istockphoto 96502262 612x612 1

Μείωση οργανικής – Δικαιολογίες τέλος

Οι 3 δικαιολογίες του υπουργείου που καταρρίπτονται από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

 

Ερώτηση: Δεν θα είναι κακό για τους μαθητές σας να φύγετε από το σχολείο στον 1 χρόνο;

 

Απάντηση: Φυσικά όχι

  • Έτσι κι αλλιώς θα φύγουμε από το σχολείο, καθότι τον πρώτο χρόνο τοποθετηθήκαμε σε λειτουργικό κενό ενώ την επόμενη σχολική χρονιά θα τοποθετηθούμε σε οργανικό κενό, οπότε θα αλλάξουμε σχολείο και περιοχή.
  • Ως δάσκαλοι πολλές φορές έχουμε ένα τμήμα μόνο 1 σχολική χρονιά, και φυσικά στην Ββάθμια εκπαίδευση οι καθηγητές κάθε χρόνο παίρνουν άλλα τμήματα ανάλογα με το πρόγραμμα.
  • Σαν εκπαιδευτικοί θα έχουμε καλύτερη απόδοση τοποθετημένοι κοντά στον τόπο συμφερόντων μας, μπορώντας πλέον να ικανοποιήσουμε τις βιοποριστικές μας ανάγκες και να βοηθήσουμε τις οικογένειές μας.

 

277887645 5189940421067549 5075611182893817260 n


Ερώτηση: Στον δημόσιο τομέα η υπηρέτηση της οργανικής θέσης είναι δύο χρόνια, οπότε το ίδιο δεν πρέπει να ισχύσει και στο Υπουργείο Παιδείας;

 

Απάντηση: Φυσικά όχι

  • Μέχρι το 2019 η υπηρέτηση της οργανικής θέσης για τους εκπαιδευτικούς ήταν 1 έτος παρότι στο υπόλοιπο δημόσιο ήταν δύο χρόνια.
  • Έχουμε υπηρετήσει πολλά χρόνια ως αναπληρωτές στο Υπουργείο Παιδείας και η προϋπηρεσία μας υπολογίζεται ήδη βαθμολογικά και μισθολογικά.
  • Οι ανάγκες του Υπουργείου Παιδείας είναι πολύ ιδιαίτερες (κανένα άλλο υπουργείο δεν καλύπτει τα κενά του με 50.000 αναπληρωτές τον χρόνο και δεν έχει κάνει διορισμούς με τόσο μεγάλο αριθμό διορισθέντων.)
  • Κάθε υπουργείο έχει τη δυνατότητα αυτορρύθμισης.
  • Ζητάμε να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία μας ως δημόσια υπηρεσία ώστε να συνυπολογιστεί στο χρονικό διάστημα υποχρεωτικής παραμονής στην περιοχή διορισμού.

277848269 719424389420270 4437989616457881673 n


Ερώτηση: Αν δοθεί το δικαίωμα σε υπηρεσιακές μεταβολές στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς θα αδειάσουν τα σχολεία της επαρχίας;

Απάντηση: Φυσικά όχι.

Αποτελεί αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης αν υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο, γιατί:

  1. Οι νεοδιόριστοι προέρχονται από κάθε γωνιά της χώρας, ακόμη κι από νησιά ή περιοχές με δυσπρόσιτα μέρη που έχουν πληθώρα κενών κι όχι μόνο από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
  1. Υπάρχουν χιλιάδες οργανικά κενά ανά την Ελλάδα που δεν έχουν καλυφθεί. Οι συνταξιοδοτήσεις αυξάνουν τα κενά αυτά.
  1. Τα κίνητρα που δίνονται για υπηρέτηση σε δυσπρόσιτα μέρη και νησιά, όπως ο διπλασιασμός της μοριοδότησης, έκαναν τα κενά αυτά ανάρπαστα.
  1. Κάθε μαθήτρια ή μαθητής έχει το δικαίωμα να διδάσκεται από σταθερό και μόνιμο δάσκαλο/καθηγητή από την αρχή του σχολικού έτους, οπουδήποτε κι αν διαμένει στην επικράτεια. (αυτό δεν ισχύει μόνο για τα δυσπρόσιτα μέρη και τα νησιά)
  1. Καλούμε το Υπουργείο να απαντήσει σχετικά με τα κενά που ακόμη υφίστανται σε κάποιες περιοχές, και γιατί η λειτουργεία των σχολείων είναι ελλιπής τον Απρίλιο (δυο μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς)

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί αιτούνται να αναγνωριστεί η πολυετής προϋπηρεσία τους, που ήδη αναγνωρίζεται μισθολογικά και βαθμολογικά, ως υπηρέτηση του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής λόγω διορισμού, με συνέπεια να τους δοθεί το δικαίωμα για σε υπηρεσιακές μεταβολές – μεταθέσεις ή αποσπάσεις (χωρίς να υπολείπεται χρόνος υπηρέτησης.) Σε περίπτωση που θεωρηθεί ιδανικότερη η λύση της απόσπασης, σε καμία περίπτωση οι οργανικές θέσεις, οι οποίες είναι διαθέσιμες δεν πρέπει να καλυφθούν από τους επικείμενους διορισμούς, λόγω προτεραιότητας – παλαιότητας.

277926560 977211572963955 8700932759268368876 n

Google Play Store badge EN.svg
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap