ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οδηγός για τις οριστικές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων

 

  • Καθόλη τη διετία των νεοδιόριστων δεν υπάρχει δυνατότητα απόσπασης/μετάθεσης εκτός του νομού/διεύθυνσης.
  • Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (συγκεκριμένων προϋποθέσεων) που δύναται να αιτηθούν απόσπαση εκτός ΠΥΣΠΕ, αλλά μόνο για τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
  • Παρόλα αυτά, όλοι οι νεοδιόριστοι μπορούν τη 2η χρονιά τους ως νεοδιόριστοι να αιτηθούν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ (βελτίωση θέσης) εφόσον έχουν θέμα με την οριστική τους τοποθέτηση.
  • Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα επιστρέψουν πάλι πίσω στην οργανική τους μέχρι να ξαναλλάξει κάτι (έγκριση αίτησης μετάθεσης)
  • Απόσπαση μπορείς να πάρεις ακόμα κι αν δεν εχεις ξεχρεώσει οργανική!

 

logo k sotiriou E-WALL

  1. Με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έχει ανακοινωθεί πίνακας κατάταξης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με βάση τη μοριοδότηση και πίνακας των οργανικών κενών που υπάρχουν στην περιοχή.
  2. Κάθε εκπαιδευτικός δηλώνει μέχρι 20 σχολεία προτίμησης
  3. Σε περίπτωση που εκπαιδευτικός δεν τοποθετηθεί σε σχολείο της προτίμησής του/της, εντός 5 ημερών κάνει συμπληρωματική δήλωση τοποθέτησης στα κενά που έχουν απομείνει.
  4. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν όλα τα σχολεία προτίμησής τους ανεξάρτητα από το αν δίνονται ή αν φαίνεται να έχουν οργανικά κενά, καθώς μπορεί να προκύψουν κενά κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων(από συναδέλφους που μετατίθενται, άρα αφήνουν οργανικό κενό πίσω τους).
  5. Αν στο σχολείο οριστικής τοποθέτησης κάποιος κριθεί λειτουργικά υπεράριθμος, λόγω μειωμένων λειτουργικών αναγκών σε σχέση με την οργανική αποτύπωση του σχολείου ή το σχολείο βρίσκεται σε αναστολή, τότε σαν υπεράριθμος προηγείται στην τοποθέτηση στα κενά των όμορων σχολείων. Θα τοποθετηθεί δηλαδή κατά προτεραιότητα (σε σχέση με τους αιτούντες απόσπαση) σε ένα όμορο σχολείο με αυτό της οριστικής τοποθέτησης του.
  6. Σε περίπτωση που κάποιος/α εκπαιδευτικός τοποθετηθεί σε σχολείο που δεν επιθυμεί μπορεί να κάνει αίτηση απόσπασης εντός περιοχής διορισμού, δηλαδή σε σχολείο που ανήκει στην Ά Ανατολική Αττική, κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ, τον Ιούνιο.
  7. Τόσο στην περίπτωση υπεραριθμίας, όσο και στην περίπτωση απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ, ο εκπαιδευτικός δικαιούται κανονικά μετάθεση(εντός ή εκτός ΠΥΣΠΕ) την επόμενη χρονιά και θεωρείται ότι έχει υπηρετήσει κανονικά την οργανική του, όπως αναφέρεται στην τελευταία εγκύκλιο των μεταθέσεων:

ΑΠ 60 Οδηγός για τις οριστικές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων ΝΕΟ 3 page 0002 E-WALL

https://e-wall.net/2022/04/18/17049/

Δημοφιλή!!  Αφυπηρετήσεις Εκπαιδευτικών στο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής

 

Ενώ και στις επιπλέον διευκρινίσεις που στάλθηκαν (ΥΠΑΙΘ 15-11-2021 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ), διευκρινίζεται σαφώς ότι: «3. Στην συμπλήρωση του χρόνου θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συμπεριλαμβάνεται και η απόσπαση από σχολείο σε σχολείο εντός της περιοχής διορισμού τους κατά το δεύτερο έτος υπηρεσίας. Ο χρόνος αυτός λαμβάνεται υπόψιν τόσο για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή όσο και για βελτίωση.»

 

  • Εκπαιδευτικός που έχει πάρει απόσπαση εκτός ΠΥΣΠΕ (μετά τα 2 έτη), έχει κανονικά το δικαίωμα να κάνει αίτηση για μετάθεση είτε εντός είτε εκτός ΠΥΣΠΕ. Διότι η μια διαδικασία δεν αναιρεί την άλλη. Το ίδιο δικαίωμα έχει και εκπαιδευτικός που πήρε απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ (είτε τη 2η χρονιά ως νεοδιόριστος είτε και μετά).
Δημοφιλή!!  Βάσεις μεταθέσεων ΠΕ70

Σημαντικές διευκρινίσεις για μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ και οριστικές τοποθετήσεις!
• Όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έχουν ξεχρεώσει την οργανική τους θέση, γιατί τη χρόνια που διανύουμε παρέμειναν στη διάθεση του πυσπε με υπαιτιότητα της υπηρεσίας. Συνεπώς, όπου κι αν πάρουν οργανική μπορούν άμεσα να κάνουν αίτηση μετάθεσης χωρίς να χρειαστεί να την υπηρετήσουν.
• Οι οργανικές θέσεις είναι οι ιδρυμένες θέσεις με ΦΕΚ και δεν έχουν σχέση με τη λειτουργικότητα του σχολείου. Πχ αν ένα σχολείο είναι οργανικά 8/
και λειτουργεί ως 6/θεσιο , οι 2 τελευταίοι εκπαιδευτικοί που πήραν οργανική εκεί θα κριθούν υπεράριθμοι και θα επιλέξουν ένα όμορο σχολείο! Η λειτουργικότητα των σχολείων εξαρτάται από τον αριθμό των μαθητών και βγαίνει το καλοκαίρι!
• Όταν ένας εκπαιδευτικός κριθεί υπεράριθμος, ξεχρεώνει την οργανική του χωρίς να την υπηρετήσει ( αυτό αφορά τους συναδέλφους που ζητάνε μετάθεση)!
• Υπενθυμίζουμε ότι όσοι νεοδιόριστοι συνάδελφοι δεν πιάσουν οργανική, θα δηλώσουν εκ νέου σχολεία στα εναπομείναντα κενά!

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω