψηφιακή ενδυνάμωση των ηλικιωμένων» είναι υβριδικής μορφής και περιλαμβάνει α) την εξατομικευμένη υποστήριξη των ηλικιωμένων β) και την εκπαίδευση- μάθηση μέσα από την ομάδα και τη συλλογική διάδραση με την καθοδήγηση-υποστήριξη των ψηφιακών εκπαιδευτών-βοηθών.

 

Η δράση αυτή θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, Νοέμβριο στους Δήμους Αθηναίων, Ιωαννίνων, Θερμαϊκού και Κορυδαλλού με αντίστοιχες Προγραμματικές Συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις Λέσχες Φιλίας, ΚΑΠΗ ή σε επιλεγμένους χώρους από τους δήμους.

Επίδομα-Μπόνους δύο μισθοί σε 50.000 δημοσίους υπαλλήλους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η εξατομικευμένη υποστήριξη από τον ειδικά εκπαιδευμένο Ψηφιακό Βοηθό- Εκπαιδευτή στοχεύει στην άρση του φόβου, των επιφυλάξεων και της ανασφάλειας που νιώθουν οι ηλικιωμένοι και στην απόκτηση αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης.

 

Η εκπαίδευση που ακολουθεί στοχεύει στη μάθηση με την ανταλλαγή απόψεων μέσα από τις ομαδικές συνεδρίες και την καθοδήγηση του εκπαιδευτή ώστε ο κάθε επιμορφούμενος να μπορεί να νιώθει ασφαλής για να χρησιμοποιεί μόνος τους τις ψηφιακές υπηρεσίες. Γ) Η τρίτη φάση περιλαμβάνει αφενός μεν την επέκταση με μεγαλύτερη διάρκεια του προγράμματος στους δήμους που έχει ήδη εφαρμοστεί και αφετέρου την εξάπλωση της δράσης και σε περισσότερους δήμους μετά το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώνεται καθημερινά από πολλούς δήμους.

Δημοφιλή!!  Διαμαρτυρία για διακρίσεις έναντι ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού των συνταξιούχων του πρώην ΟΑΕΕ

Πηγή

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω