Όλα ανεβαίνουν μόνο οι μισθοί των εκπαιδευτικών παραμένουν καθηλωμένοι!! – Όχι άλλη κοροϊδία! – ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Φτάνει με την κοροϊδία!

Ο μισθός του εκπαιδευτικού και η στήριξη της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας δεν είναι απλά ζήτημα αξιοπρέπειας για τους εκπαιδευτικούς. Είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα στήριξης της δημοκρατίας.

Η Ελλάδα σε ότι αφορά τους μισθούς των εκπαιδευτικών βρίσκεται σαφώς κάτω από το μέσο όρο και αυτό ισχύει τόσο για τον αρχικό μισθό, όσο και για τις αμοιβές μετά από 15 ή 25 χρόνια εργασίας. Στα 35 έτη οι απώλειες κοντεύουν συνολικά τα 124.464 ευρώ.

Οι μισθοί των εκπαιδευτικών αποτελούν την πλειονότητα των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση, και αποτελούν “βασικό στοιχείο για την προσέλκυση και τη διατήρηση των πλέον ειδικευμένων πτυχιούχων στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού”.

Τα τελευταία χρόνια, οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης συνέχισαν να εφαρμόζουν μέτρα για τη βελτίωση των μισθών των εκπαιδευτικών και έχουν μερικές από τις μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών εκκίνησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ΕΕ.

Οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα, αποτελούν διαχρονικά τον πιο κακοπληρωμένο επιστημονικό κλάδο στη χώρα. Μια μικρή σύγκριση με άλλες χώρες, θα πείσει ακόμη και τον πιο δύσπιστο, πως είμαστε στις τελευταίες θέσεις του μισθολογικού πίνακα της Ευρώπης (ακολουθούν πίνακες).

Η αξιοπρεπής διαβίωση είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα των ημερών μας, με τις αυξήσεις σε βασικά είδη να έχουν πάρει φωτιά.

Βαφτίζει αύξηση την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους για το 2023, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα το έχει κάνει εδώ και δυο χρόνια και μάλιστα ανεξαρτήτως του ύψους εισοδήματος!

Την ώρα που από επίσημα χείλη προκειμένου να καταπολεμηθεί η ενεργειακή κρίση πρέπει ο λαός να κλείνει φώτα και θερμοσίφωνες, πολλές ευρωπαϊκές χώρες προβαίνουν σε σημαντικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού.

Αν οι μισθοί των εκπαιδευτικών έχουν πιάσει «πάτο», ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στο θέμα των υποδομών αλλά και των ελλείψεων προσωπικού στα σχολεία.

Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, να δοθεί το ΜΚ 2015-17. Δημόσια Δωρεάν Καθολική Ασφάλιση για όλους! Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κάλυψη των κενών.

Παρακάτω παραθέτονται πίνακες που παρουσιάζονται αναλυτικά οι μειώσεις μισθών που έγιναν κατά τη διάρκεια των μνημονίων, καθιστώντας ζητούμενο την αξιοπρεπή διαβίωση των εκπαιδευτικών.

Εδώ και τώρα πρέπει να υπάρξει στήριξη των εκπαιδευτικών που εδώ και μια δεκαετία αποτελούν τους δημόσιους υπαλλήλους που καταγράφουν τα περισσότερα έξοδα διαβίωσης, μιας και οι περισσότεροι εργάζεται χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.

Ένας αναλυτικός πίνακας που αποτυπώνει σε αριθμούς την τεράστια φτωχοποίηση που έχει υποστεί ο κλάδος μας.

unnamed 1 E-WALL

unnamed 3 E-WALL
unnamed 2 E-WALL

((Πίνακες και σχόλια από Λάμπρο Σιδερά – Φάνη Βούγα))

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ


(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 11π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, μέρα που συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα, να πλημμυρίσει το Σύνταγμα από τις φωνές μας που λένε ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!

Παίρνοντας τη σκυτάλη  από τη συγκέντρωση των συνδικάτων της Αττικής που έγινε το Σάββατο 29 Γενάρη στο Σύνταγμα ενάντια στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους από τα φυσικά φαινόμενα, διαδηλώνουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την προστασία της υγείας μας, του εισοδήματός μας και  της ζωής μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. «Υπάρχουν προκλήσεις», είπε, «από την πανδημία κι άλλες που προέρχονται από τον υψηλό πληθωρισμό που κρατά περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, έχει εντονότερα χαρακτηριστικά, δυσμενή στον οικογενειακό προϋπολογισμό». Την ίδια στιγμή με το νέο αναπτυξιακό νόμο και τα κονδύλια του “Ταμείου Ανάκαμψης” μπουκώνουν με δεκάδες δις ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους, καταδικάζοντας το λαό στην ακρίβεια και στη φτώχεια. Καμαρώνουν για τα Ραφάλ και τα δις ευρώ που ταΐζουν την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ βάζοντας στο στόχαστρο την ασφάλεια του λαού και αντιμετωπίζουν αφ’ υψηλού τη φτώχεια που σπέρνουν απλόχερα!  

Φτάνει με την κοροϊδία! Το θράσος όσων κουνούν το δάκτυλο στο λαό που θρηνεί πάνω από 23.000 νεκρούς από την πανδημία και εξακολουθεί να μην έχει γιατρούς και νοσοκομεία, παθαίνει ηλεκτροσόκ ανοίγοντας το λογαριασμό της ΔΕΗ και μετράει το ευρώ για να πάει στο σούπερ μάρκετ να πάρει απάντηση το Σάββατο 26 Φλεβάρη! Να γίνει η οργή μας ποτάμι που θα πνίξει την υποκρισία τους και θα σαρώσει τα αντιλαϊκά  σχέδια τους! Κυβέρνηση, επιχειρηματικοί όμιλοι και λοιποί εταίροι να νιώσουν τη δύναμή μας!

    Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε κάθε λόγο να δώσουμε μαζικό και μαχητικό «παρών» στο Σύνταγμα στις 26 Φλεβάρη! Κάθε μέρα βιώνουμε τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία μας, σοβάδες να πέφτουν στα κακοσυντηρημένα κτήρια, τα δεκάδες κρούσματα στις τάξεις των 25 μαθητών, τους καθηλωμένους μισθούς μας, την αδιοριστία, τον κυβερνητικό αυταρχισμό, που φέρνει αξιολόγηση και απειλές, τα αντιασφαλιστικά μέτρα που μας θέλουν με τη μαγκούρα στην τάξη! Δε ανεχόμαστε τη συνεχή και συστηματική υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και την απαξίωση του ρόλου μας ως εκπαιδευτικοί!

Διεκδικούμε:

·         Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, να δοθεί το ΜΚ 2015-17. Δημόσια Δωρεάν Καθολική Ασφάλιση για όλους!

·         Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κάλυψη των κενών.

·         Έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για λειτουργικά έξοδα, θέρμανση, πανδημία, κλπ

·         Ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις, με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές. Στήριξη της εργασίας των Νηπιαγωγών και άμεση, πραγματική νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου τους, εξίσωσή του με των άλλων εκπ/κών Π.Ε.

·         Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών, δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους κ.λπ.).

·         Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018.

·         Να καταργηθούν τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και με ιδία μέσα από τους εκπαιδευτικούς.

·         Σύγχρονες υποδομές με σχέδιο ανάπτυξης και ανέγερσης σύγχρονων σχολείων.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται! Μονόδρομος ο συλλογικός αγώνας!!

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω